Kuinka toteuttaa Havaiji -teema kesän juhliin?

Yhteistyössä: Vegaoo.fi

Meillä Suomessa on tiettyjä vakiintuneita juhlia, joissa on selkeä teema läsnä alusta loppuun saakka. Tunnetuinhan on tietysti Halloween ja vappu, joista ensimmäisessä kaikki pelottava ja kammoksuttava päätyy niin tarjoiltavaksi kuin puettaviksi asuiksi. Vappua puolestaan ei ole ilman serpenttiiniä, ilmapalloja ja hassuja asusteita unohtamatta valkolakkia. Silloin tällöin saatetaan synttäreitä juhlistaa tietyllä teemalla, jolloin on hieman tuotu teemaa koristeiden muodossa ja ainoa teemanmukaisesti pukeutunut saattaa olla itse synttärisankari.
Sitten on se tietty ryhmä ihmisiä, joihin itsekkin lukeudun, jotka rakastavat eri teemoja juhlissa. Mun mielestä on ihanaa suunnitella teemajuhlia, sillä on mielenkiintoista keksiä kokonaisvaltaisesti teemaan sopivat koristeet, vaatteet, ruoka sekä muut yleistä fiilistä nostattavat asiat. Esimerkiksi mun synttärit pari vuotta sitten noudattivat alusta loppuun saakka teemaa kultainen kimallus.

Siksi olikin ihan mahtavaa, että sain valita Vegaoo.fi -sivustolta muutaman tuotteen loihtiakseni teemabileet. Kyseinen verkkokauppa on yksi suurimpia naamiaisasuja ja juhlatarvikkeita myyvä verkkokauppa laajalla valikoimalla. Sieltä löytyy kyllä jokaikisiin juhliin jotain pientä kivaa huolimatta juhlien koosta. Tuotteita pystyy selailemaan helposti teemoittain ja noita teemoja on listattuna kymmeniä. Tai sitten helposti pystyi tiettyyn juhlaan liittyen selailla kaikista teemoista, mikä olisi itselle sopivin. Noita juhlia oli aina synttäreistä, baby showereista ja polttareista Halloweeniin, jouluun ja vappuun. 
Mä päädyin järjestämään pienen kesäisen grilli-illan Havaiji -teemalla. Mun mielestä Havaijista tulee heti mieleen ihanat palmupuut, iloisen rento fiilis ja auringon lämpö iholla. Havaiji -teemaan sopi tietenkin *leit kaulalle ja juomat suoraan pillillä *kookoksesta. Käytin myös kukkaisnauhaa pöytäkoristeena ja seinälle asennettavissa *lyhtynauhoissa korostui värikkäät Havaiji-kukat. Jos isommat Havaiji -teemaiset juhlat kiinnostavat, niin voi koristelua korottaa vielä puhallettavilla palmuilla ja juhlatilaa täysin kiertävillä kukka- ja lyhtynauhoilla.

Lein lisäksi Havaiji -teemaiseen pukeutumiseen kuuluu hulmuavat kukkamekot ja -hameet tai kunnolla panostettuna voi hankkia kaisla- tai palmunlehtihameet sekä kookospähkinärintaliivit. Miehillä puolestaan on jo nimenkin puolesta teemaan sopivana vaatetuksena Havaiji -paidat eli ne ohutta materiaalia olevat kaulupaita -tyyppiset kukkakuvioiset kesäpaidat. Mukavat shortsit yhdistettynä sandaaleihin ja asu on valmis melkein jokaisen vaatekaapista löytyvillä kappaleilla. 
Ruokapuolelle valmistui herkullisia hedelmävartaita täynnä ananasta, mansikoita, vaahtokarkkeja ja vesimelonia. Laitoin myös mansikoita ja vaahtokarkkeja sellaisenaan esille kookospähkinästä kaiverrettuihin *kulhoihin. Grillissä puolestaan valmistui kanavartaita yhdessä ananaksen kanssa. Isompiin juhliin ruokapuolelle voi keksiä vielä vaikka ja mitä. Äyriäiset, merenantimet, maissintähkät ja erilaiset hedelmäasetelmat sopisivat teemaan myös erittäin hyvin. 

Hedelmävartaisiinkin voi keksiä lisäksi vaikka mangoa tuomaan keltaista väriä, joka ainakin omassa mielessäni yhdistyy tiiviisti Havaijiin. Vaahtokarkit puolestaan voi laittaa erillisiin tikkujen päihin ja paistaa grillissä tai nuotiossa, koska voin kertoa niiden laittamisen hedelmävartaisiin olleen aika saavutus tahmaisuutensa takia. Hedelmävartailla ei kyllä voi mennä pieleen kesän juhlissa oli teema mikä tahansa, sillä laitettavia palasia on kymmeniä, joista valita juuri omaan teemaan sopivat. 
Ja mitä olisi Havaiji -teemaiset juhlat ilman keltaista uikkaria ja punaista *Baywatch -kelluketta, jotta kaikki aallokoihin eksyvät ehditään pelastamaan. Tai, jos kaikki on hyvin eikä pelastettavia kesän juhlissa tule, voi kelluketta käyttää myös hauskana vesileluna. 

Millaisella teemalla sinä loihtisit kesäiset juhlat? ♥ 


10 kommenttia

 1. Täällä yks teemajuhlien rakastaja! :D En tiennytkään tuosta kyseisestä sivusta, kiitti vinkistä ;) Mä en nyt ole kamalasti teemajuhlia järjestellyt, mitä nyt halloween tietysti ja vappu mutta kukaan ei kamalasti meidän porukassa pukeudu. Tai osa vähän ja nostan aina heille hattua <3
  Havaiji teema on yks sellanen käytetyin, nuorempana itse järkkäsin niitä ja ystävät järkkäsi joka kesä :D Juhannus ois sellanen millon tää teema ois ihan nappivalinta ;) Todella kivoja nuo kookospähkinät sun muut, kyllä on Havaiji fiilistä selkeesti, siis mitkä herkutkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Ihana kuulla, että säkin rakastat teemajuhlia! <3 Havaiji on kyllä ihanan helppo teema ja siihen on helppo saada muita mukaan kun ei tarvitse niin suuresti panostaa ja tavalliset kesävaatteet lei kaulassa riittää jo aika pitkälle :)

   Poista
 2. Oi vitsit miten ihania kuvia ja kuulostaa kyllä aivan täydellisiltä teemajuhlilta<3 mä rakastan kaikkia juhlia, varsinkin teemajuhlia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ihana kuulla, että säkin tykkäät teemajuhlista :)

   Poista
 3. Mä niiiin tykkään kaikista teemabileistä! Harmi ettei meidän kaveriporukassa KUKAAN muu innostu niistä :D Niin ihan turha järkätä tai odottaa, että joku muu järkkäis. :D Ihanasti toteutettu nämä kemut! <3

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tuo on aina niin ikävää, kun itse olisi ihan innoissaan järkkäämässä teemabileitä, mutta muut ei oikeen innostu :D

   Poista
 4. Ihana toteutus havaiji-teemaiseen juhlaan! Siis varsinkin tuo kookosmuki ja kulhot!

  VastaaPoista
 5. Vautsi miten kivan näköiset juhlat! <3 Mäkin voisin joskus osallistua tuollaisiin haha :D<3 Tuo kookosmuki on niin suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Hei, meidän on ehdottomasti siis järkättävä kyseiset juhlat! ;)

   Poista