Uiskentelemassa kuin merenneidot

Saimme järjestettyä rakkaan ystäväni polttareihin aivan mielettömän kokemuksen; merenneitouinnin. Joskus muutama vuosi sitten useammassakin lehdessä oli artikkeleita tästä hassusta harrastuksesta, joka oli saapunut Suomen uimahalleihin ja silloin tulevan morsiamen kanssa höpöteltiinkin siitä. Kävi silloin jo ilmi, että ystäväni ehdottomasti kokeilisi tuota, jos vain mahdollisuus tulisi. Siksi olikin upeaa toteuttaa tämä hänen polttareissaan ja tuo kokemus selkeästi ilahdutti hänet. 
Itse en välitä yhtään uimisesta enkä tykkää liiemmin kastumisestakaan, joten sanoinkin jo suunnitteluvaiheessa, että en ole varma tulenko altaaseen saakka. Sen sijaan voisin käyttää meidän varaaman yksityistunnin kuvaten ihania muistoja. Päätin kuitenkin polttariviikonlopun tullessa, että ainakin käyn kokeilemassa, miltä pyrstö tuntuu. Ainahan voisin nousta altaasta aikaisemmin pois.

Oltiin tosiaan varattu tuo meidän yksityistunti Seinäjoelle, jossa juuri ennen meidän tuntia oli ollut pari tuntia yleisövuoro merenneitouintiin. Aivan ensimmäisenä meidät otti vastaan tunnin vetäjä, joka pyysi meitä valitsemaan omaa merenneitopersoonaamme parhaiten kuvastavan pyrstön. Itse valitsin pinkkiä ja turkoosia yhdistelevän pyrstön, joka tosin näytti vähän hassulta mun yhdistäessä sen uimapukuun. Jälkeenpäin ajateltuna keltaiseen uimapukuuni parhaiten olisi soveltunut vihaamani väri eli oranssi pyrstö. 
Valittuamme pyrstön meitä opastettiin, kuinka sen saa päälle ja menimmekin altaan reunalle asettelemaan pyrstöä ennen altaaseen hyppäämistä. Tai no emme hypänneet altaaseen vaan enemmänkin laskeuduimme reunalta. Alkuun pyrstö tuntui hassulta, sillä se piti jalat visusti kiinni toisissaan ja tunnin aikana välillä oli pakko liikutella reisiä irti toisistaan. Harjoittelimme erilaisia tekniikoita, kuinka uida pyrstön kanssa, mutta itse koin helpoimmaksi ja hauskimmaksi sukeltamisen. Siinä ei tarvinnut pohtia pinnalla pysymistä ja muutenkin olen kehno uimaan, joten siksi se varmaan onkin helpompaa. Pysyin myös aika visusti altaan matalammassa päässä, jossa jalat yltävät pohjaan. Ihan varmuuden vuoksi. 

Meillä oli tosi hauskaa uidessa ja sukellellessa pyrstöjen kanssa, joten ei ihmekkään, että tunti meni erittäin nopeasti. Jopa tälläinen uintia yleisesti karttava henkilö voisi mielellään mennä uudelleenkin pyrstön kanssa temppuilemaan. Tosin katsellessamme yleisövuoroon osallistuneiden määrää, en varmaan sellaisen aikana nauttisi tuosta niin paljon. Meitä oli viisi tuolla altaassa ja silti välillä meinattiin törmäillä veden alla, joten en yhtään välittäisi yrittää vielä tuplasti täydemmässä altaassa. 

Suosittelen kuitenkin ennakkoluulottomasti kokeilemaan merenneitouintia, jos siihen mahdollisuus tulee. Itse ainakin tykkäsin ja oli hauska palata hetkeksi niihin lapsuuden leikkeihin. Sekä vihdoin todentuntuisesti merenneitouida pyrstön kanssa, sillä sitä lapsena tuli monesti miimikoitua uimahallissa ilman pystöä tosin. 

Oletteko te kokeilleet merenneitouintia? Tai haluaisitteko? ♥4 kommenttia

 1. Vau mä en edes tiennyt moisesta mahdollisuudesta, aika hauskan kuuloinen juttu :D En ehkä itse välittäisi kokeilla, tai jos kokeilisin niin siinä altaan matalimmassa päässä myös. Pienenä lapsena tuli kyllä uitua "merenneitomaisesti" mökin lammessa, joten miksipä ei olis hauska kyllä kokeilla :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuosta ei kyllä ihan hirveästi oo julkisesti puhuttu missään! Mekään ei aiemmin olisi tiedetty ellei meidän pikkukylän paikallisessa uimahallissa olisi alettu järjestää ja siten paikallislehti tehnyt juttua :D Mäkin olin todella vastaan kokeilemista, mutta yllätin itsenikin täysin. Haha, jokainen on varmasti joskus lapsena merenneitomaisesti uinut :D

   Poista
 2. Ei vitsi toi kuulostaa hauskalta! Enkä tiedä missä purkissa olen elänyt kun en muista tuommoisesta kuulleeni :D Mahtavaa kun säkin rohkenit kokeilemaan :) oli varmasti myös elämys!

  https://nouw.com/jennahola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista :) Ja tuossa yllä kommentoinkin, että saattaa olla ettei missään isommissa julkaisuissa ole juttua ollutkaan, koska mekin bongattiin uutinen paikallislehdestä aikoinaan. Oli kyllä elämys ja jäi muistoihin vahvasti ♥

   Poista