Miksi tein toisen Instagram -tilin?

Osa teistä on saattanut huomata, että Instagramissa on tullut vastaan blogin nimellä toimiva @timanttikenkatytto ig-tili. Perustin viime kuun lopulla usean kuukauden pohdinnan jälkeen vihdoin blogille ja blogiin liittyville aihepiireille oman tilin. Nyt tulin hieman jakamaan ajatuksiani tuon toisen tilin tiimoilta ja varsinkin, miksi päädyin sellaisen luomaan. 
Mulla on ollut jo kauan todella ristiriitainen fiilis käyttää mun henkilökohtaista ig-tiliä blogiin liittyviin asioihin enkä esimerkiksi ikinä ole siellä julkaisuihin liittänyt blogin linkkiä tai merkkiä uusista postauksista. Toisin sanoen julkaissut postaukseen liittyvää materiaalia myös Instagramissa. Kuitenkin monet bloggaajat tekevät sitä ja sekin on erinomainen tapa löytää uusia mielenkiintoisia postauksia luettaviksi.Lisäksi se lisää vuorovaikutusta blogin seuraajien kesken. 

Mutta se syy, miksi en ole itse osannut tehdä sitä tililläni on aika selkeä; perhe ja ystävät. Mua seuraa mun henkilökohtaisella tilillä suuri määrä ystäviä sekä perheenjäseniä, joita ei niinkään kiinnosta blogiin liittyvät asiat vaan seuraavat mua ihan vain nähdäkseen mitä teen ja missä meen. He ovat siis päättäneet seurata minua, ei tätä blogia. En koe myöskään itse mukavaksi julkaista siellä blogiin liittyviä asioita ja näin 'pakottaa' heitä katsomaan itseään vähemmän kiinnostavaa sisältöä. Varsinkin, kun harvemmin oikeita ystäviä ja perhettä lakataan seuraamasta sosiaalisessa mediassa. 

Halusinkin tehdä selkeän pesäeron mun kahden eri persoonan välillä; sen arkipersoonan ja blogipersoonan. Molemmat ovat täysin sama ihminen sisältä, mutta käytös sosiaalisessa mediassa poikkeaa toisesta täysin. Nyt voinkin keskittyä henkilökohtaisella aiemmalla tililläni jakamaan kuvia silloin kuin tuntuu siltä ilman tunnontuskia liian harvasta julkaisutahdista. Uudella blogin tilillä puolestaan voin aktiivisemmin kirjoitella ja julkaista blogin aihepiiriin liittyviä julkaisuja sekä ilmoittaa uusista postauksista sitä kautta seuraaville. 

Nyt alkuun on tietenkin vielä hieman hapartelua sen kanssa, että osaa valita oikean tilin oikealle asialle sekä se, että miten en julkaise molemmille tileille täsmälleen samaa materiaalia. Yhtään helpotusta ei luo se, että nyt päätettyäni tehdä blogille oman tilin, haluan luoda sen feedistä mahdollisimman yhtenäisen enkä ole vielä täysin löytänyt itseäni sataprosenttisesti miellyttävää ulkoasua. Ajallaan sekin muodostuu, mutta siihen asti kokeiluja tulee tehtyä aiempaa useammin. 

Mun henkilökohtaista tiliä saa edelleenkin seurata, tosin jossain vaiheessa saatan muuttaa sen yksityiseksi. Suosittelen kuitenkin tulemaan seuraamaan myös blogin tiliä, jos blogin aihepiirit tuntuvat sopivan omiin mielenkiinnonkohteisiin ♥

Onko teillä useampia tilejä Instagramissa? ♥2 kommenttia

 1. Mä olen pitkään miettinyt myös tekeväni blogille oman instatilin, mutta veikkaan etten jaksa ylläpitää taas yhtä uutta sometiliä. Hyvä että mun perus instaan muistan jakaa mitään silleen säännöllisesti. Mä jaan välillä instaan toki vinkin, että blogista löytyy uusi asukokonaisuus. Sitäkin oon miettinyt, etten mainitsisi millään lailla blogista siinä, vaan lisäilisin vain niitä asuja myös sinne huvikseen :) Myös useita postauksia en enää jaa ig:n puolelle, vaan oon alkanut ehkä enempi julkaisemaan vaan niitä kuvia mitkä miellyttää, mutta mitkä löytyy myös ehkä blogista :D

  Jos joskus haluan henkilökohtaisen tilin, niin sitten ehkä luon sen, missä näkee vaan perheenjäsenet ja ystävät ne kuvat, mutta en nää sille vielä tarvetta, koska tuskin jaksan jakaa ns. "henkilökohtaisempia" juttuja ikinä nettiin. En tiedä nyt ymmärsitkö yhtään mitä ajan tässä takaa, mutta siis tekisin ehdottomasti itsekin blogitilin erikseen ig:hen jos jaksaisin vain ylläpitää taas yhtä somekanavaa. :D Lyhyesti sellaiset henkilökohtaisemmat jutut jätän netistä kokonaan pois ja vielä en oo nähnyt tarvetta blogin tilille instassa. :)

  Hyvä postaus! Ja kuten varmaan luit, niin herätti ajatuksia 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Ja pääsin kyllä kärryille sun ajatuksista :) En itsekään koe mukavaksi jakaa mitään liian henkilökohtaista somessa ollenkaan eikä sellaistakaan tule 'henkilökohtaiselle' tilille. Mulla on aika sama, että jaan kyllä blogissakin näkyviä kuvia henkilökohtaiselle, mutta blogin tilille tulee selkeämmin samaan aihepiiriin kun kuvan postaus on juttua. Haha, joo saa nähä kuinka kanssa näin epäaktiivinen somettaja pärjää kahden tilin kanssa :D

   Mukava kuulla, että tää herätti ajatuksia sinussakin :)

   Poista