Back to school | ootd

Tätä maanantaita ollaankin jo hieman odoteltu, sillä paluu opintojen pariin olisi luvassa kepeällä kahdeksan tunnin päivällä. Kesäloma tuntui välillä erittäin pitkältä, mutta näin jälkeenpäin katsottuna se sujahti ohi todella nopeasti. Tuosta lähentyneestä koulunalusta johtuen blogikin hiljeni hetkeksi kaivattuani aikaa palata arkeen eikä asiaa auttanut pieni viimeiselle lomaviikolle äkkilähtönä hankittu reissu Berliiniin. Edeltävä viikko onkin siis lomailtu kunnolla ja reissusta palattua otettu mahdollisimman rennosti, jotta opintoihin lähtee pirtein mielin. 
Kouluun paluun teeman mukaisesti nämä pari viikkoa sitten Anniinan kanssa napsitut kuvat sopivat yhteen kuin mansikkajäätelö ja kinuskikastike. Eli vahingossa täydellinen kombo. Tuo ruutukuviollinen hame oli tämän asun keskipiste ja inspiraatio, joka ainakin omaan mieleen tuo hieman sellaista koulupuku -fiilistä. Muutenkin tänä syksynä kauppojen hyllyille ilmestyneet ruutukuvioiset vaatteet ovat vieneet täysin mun sydämen ja ehkä vähän jopa lompakkoakin. Tuollainen ruutukuvio on klassikko, joka palaa aina vuodesta toiseen, joten sellaisiin onkin ihan suotavaa panostaa. Itseäni tässä hameessa ihastutti tuo hieman erilaisempi leikkaus, jossa perinteisen kynämallin helmaan on tuotu kerrosta viistolla röyhelöllä. 

Vaikka ruutukuvioinen hame itsessään on aika huomiotaherättävä, on se kuitenkin erittäin monipuolinen vaatekappale. Tässä mun asussa olen sen simppelisti yhdistänyt vaaleanpunaiseen kauluspaitaan, mutta esimerkiksi tavallinen trikoopaita toimii hameen kanssa arjessa erinomaisesti. Odotankin innolla erilaisia variaatioita asuista tämän hameen kanssa, sillä hankin tämän aikalailla pelastamaan niitä kiireisiä kouluaamuja, jolloin haluaa jotain erityisempää päälle, mutta kuitenkin pitää sen klassisena. 
Muutenkin mulla on pukeutumisessa selkeästi jo syksy mielessä ja kerroksellisuus erilaisten materiaalien kanssa houkuttelee hellemekkoa enemmän. Tämäkin asu on jo enemmän syksyinen kuin kesäinen, vaikka värimaailma onkin ihanan vaalea ja pastellinen. Niihin syksyn murrettuihin sävyihin voikin helposti yhdistellä myös pastelleja ja innolla lähden kokeilemaan hieman niitä mukavuusalueen ulkopuolella olevia asuja syksylläkin, koska kesällä ihastuin useampaankin asuun, joissa sinne astuttiin. 

Vaikka kesäisin rakastankin ballerinoja, syksyiset nilkkurit sopisivat paljon paremmin tähänkin asuun. Pienen kesäisen rasitusmurtuman jäljiltä hieman jännittelee myös astua jälleen korollisten kenkien maailmaan, vaikka ne itselle ovatkin paljon ominaisemmat. Anniinakin pohti meidän treffatessa, ettei kovin usein ole nähnyt mua matalissa kengissä eikä blogiinkaan kovin usein tule asukuvia ilman korkoja. Hassua, koska aika usein kävellessä pidempiä matkoja arjessa on juurikin matalat mukavat kengät ne helppo valinta, mutta toisaalta mulla ei ole koskaan ollut ongelmaa kävellä pitkiäkään matkoja koroilla. Kai tässäkin vaan on se, että sitä jumittuu tiettyyn asiaan hetkeksi kunnes siirtyy taas seuraavaan pakkomielteeseen. No talvi ainakin menee koroissa, kun en omista korottomia talvikenkiä! 
Syksystä ja talvesta puhuttaessa oon jälleen niin inspiroitunut ja jopa innolla odottelen niiden saapumista. Ensimmäinen koulupäivä oli täynnä infoa ja päivämääriä, mutta myös ihan huippuja juttuja, joita odotella. Uuden vuoden lisäksi syksyssä on aina sellaista uuden alun tuntua ja uusi kouluvuosi tuntuu entisestään syventävän niitä omia mielenkiinnonaiheita omalla opinto-alalla. Ja no olihan pitkän kesäloman jälkeen ihan huippua nähdä jälleen koulukavereita ja siitä sai omanlaista uutta energiaa. 

Opintojen ulkopuolellekkin on tullut hirveästi kaikkea mukavaa odotettavaa ja ihania asioita. Paluu Helsinkiin on myös tarkoittanut seesteiseempää aikakautta, sillä kyllä pikkuhiljaa alkoi jo ahdistamaan matkalaukkuelämä, jossa ei koskaan oikein tiennyt varmaksi, missä kaikki omat asiat sijaitsevat. Ja useinhan ne sijaitsivat väärässä paikassa tarvittaessa. Innolla syksyn myötä lähden myös järjestelemään omaa tavaramäärää ja tarkoitus olisi myös päästä kirppareilla eroon osasta ylimääräisestä. Joten aika monipuolinen ja tapahtumarikas syksy olisi jälleen edessä. Sitä kohden innolla ♥
Kuvaaja: Anniina
Edit: Itse

Onko teillä ollut paluu opintojen pariin? Entä joko siellä odotellaan syksyä? ♥
6 kommenttia

 1. Ihastuttava asu syksyisine viboineen! 8) Mä en vielä oo uskaltautunut syksyiseen pukeutumiseen, vaikka alkaahan toi syksy vahvasti hiipiä tänne. Mä oon innoissani myös nilkkureista, kuin myös kuviollisista sukkiksista, hameista, hatuista... ylipäätään syksyisestä kerrospukeutumisesta. Kun saa heittää ylle enemmänkin kuin sen yhden hellemekon! :D Alkaahan tässä jo lämpöasteetkin sanomaan että nyt enempi päälle, joten kai se on luovuttava kesähepenistä hetkeksi ja vaihtaa syksyn tyyliin :) Eli kyllä syksyä odotellaan ja ihan kulman takana se onkin ;)

  Mä palaan tänään neljän viikon kesälomalta töihin ja iltavuoroon! 8) Virkeällä mielellä vieläpä :) Tsemppiä sinne opintoihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Oi ihana neljä viikkoa varmasti ollut, mutta varmasti vielä mukavampi paluu arkeen :)

   Joo kyllä se syksy sieltä kokoajan tulee, vaikkakin hieman hitaasti :D Kerrospukeutuminen ois niin ihanaa ja juuri tuohon yhden vaatekappaleen käytön luopumiseen oisin ihan valmis jo!

   Poista
 2. Todella ihana asu, pinkki ja harmaa sopivat tosi hyvin yhteen :) Muakin alkaa jo syyspukeutuminen nahkarotseineen ym. kiinnostaa - hellemekkoja on saanut pitää jo kyllästymiseen asti! Tsemppiä opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo nahkatakki kelpaisi täälläkin jo hellemekon sijaan! Tai sitten sen hellemekon kaveriksi ;D

   Poista
 3. Ihana asu ja kuten sanoit, tavallaan jo syksyinen, vaikka vielä kesäinen - sellainen koulun alkuun sopiva asu! 😍 Mie en oikein koulusta päässyt eroon koko kesänä, kun tein kurssisuorituksia, mutta onneksi nuo opinnot kohta loppuvat, en jaksaisi enää yhtään opiskella :( Viisi vuotta ja vielä jatkuu, kyllä huokaisen, kun saan paperit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Haha, joo tuossa vaiheessa se koulu alkaa jo varmasti tuntua siltä että saisi jo loppua :D Hurjasti tsemppiä loppurutistukseen <3

   Poista