10m2 täyttä rakkautta | Huoneen esittely

Kirjoitin viime viikolla postauksen soluasumisesta ja päätin samaan syssyyn esitellä myös mun huoneen kyseisessä solussa. Jollet lukenut tuota edellistä postausta, niin kertauksena; asun Helsingissä solussa kahden muun kanssa. Mulla on jaetun kylpyhuoneen, keittiön, olohuoneen ja parvekkeen lisäksi oma kymmenen neliöinen lukollinen huone. Nuo muut huoneet ovat valmiiksi kalustettuja ja aika sisustamattomia, joten en niistä sen tarkemmin edes halua blogissa puhua, mutta halusin esitellä millaiseksi sain oman huoneeni sisustettua. 
Mulla oli kerääntynyt aikamoinen kasa erilaisia kauniita sisustusesineitä asuessani yksiössä ja muuton koittaessa jouduinkin aika reippaasti päättämään ne tärkeimmät niistä luopuen kaikesta turhasta. Tuo puhdistuminen oli kyllä kaikenkaikkiaan hyvä kokemus ja tällä hetkellä tässä mun pienessä huoneessa on juuri ne omat lempparit sisustuksesta. Ja jotenkin hassusti olen saanut ostettua muutaman asian lisääkin. Ihan valmis ei varmaan tule koskaan olemaan tämäkään sisustus, mutta ainakin tähän hetkeen se toimii ja sopii. 

Haaveissa tosin olisi vielä entisestään sisustaa tätä huonetta hankkimalla pieni työpöytä sekä korvata kahdesta erilaisesta lipasto toiseen sopivalla yksilöllä. Toisaalta en tiedä, kuinka kannattavaa on hankkia tähän paljon uusia sisustuksellisia asioita, jos en enää kauaa tässä asukaan. Tarkoituksena kuitenkin on löytää jokin toinen ratkaisu lähiaikoina tilanteen niin salliessa. 
Suurimman palan tuosta neliömäärästä vie mun 140 cm leveä sänky, joka siis on pinta-alaltaan 2,8m2. Tosin omistamani Leirvik -sängyn alle jää hyvin säilytystilaa muovilaatikoille, joten kaikessa rehellisyydessä eniten tilaa huoneesta vie säilytys. Sängyn alle täyteen tungetut muovilaatikot ovat vain pieni osa säilytykseen menevästä tilasta, sillä kolme huoneessa valmiiksi olevaa kaappia ovat myöskin ahdettu täyteen ja lisäksi yhtä seinustaa koristaa kaksi lipastoa laatikot täynnä tavaraa. 

Pienen tilan sisustamisessa korostankin ehdottomasti säilytysratkaisuja. Kuitenkin jokaisella on tietty määrä vaatteita, mutta myös kaikkea muuta ylimääräistä, jotka eivät kaikki sovi esille. Siksi järjestelmällinen laatikoiden ja lipastojen käyttö sekä juuri sängyn alle jäävän tilan hyväksikäyttö kannattaa. Rehellisesti mulla on kuitenkin vielä muutama muuttolaatikko täysin käymättä läpi ja se pitäisi hoitaa piakkoin kuntoon, jotta kaikilla olisi se tietty paikkansa ja eri tavaroiden löytäminen helpoittuisi, kun tietäisi tasan, mistä etsiä. 
Värimaailma huoneessa on melko sama kuin yksiössäni; valkoista, kultaista, ripaus vaaleanpunaista ja beigeä. Tosin tuo beige ei ole enää niin kovin vahvasti esillä luovuttuani epäkäytännöllisestä päiväpeitteestä. Vaaleanpunainen puolestaan korostuu parhaiten vaaterekistäni, johon olen kerännyt värimaailmaan parhaiten sopivia vaatekappaleita sekä niitä, joiden on pakko olla henkarissa. Näin ollen eräänä sisustuksellisena värinä voitaisiin pitää myös sinistä, sillä niin rekissä kuin takkinaulakossa on sinisen sävyisiä vaatteita ja takkeja tuomassa vivahdetta. Kultainen puolestaan hallitsee niin yöpöydän kuin lipaston päällisen yksityiskohdissa. Valkoinen on kuitenkin se kaikista hallitsevin väri, joka tuo huoneeseen valoisuutta ja hieman myös laimentaa seinien ja kaapinovien synkkää harmaata. 

Mielestäni tämä huone näyttää juuri mun huoneelta ja pikkuhiljaa alan olla siihen tyytyväinen. Tosin sisustamista ei oltu tehty mitenkään helpoksi tuon kammottavan värityksen vuoksi, jota ei saa peittää edes tauluilla yms. seiniin kiinnitettävillä asioilla. Onneksi lattiapintaa lähempänä olevilla vaaleilla ja valokkailla väreillä huone sai kaivattua valoisuutta ja raikkautta. 

Miltä huoneeni sinusta näyttää? ♥

14 kommenttia

 1. Siis aivan äärettömän tyttömäinen ja suloinen huone sinulla. ♡

  VastaaPoista
 2. Onpa söpö huone! <3 Tosi viihtyisän näköinen eikä näytä ollenkaan niin pieneltä kuin oikeasti on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kymmenen neliötä on yllättävän iso tila, jos sen käyttää oikein, mutta se voi myös olla pieni :D

   Poista
 3. Ihana huone! 😍 Säilytysratkaisut kyllä ehdottomasti korostuu pienissä asunnoissa, meilläkin on vaan 20 neliötä per nenä ja se tuntuu välillä todella vähältä :D Soluissa ihmettelen aina, että miksi oven pitää olla harmaa ja oikein pompata silmille 🙈 Suunnittelijat voisivat yhtä hyvin laittaa valkoisenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ne yllättäen kyllä korostuvat ja sitä yrittää keksiä kauniita, mutta tilavia ratkaisuja joka puolelle :D Voin kyllä kuvitella tuon teidän tilanteen, sillä mun yksiö oli n.34 neliötä ja siinä ei meinannut yhdelle riittää tila millään... Mua ihmetyttää myöskin tuo ankea väritys soluissa. Seinätkin ovat sellaiset harmahtavat, vaikka voisivat olla vaikka valoisemman valkoiset :/

   Poista
 4. Todella kivasti oot saanut sisustettua! :) Huoneesi näyttää tosi nätiltä <3 Ja ihana tuo kyltti!

  VastaaPoista
 5. Ihana huone!<3 itse asun toki 22neliöisessä kämpässä mutta silti oppinut että säilytys ratkaisut ovat kaikkein tärkeimmät melkein jotta sisustuksesta toimivan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Musta tuntuu, että säilytysratkaisut korostuvat kaikenlaisissa pienemmissä asunnoissa. Ja mun mielestä on onneksi olemassa kaikkia mielenkiintoisia säilytysratkaisuja että ne saattavat olla kiva lisä jopa sisustukseen :)

   Poista
 6. Ompa suloinen huone, hyvin oot saanut sisustettua<3 Ja hyvät säilytysratkaisut oot keksinyt, musta tuntuu ettei mun tavarat mahdu edes kaksioon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana ♥ Mulla oli ihan sama fiilis 33 neliöisen yksiön kanssa, että tuntui ettei mikään mahdu sinne, mut tää 10 neliöö oli iisi :D

   Poista
 7. Todella ihana huone <3 Tosi kaunis sängynpääty ja yöpöydän lamppu kiinnitti myös huomion :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Nuo ovat kyllä kauniita yksityiskohtia, joista itsekkin tykkään :)

   Poista