Business casualisti viileään kesäpäivään | ootd

Suomen kesään kuuluvat ihanien aurinkoisten päivien lisäksi aimo annos niitä viileämpiä kesäpäiviä, jolloin kaikki lämpö tuntuu karkaavaan kauas rajojen ulkopuolelle. Jos jollekkin on jäänyt epäselväksi, niin mä tykkään eniten sellaisesta +12...+15 säästä, sillä silloin ei ole liian kuuma eikä kylmä ja pukeutuminen on itselleni helpompaa. Tänään asukuvissa palataankin erääseen viileämpään kesäpäivään (kevätpäivään?), jolloin sai pukeutua pastellisiin sävyihin, mutta hieman kerrostetummin. 
Mä tykkään todella paljon toimistotyylisestä pukeutumisesta, varsinkin silloin, jos sitä ei ole tarkasti rajattu. Eli tykkään todella paljon business casual -tyyppisistä vaatteista, mutten välttämättä juuri niissä perinteisissä värikomboissa, joita useimmiten näkee. Tosin tässä asussa tuo vaaleansininen kauluspaita yhdistettynä mustaan alaosaan on juurikin niitä perinteisiä väriyhdistelmiä, joita useimmiten näkee.

Tässä mun asussa mukavaa vivahdetta tuo kahden erilaisen pastellisävyn käyttö ja mun mielestä tuollainen vaaleansininen ja puuteriroosa sopivat todella kauniisti keskenään yhteen. Näiden kahden pastellin yhdistäminen vie myös tuolta mustalta alaosalta tuota raskautta pois. Tuo puuteriroosainen takki on kyllä mun ehdoton takkilemppari, sillä sillä saa vaikka täysin mustankin asun vaaleammaksi samalla karkoittaen kaiken sen synkkyyden, jota täysmustat asut mulle usein mielikuvissa tuovat. 
Tämän asun yksityiskohtina toimivat tuo hiuksiin aseteltu rusetti sekä kaulalle ripustettu silkkihuivi. Mulla on aina välillä tiettyjä aikakausia, jolloin laitan hiukset melkein joka päivä klipsillä puoliauki ja mun lempparit sitomaan hiukset ovat juurikin tuollaiset söpöt rusetit eri sävyissä. Tuo tummansininen sopii erinomaisesti tähän asuun ollen sävyltään neutraali. Huivissa puolestaan on kultaisen, mustan ja vaaleansinisen sävyjä, joten siinä toistuvat kauniisti asussa jo valmiiksi olevat värit. Tuo huivi on itseasiassa maannut laatikon pohjalla käyttämättömänä useita vuosia, kunnes miettiessä mahdollisia kaulakoruja, mutta päätyessä tuulisena säänä huiviin tuo iski silmään. En ole oikein osannut käyttää tuollaisia pieniä silkkihuiveja, mutta tähän asuun se sopi kuin tehty. 

Asu kokonaisuudessaan on sellainen, jollaisen voisin pukea päälle erilaisiin työtilanteisiin kuin myös arkiseen kaupungilla käymiseen. Tykkään, että tuohon mun perinteisesti suosimaan hame plus kauluspaita asuun sain luotua jotain uutta tuolla huivilla ja toivonkin tämän myötä löytäväni useamminkin käyttöä sille. 

Mitä mieltä olette mun business casual -tyyppisestä asusta? ♥


10 kommenttia

 1. Siis toi asu on aivan uskomattoman ihana! <3

  VastaaPoista
 2. Kaunis asu ♥ Mä pidän myös hieman viileämmistä kesäpäivistä, kun voi pukeutua johonkin muuhunkin kuin hellemekkoon :D sellainen 18-20 astetta on aika täydellinen lämpötila :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo kuumimpien hellepäivien asut on vaikeimpia, joten vähän viileempi on mukavampi :)

   Poista
 3. Oii kuinka suloinen tuo rusetti! <3 Mä oon joskus miettinyt myös tuollaista, voisi sopia hyvin omaankin tyyliin :) Todella tyylikäs asu, kuten aina sun asusi :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Sopisi ehdottomasti sulle myös :) Kokeile <3

   Poista
 4. ihana asu:) mulla ei oo yhtään silkkuhuivia mutta nyt oon inspiroitunut niistä ja ajatteli lähtee just kirpparill etsimään, tuolleen laitettuna se on niin kiva lisä asuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Se on kyllä ihana lisä asuihin :) Toivottavasti löytyy kirppiskierrokselta mukava mukaan <3

   Poista