Matkavinkkejä Tallinnaan

Yksi helpoimmista ja ehkä eniten suomalaisten vierailemista ulkomaankohteista on Tallinna. Enkä yhtään ihmettele, sillä Tallinna on pienestä koostaan huolimatta valloittava pääkaupunki täynnä uutta ja ihmeellistä. Ja  vaikka osan matkantarkoituksena onkin ollut järjetön viinaralli, on laivasta noustua täytynyt edes hetki kuunnella suomalaiseen korvaan hassulta kuullostavaa eestiä ja nähdä satamaan asti loistavat historialliset tornit vanhan kaupungin uumenista. Mä olen itse ollut ja olen edelleen innokas Tallinnassa kävijä enkä ole yhtä kertaa useammin kantanut sieltä muka halvempia alkoholijuomia. Itselleni Tallinna on helppo ja mukava vierailukohde päiväretkelle, jollaisia mulla taitaa olla takana lähes kolmekymmentä. Viimeisen vuoden aikana olen käynyt kolmesti siellä, mikä tosin johtuu Helsinkiin muuton jälkeisestä helpommasta lähdöstä sekä tietenkin matkaseurasta, joiden kanssa on haluttu viettää mukavaa aikaa 'vieraammassa' paikassa. En ole hetkeen enää viitsinyt blogissa kirjoittaa jokaisesta Tallinnan reissusta postausta, mutta nyt halusin tulla jakamaan mun pienen oppaan Tallinnaan suuntaaville. Jaan siis pelkästään omia lemppareita ja suosituksia enkä kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja, sillä itselläkin on vielä paljon nähtävää ja koettavaa useasta reissusta huolimatta!

 Matkat

Tallinnaan pääsee Helsingistä laivalla usein jopa halvemmalla kuin parin sadan kilometrin päähän Suomessa. Liikennöiviä aluksiakin löytyy ainakin kolmelta eri yritykseltä; Viking Linelta, TallinkSiljalta ja EckeröLinelta. Joten vaihtelevuuden nimissä välillä voi vaihtaa eri laivaan, jolla kauniin merimatkan suorittaa. Matkustusaikakin on kahden-kolmen tunnin luokkaa ja sen voi nauttia istuskellen merta katsoen, syöden, juoden, shoppaillen sekä usein esityksiä katsellen. Kiireisimmät tietenkin pyrähtävät lahden yli lentokoneella, mutta omasta mielestäni järkevämmin, helpommin ja hauskemmin pääsee laivalla. 

Entä sitten liikkuminen Tallinnassa? No kävellen pääsee helposti päivän aikana näkemään kaiken ihanan ja ihmeellisen. Hieman pidemmille välimatkoille toimii loistavasti joukkoliikenne, mutta myös aika edukkaat taksit. Tosin taksia valitessaan kannattaa olla tarkkana ettei joudu huijatuksi, sillä näitä tapauksia sattuu välillä liiankin usein. Ja onhan satamassa ollut nyt hetken aikaa tarjolla myös pyörätakseja (tai miksi näitä kuuluu kutsua?). Mutta kuten sanoin, ainakin itse olen 90 prosenttia ajasta kulkenut kävellen, joten se on mahdollista. Jo pelkästään satamasta pääsee alle kymmenessä minuutissa vanhaan kaupunkiin tai keskustaan. 

 Majoitukset

Kuten millä tahansa pääkaupungilla, on Tallinnallakin loistavat mahdollisuudet kaikentasoiseen majoittumiseen. Itse olen ollut noin kymmenen kertaa yön yli Tallinnassa ja aina jommassa kummassa kahdesta tietystä hotellista. Tämä on ollut omaa mukavuudenhalua, kun tietää tasan mitä saa. Suosittelen kuitenkin avoimin mielin kurkkaamaan tarjontaa niin laivayhtöiden kautta saadakseen pakettihinnan, mutta myös vertailemaan eri majoitusgeneraattoreiden antamia hintoja eri tasoisille majoituksille. 

Hotellit, joissa itse olen majoittunut ovat Tallink City Hotel sekä Sokos Hotel Viru. Tallink City Hotellissa mua viehättää erityisesti huoneiden sisustus, joissa seinillä on käytetty kultaista korostamassa ja huoneen isoilta ikkunalaudoilta on kiva kurkata alla olevaa vilkasta tietä. Sokos Hotel Viru puolestaan on Sokos hotelleihin tottuneelle turvallinen valinta ja hyvällä tuurilla voi saada huoneen jopa 20.kerroksesta, josta sanomattakin on upea näkymä kauas. Lisäksi tuolla hotellilla on erittäin mielenkiintoinen historia, johon kannattaa tutustua päätyipä hotelliin nukkumaan tai ei. Molemmilla näillä hotelleilla suurena plussana on mahdollisuus käväistä melkeinpä suoraan huoneestaan Kauppakeskus Virussa eikä etäisyydet muuallekkaan ole kovin suuret. 

 Ravintolat ja kahvilat

Aivan ensimmäisenä tähän kategoriaan on pakko huomauttaa, että kahvilat ja ravintolat on järjestään erittäin edullisia Suomeen verrattuna. Ja sehän on ihanaa, sillä saman päivän aikana kehtaa helposti käydä parissakin kahvilassa kokeilemassa niiden tarjontaa. Tietenkin Tallinnasta löytyy suuriakin kansainvälisiä ketjuja, mutta kuten aina ulkomailla, suosittelen kokeilemaan mieluummin paikallisia pienten yrittäjien paikkoja tai paikallisia ketjuja. 

Kahviloissa on itselleni tärkeintä viihtyvyys sekä mahdollisimman suloiset leivonnaiset. Tälläisistä kahviloista ei todellakaan ole Tallinnassa puutetta vaan pelkästään vanhassa kaupungissa kierrellessä vastaan tulee useita suloisia kahviloita, joiden tiskejen edessä menee minuutti jos toinen miettiessä sitä, minkä kaikista ihanista kakkupaloista valitsee kahvinsa kaveriksi. Kahviloista suosittelen kokeilemaan ainakin Reval Cafe -ketjun kahviloita, vaikka ketju itsessään vastaakin muita ketjukahviloita maailmalla. Maiasmokk Kohvik ihan vanhan kaupungin sykkeessä osoittautui oikein ihanaksi kahvilaksi meidän blogityttöjen reissulla. Sisustus oli erittäin ylellinen, viihtyvyys loistavaa, kakkutiski täynnä toinen upeampia ja herkullisia leivonnaisia sekä parhaimpana ikkunan takana avautuva vilkas katu täynnä iloisia turisteja.

Ravintoloitakin löytyy Tallinnasta jokaiseen makuun ja ruokavalioon. Perheen kanssa käydessä ollaan ihastuttu täysin Oopperatalon vieressä olevassa Solaris -keskuksessa olevaan Lidoon, jossa saa koota oman aterian monista eri vaihtoehdoista. Ja nam, niiden ihanat jälkiruuat kruunaavat minkä tahansa aterian. Samasta keskuksesta löytyy myös Vapiano, josta saa herkullisen ruuan puoleen hintaan verrattuna Helsingin Vapianoon. Vapiano löytyy Tallinnassa myös Rottermannin alueelta. Jos puolestaan haluaa elämysruokailua, kannattaa suunnata aivan Vanhan kaupungin sydämeen. Siellä Olde Hansassa on historiallista ja keskiaikaista tunnelmaa koko ruokailun ajan. Ja ennakkoon on mahdollista myös varata paikkansa keskiaikaisista pidoista, joissa ruuan ohella on ohjelmaa. Me oltiin opintomatkalla testaamassa tuo ruokailu ja se jäi elämyksenä hyvin mieleen. 

Nähtävyydet

Tallinnan vanha kaupunki itsessään on täynnä nähtävyyksiä. Jokaisen kapean kadun ja kujan vierustat on täynnä upeita rakennuksia ja vielä upeampia vanhoja ovia. Varsinkin 'kuuluisa' vaaleanpunainen ovi vetoaa turisteihin ja siihen välillä kerääntyy jonoakin ihmisistä, jotka haluavat ikuistaa itsensä kuvaan tuon oven kanssa. Lisäksi vanhassa kaupungissa on muutamakin hieman korkeammalla oleva näköalatasanne, jolta näkee kauas. Ilmaisista varsinkin Kohtuotsan näköalatasanne on upea ja erittäin suosittu. Sieltä näkee kauas satamaan saakka ja kokonaisuudessaan Vanhan kaupungin. Neitsitornilta puolestaan näkee ilmaiseksi hieman vanhaa kaupunkia ja maksua vastaan pääsee ylös torniin, josta näkee jälleen hieman pidemmälle. Maksullisista suosituksena on myös Kiek in de Kök -torni sekä KGB -museo Sokos Hotel Virussa, josta näkee yleisesti korkeuksista Tallinnaa. 

Jos puolestaan korkeudet ei kiinnosta, niin Kiek in de Kökin juurelta lähtevät Bastionin tunnelit ovat mielenkiintoinen kohde kuluttaa puolitoista tuntia. Tuon aikana saa kattavan käsityksen Tallinnan ja Viron historiasta samalla ihaillen aikoinaan suojavalliksi rakennettuja tunneleita. Käväisin itse ensimmäistä kertaa kyseisissä tunneleissa marraskuussa ja olenkin pohtinut kirjoittavani postausta aiheesta, mutta se on jäänyt. Voin kuitenkin suositella lämmöllä vierailua siellä ja ehkä jaan seuraavaksi vinkkejä sinne. Aiemmin keväällä tein puolestaan postauksen Telliskivi Loomelinnak -alueesta, jota voin myöskin lämmöllä suositella hieman erilaisen kokemuksen takaamiseksi. 

Tallinnasta löytyy myös runsaasti muita nähtävyyksiä; museoita, muistomerkkejä sekä historiallisia rakennuksia. Joten jos sellaiset kiinnostaa suosittelen valikoimaan itselleen mukavan vierailupaikan täältä

Shoppailu

Yleisimmät syyt lähteä Tallinnaan ovat juurikin shoppailu ja halvat hinnat. Itse tykkään älyttömästi vaatevalikoimasta Tallinnassa, sillä siellä putiikeissa on paljon enemmän oman tyylisiäni vaatteita ilman, että joutuu ostamaan kokoajan vain samasta liikkeestä. Shoppailun vuoksi ei tarvitse välttämättä lähteä kauas satamasta ja vanhasta kaupungista, sillä aivan niiden tuntumassa sijaitsevat niin Viru-keskus kuin Rottermannin ostoskortteli. Viru -keskuksessa varsinkin Mohito ja Reserved ovat suuria suosikkejani, joista lähtisi vaikka kuinka paljon kaikkea ihanaa mukaan. Rottermannilta puolestaan löytyvät Bershka, Stradivarius ja Pull&Bear, jotka kaikki ovat Suomi-turistien suosikkeja.

Jos puolestaan haluaa kuluttaa vielä enemmän aikaa shoppailun parissa ja laajemmalla valikoimalla, kannattaa suunnaksi ottaa Ülemiste -keskus hieman keskustan ulkopuolella. Sinne pääsee erittäin hyvin julkisella liikenteellä tai sitten ottamalla taksi. Esimerkiksi Suomesta uupuva Zara Home löytyy sieltä ja laivalla onkin helppo tuoda kotiin kaunista sisustustavaraa. Muutenkin varsinkin sisustukseen liittyviä kauppoja löytyy Ülemiste -keskuksesta useiden vaatekauppojen lisäksi. 

Koska Virossa on myöskin käytössä eurot, on ostaminen erittäin helppoa eikä jokaisen hintalapun kanssa tarvitse erikseen pohtia valuuttamuunnoksia. Itse olen nostanut hieman käteistä reissuja varten, koska on vielä paljonkin paikkoja, joissa korttia ei hyväksytä. Kortilla kuitenkin pystyy helposti maksamaan varsinkin vaateliikkeissä ja ostoskeskuksissa, joissa mielestäni on myös ihan luotettavaa maksaa kortilla. Aina kuitenkin niin Suomessa kuin muuallakin kannattaa katsoa tarkkaan maksupäätteellä näkyvä summa. 

Oletteko te innokkaita Tallinnassa kävijöitä? ♥ 

4 kommenttia

 1. Todella kiva postaus! :) Tallinnaan kaipaa aina vinkkejä, ettei tulisi käytyä niissä samoissa paikossa uudelleen ja uudelleen :D Reserved on kyllä ihan parhaita kauppoja! Tallinnassa on myös niin ihania kahviloita ja vielä edullisesti <3 Tosi hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo kyllä sitä aina yrittää löytää jotain uutta nähtävää niiden vanhojen suosikkien ohelle :) Vitsit, tulispa se suomeen myös <3

   Poista
 2. Todella kattava ja monipuolinen postaus! :) Itsekin olen tykännyt tuosta Tallink City hotellista! Ehkä tämän postauksen myötä menemme vielä joskus Tallinnaan - edellisestä kerrasta on todella kauan, sillä Joensuusta on aika hintavaa lähteä Tallinaan :( Usein mennäänkin Ruotsiin, koska mie tykkään enemmän pitkästä laivamatkasta, kun kerran täältä saakka reissuun lähdetään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Voin kuvitella ettei ole ihan yhtä edullista ja helppoa lähteä sieltä Tallinnaan! Mutta tosissaan samalla hintaa kuin lähtisi Tukholmaan risteilyllä saattaa jo helposti matkustaa ja majoittua Tallinnassa ;) Tukholma tosin on mun yksi ehdottomia lemppari kaupunkeja, joten ei sekään huono vaihtoehto ole! :D

   Poista