Kevyesti kesäisiin juhliin | Häävieraan asu

Viime viikonloppuna vietettiin rakkaan ystäväni häitä ja siinä humussa menikin koko viikonloppu. Onneksi ilmat olivat juuri täydelliset ulkoilmassa pidettäviin häihin ja onnistuin valitsemaan säähän sopivan asunkin, jossa ei tullut liian kuuma eikä kylmä. Viime vuonna oltiin kaksissa eri häissä ja mua harmitti todella paljon, että pukeutumisessa ja muussa menee aina turhaa aikaa eikä ehditty missään välissä napsimaan kuvia juhla-asuista. Niitäkin on välillä kiva näyttää blogissa, joten nyt vihdoin ja viimein ensimmäistä kertaa on luvassa kuvia asusta, jolla olen ollut häissä!
Mulla oli kolme eri mekkovaihtoehtoa häihin, joista kaikki oli ostettu aiemmin jo juhliin. Kaksi niistä oli ollut jo eräissä häissä päällä ja kolmas oli viime vuonna eräässä blogitapahtumassa. Näistä kolmesta mekosta loppujen lopuksi valikoitui päälle tämä kaksi vuotta sitten enoni häihin hankittu maximekko. Olin jo unohtanut, että itseasiassa tuo mekko oli aikamoinen heräteostos aikoinaan ollessani ostoksilla tämän morsiamen kanssa, joten mielestäni siitä tuli ihana tarina kerrottavaksi. Morsian itseasiassa silloin vielä sanoi tuon mekon olevan täydellinen häävieraan vaate ja nyt laitoinkin sen päälle heidän tärkeään päivään. 
Mekko on todella kevyt päällä, sillä alaosassa on pääasiassa vain sifonkia alusmekon tullessa hieman polvien yläpuolelle. Eli juuri täydellinen helteisiinkin kesäjuhliin. Malliltaan se on yksinkertainen ja tuo ainakin omaan mieleen kreikkalaisen antiikin ajan leikkauksiltaan. Yksinkertaisuus jatkuu myös mekon värityksessä, joka on sellainen vihertävän sininen valosta riippuen ja kuviointi muistuttaa kukkakuviota ilman tarkkaa kuvaa. 

Miinuspuolena mekossa on sen pituus, joka tälläiselle alle 160cm pitkälle pakottaa laittamaan korkeat korot jalkaan tai muuten mekko laahaa jalkojen alla. Lisäksi mekon kaula-aukko olisi omaan makuuni turhan avonainen ellen olisi siihen tehnyt paria tikkausta peittämään rintavakoa. Tuo tikkaus näkyykin hieman välillä asennosta johtuen ja hääpaikalla istuessani moneen otteeseen jouduinkin kangasta siirtelemään. Täytyy ehkä laittaa vielä pari tikkausta lisää, mutta en haluaisi joutua tekemään tikkauksia tuohon sifonkikankaaseen. Neuvoja otetaan siis vastaan!
Asun asusteet pidin myös melko yksinkertaisina ja kevyinä. Kaulaan laitoin tuon kauniin siron korun, jonka sain jokin aika sitten lahjaksi S:ltä. En ole raaskinut pitää korua aiemmin, sillä se on ollut aika hintava ja siksi mua pelottaakin, että hukkaan sen. Kuitenkin tämän mekon kanssa tuo koru sopi täydellisesti. Korun vuoksi jouduin myös miettimään pikkulaukkua tarkemmin, sillä kaikissa omistamissani juhlalaukuissa on kultaa. Sainkin onneksi lainaan tuon hopeisen pikkulaukun, joka sopi kokonaisuuteen erinomaisesti. Näin ollen mun ei tarvinnut lähteä shoppailemaan turhaan laukkua, jolle luultavasti ei kovin montaa käyttökertaa tule, koska harvemmin käytän hopeisia yksityiskohtia. 

Samoin kuin mekoissa oli kengissäkin kolme eri vaihtoehtoa. Tästä itseasiassa laitoinkin kyselyä Instagramin storiesiin, sillä en vain osannut valita näiden kenkien väliltä. Suurimman äänituloksen saivat vihreät sandaletit, jotka korostivat kauniisti mekon vihertävää sävyä. Ja näin jälkeenpäin ajateltuna ne olivat kaikista sopivin vaihtoehto. 
Mun mielestä juhliin pukeutuminen on kivaa, koska saa pukeutua hienoihin vaatteisiin sekä pohtia kokonaisuutta pidemmän aikaa. Mutta se on myös stressaavaa, sillä itse ainakin otan aivan liian isoa painetta siitä, että kaiken täytyy näyttää täydelliseltä ja sitten aamusta alkaen stressaa, jos hiukset eivät menekään halutulla tavalla tai otsassa on iso finni. Onneksi ei ollut omasta hääpäivästä kyse, sillä silloin pukeutumisesta ei olisi tullut mitään. 

Kaiken kaikkiaan olen vain niin onnellinen ystäväni puolesta ja iloinen siitä, että sain juhlistaa heidän tärkeää päivää ♥ 

Oletteko te olleet tai menossa tänä kesänä häihin? ♥2 kommenttia

  1. Todella ihana asu ollut sulla yllä ystäväsi häissä, kyllä vaan käy tuo mekko häihin :) Täällä ei oo ollut mitään juhlia tai tule olemaankaan tänä kesänä, olisi ihana päästä vetämään juhlamekko ylle ja päästä juhlatunnelmaan :D Ihana myös että nyt ennätitte räpsiä kuvat, samaistun tuohon että juhlissa ei yleensä ehdi räpsiä asusta kuvia mitkä olis just ihana saada blogin puolelle 8) Mä yleensä yritän ennen juhlia saada tyyliin pihassa kuvat jos johonkin lähtee, mutta se on aina niin kiireisen tuntuista kun sen tekee lähtöhetkellä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Harmi, ettei tänä kesänä ole juhlia, mutta aina löytyy syitä laittaa juhlamekko päälle muutenkin vain ;) Haha, joo usein on pitänyt ottaa kuvat sitten juhlapaikalla, mutta todellisuudessa siellä ei koskaan tule sopivaa hetkeä! Nämäkin otettiin kaksi minuuttia ennen kuin lähdettiin ajamaan kiirellä kirkkoon :D

      Poista