Ruutujakkua ja neuletta | ootd

Ihanaa alkanutta viikkoa! Itsestä tuntuu hassulle, että on maanantai, sillä sain aamulla jäädä rauhassa nukkumaan ilman huolta herätyskellon soittamisesta. Koko viime viikko puolestaan menikin kiireessä, jonka vuoksi tämä maanantai tuntuu ihan lauantaille. Olin tosiaan matkamessuilla töissä kaikkien ihanien matkakohteiden ympäröimänä ja matkakuumeilijoiden hulinassa. Matkailualan opiskelijana keräsinkin arvokasta työkokemusta, mutta lisäksi pääsin jälleen todistamaan oman alani monipuolisuuden ja kansainvälisyyden. 
Vaikka suurin osa edellisestä viikosta menikin messuhulinassa, ehdin myös viettämään aikaa ystävien kanssa. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa useampaakin ystävää, joista osan kanssa ei oltu ehditty näkemään aivan liian pitkää aikaa. En edes ollut tajunnut, kuinka täynnä välillä se oma kalenteri onkaan yhdistettäessä opinnot ja työt yhteen sekä varatessa aikaa myös sille rentoutumiselle. Kuitenkin hyvien ystävien seurassa usein kerää vain entisestään energiaa ja rennoilla kahvihetkillä voi korvata päikkäreillä muka kerättyä rentoutta. 

Tämä maanantai oli onneksi vapaapäivä ja erittäin kaivattu sellainen pitkien messupäivien jälkeen. Ohjelmassa ei olekaan muuta kuin olemista ja illemmalla kahvihetki ystävän kanssa. Täytyisi tosin myös täyttää taas sitä kalenteria seuraaville viikoille uusien kurssien alettua koulussa. Onneksi kalenteriin saa myös merkata ihania päivämääriä erilaisille tapahtumille, joten pelkästään velvoitteiden listailusta ei ole kalenterin täytössä kyse. 
Postauksessa oleva asu on puolestaan viime viikolta erään kahvihetken jälkeen. Ulkona vallitseva kylmyys on ehdottomasti vaikeuttanut pukeutumista entisestään ja päivittäin tekisi mieli vain kääriytyä kaikista paksuimpaan neuleeseen ja farkkuihin. Tuona päivänä kuitenkin halusin pukeutua kivasti ja omantyylisesti, vaikka värimaailma jäikin melko harmaaksi kunnioittaen tämän vuodenajan värimaailmaa. 

Vaikka aika usein rakastan lisätä väripilkkuja muuten neutraalin värisiin asuihin, en silti aina kaipaa niitä. Välillä on mukava yhdistellä harmaan, valkoisen ja mustan eri sävyjä keskenään, koska ne aina toimivat keskenään. Vaaleanharmaa ja valkoinen yläosassa tuovat valoisuutta alaosan tummemman harmaalle ja mustalle. Usein haluankin valoisempia sävyjä yläosaan, sillä tummat hiukseni usein vaativat sitä, ettei kokonaisuus ole liian tunkkainen. 
Kesällä alkanut ruutumaniani on jatkunut koko syksyn ja nähtävästi talvellakin se pitää pintansa. Tuo kesän alennusmyynneistä löytynyt Zaran ruutujakku ilahduttaa mua aina nähdessäni sen henkarilla ja välillä harmittaakin, kuinka harvoin sitä tulee pidettyä päällä. Tällä kertaa heitinkin jakun neuleen päälle, joka oli mun mielestä todella kiva yhdistelmä ja erittäin lämmin. Neuleen ja jakun yhdistelmä on aina klassinen ja sopii jälleen sinne business casual -pukeutumisen piiriin, josta tykkään niin paljon. 

Tuohon yhdistelmään olisi ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan sopinut ihan tavalliset housutkin, mutta mulla oli hame fiilis pitkästä aikaa. Housuja tulee talvella pidettyä melkein päivittäin, joten mukavaa vaihtelua tuo hameeseen tai mekkoon vaihtaminen. Ja itseasiassa tässä päädyin sekä mekkoon että hameeseen, sillä tuo hame on oikeasti mekko, jonka päälle vain puin neuleen. Asu onkin siis kunnon kerros eri vaatteita, jotka kuitenkin luovat yhtenäisen kokonaisuuden. Ja kerrospukeutuminen on se talvipukeutumisen kulmakivi, joten tämä asukin on se, mistä talvipukeutumisessa on kyse!

Mitä mieltä te olette jakun ja neuleen yhdistämisestä? ♥


10 kommenttia

 1. Jakun ja neuleen yhdistäminen on varmasti lämpöinen vaihtoehto näin talvikeleillä. Itsellä ei tulisi kyllä mieleen yhdistää neuletta ja jakkua, johtuen ehkä siitä etten muutenkaan osaa pitää jakkuja enää nykyisin, mutta siis se ei tarkoita että näyttäisi huonolle ;) Sulle kyllä siis sopii! Ehkä itse olisin tosin valinnut mustan neuleen/paidan tuonne alle :) Tosin hauskalta tuokin näyttää, kun alaosa on mustaa ja yläosa vaaleaa!

  Yks jakku multa edelleen löytyy, sellainen mikä oli silloin mun lempi jakku, kun jakkuja osasin käyttää. En oo kehdannut luopua siitä, kun se on sellanen vaalea beige, mikä on ihan tosi nätti ja se oli joskus vähän sellanen mun luotto ja useaan asuun käyvä :) Voiskin pitkästä aikaa yrittää vähän kasata kokonaisuutta just sen jakun ymprille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä lämpöinen vaihtoehto! :) Itse kannssa aiemmin käytin paljon enemmän jakkuja, mutta nyt se on hieman jäänyt. Niilä saa kyllä ihanaa vaihtelua asuihin ja yksi jakku kuuluukin jokaisen vaatekaapin kulmakiviin ;D Haha joo mä olen välillä vähän neuroottinen tiettyjen yhdistelmien suhteen ja en jotenkaan kovin tykkää tummista yläosista ja talvella alaosien täytyy olla tummia :DD Mutta ehdottomasti tuo tumma neule jakun alla olisi oikein bueno kokeiltavaksi :)

   Poista
 2. Musta, harmaa ja valkoinen toimii aina! <3 Mun pitäis oppia ehkä lisäämään vähän väriä omiin asuihin vaikka edes huulipunalla! :) Tuo palmikkoneule on aivan ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Huulipuna on kyllä se helpoin tapa lisätä väriä! Itsellä tulee aina välillä kausia jolloin mennää todella neutraaleilla sävyillä ja sitten taas värikkäillä :D

   Poista
 3. Tosi ihanan väristä huulipunaa! Tykkään tosta jakusta ihan huimasti, jakut yleensäkin on niin nättejä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toi jakku on kyllä unelma ja jakut ylipäänsä :)

   Poista
 4. Todella kiva ja tyylikäs asu!:)

  VastaaPoista
 5. Tosi tyylikäs asu ja toi kirkas pinkki huulipuna viimeistelee tän asun! :)

  VastaaPoista