Capo da Roca & rannikkoa | Lissabon '18

Vihdoin olisi luvassa Lissabon -postauksia. Lissabonin matka oli tosiaan opintomatka, mutta me saavuttiin jo kahden hyvän luokkakaverini (Mea & Nea ♥) kanssa sinne pari päivää etukäteen, jotta ehditään rauhassa tutustumaan kohteeseen tiukan ohjelman ulkopuolella. Meidän lento laskeutui lauantaina 27.10. illalla Lissaboniin ja heti sunnuntain ohjelmaksi otettiin visiitti kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan Sintraan. Local guiden ansiosta tosin päästiin kiertelemään monia upeita kohteita matkalla tuonne Sintraan, joten suurin osa näistä Lissabonin postauksista koskeekin enemmän tuon sunnuntain eri kohteita, joita voin suositella tuonne matkaavalle. 
Capo da Roca eli Manner-Euroopan läntisin piste oli yksi ajomatkamme kohteista. Meidän mielestä tuo oli todella upea nähdä eikä varmaan olisi itse osattu lähteä siellä käymään. Kaikista upeinta oli nähdä omin silmin ensimmäistä kertaa Atlantin valtameri, joka avautuu kauas tuolta näköalatasanteelta. Ehkä siksi tästä tuli yksi mun lemppari paikoista tuon reissun aikana, koska rakastan merta niin paljon ja sain kokea täysin uuden meren. 

Tuolla oli todella kova tuuli, joka meinasi kokoajan nostaa meidät mukanaan eikä käveleminen todellakaan ollut helppoa. Kaikki ihmiset näyttivät siltä kuin olisivat nauttineet muutaman juoman liikaa, mutta se oli oikeastaan hauskaa tuntea se voimakas tuuli koko kropassaan. Näköalatasanne oli kuitenkin kunnolla aidoitettu ja siellä liikkui henkilökuntaa ensiapupakkauksien kanssa, joten kovasta tuulesta huolimatta oli erittäin turvallinen olo. Meidän opaskin kertoi, että mitään todellista vaaraa ei ole, jos pysyy ohjeistetulla alueella tuolla. 
Mä en tiedä miten Cabo da Rocaan pääsee julkisella liikenteellä, mutta esimerkiksi päiväreissulla Sintrasta pääsee ainakin taksilla melko hyvin kokemaan myös tämän upeuden. Ja tietenkin hyvän paikallisoppaan kanssa tuonne pääsee varmasti ja juuri oman aikataulun mukaisesti. Paljon tuolla näkyi myös turistibusseja ja googlatessa löytyi paljon kierroksia, jotka sisältävät Capo da Rocan yhtenä kohteena yhdessä Sintran kanssa. 

Tuon näköalatasanteen yhteydessä toimii myös kahvila ja matkamuistomyymälä, joten siellä on muutakin kuin vain tuulinen tasanne. Me käväistiin nopeasti tuossa kahvilassa ostamassa vesipullot ja siellä olisi voinut ihan helposti viettää aikaa kahvikupinkin ääressä ihaillen isoista ikkunoista avautuvaa merimaisemaa. 
Boca do Inferno oli itseasiassa aivan ensimmäinen pysähdyspaikkamme. Se sijaitsee lähellä Cascaista rannikolla. Tuon Boca do Infernon suomennos olisi helvetin suu ja saa ilmeisesti nimensä tuosta aukosta, johon merivesi pääsee sisälle. Tämän suositun turistikohteen ohessa oli pari ravintolaa ja myöskin matkamuistomyymälä. Me käytiin vain tuossa 'suuaukolla', mutta tuon vierestä olisi päässyt vielä lähemmäksikin merta, mutta siellä oli niin paljon ihmisiä, että jätettiin väliin. Tuo oli kohteena ihan upea nähdä, mutta en välttämättä olisi lähtenyt sinne erikseen ajamaan ellei se olisi matkanvarrella niinkuin meillä oli. 
Boca do Infernon ja Capo da Rocan jälkeen kävimme muunmuassa Sintrassa, mutta pyhitän niille täysin omat postauksensa. Pitkän päivän jälkeen lähtiessämme takaisin Lissabonia kohti kävimme vielä kurkkaamassa pari upeaa rantaa, mutta en yhtään muista enää minkä nimisiksi meidän opas niitä kutsui. Nähtiin siellä kuitenkin aivan upea auringonlasku, joka värjäsi koko taivaan ihanan pastelliseksi ja mielettömän isoja aaltoja, jotka iskivät voimalla rantoihin ja kallioihin. Kokonaisuudessaan oli erittäin upea kokemus ajaa avoautolla tuota Portugalin rannikkoa pitkin Lissabonista Sintraan ja takaisin. 

Oletteko te vierailleet Capo da Rocassa? ♥


2 kommenttia

  1. Vau, kuulostaa ja näyttää oikein kauniilta :) En oo koskaan käynyt tuolla, mutta Lissabon on kyllä ollut aina siinä mielenpäällä että pakko päästä käymään joskus. Meri on kyllä sellainen juttu mitä mäkin rakastan, se on aina nähtävä ja mä haluan heti kohteeseen päästyä aina päästä katselemaan merta <3 Odottelen innolla lisää Lissabonin postauksia :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Lissabon osoittautui kyllä todella mukavaksi kohteeksi, joten suosittelen kyllä joskus siellä käymään :)

      Poista