10 x matkakuva | #reissukuvahaaste

Sain jo pari kuukautta sitten Elliltä reissukuvahaasteen, joka on ihan älyttömän kiva tapa nähdä toisten erilaisia reissukuvia. Toteutus puolestaan ei ollutkaan niin kiva, sillä mä jouduin etsimään aika kauan mun matkakuvia ja sen jälkeen käymään tuhansia kuvia läpi. Tässä postauksessa on kuvia nyt ainoastaan parilta mun reissulta, sillä monien reissujen kuvista ei oikein moniakaan voi laittaa blogiin, mikä toisaalta harmittaa aika paljon, Toisaalta se helpotti loppujen lopuksi valinnanvaikeudessa, koska muuten kuvia olisi jokaisessa kategoriassa useampia. 

Mutta mennään siihen haasteeseen. Tarkoituksena on siis valita kymmenen matkakuvaa tietyissä kategorioissa ja kertoa niistä hieman tarkemmin. Tällä kertaa en haasta ketään tähän, mutta kaikki saavat ehdottomasti halutessaan tehdä tämän omassa blogissaan tai somessaan. 
1. Kuva lentokoneen siivestä ikkunasta. Alkuperäisen tehtävänannon mukaisesti kuvassa pitäisi näkyä lentokoneen siipi. Lentopelkoisena en kovinkaan ole tuijotellut lentokoneen siipiä saati napsinut niistä kuvia, sillä nuo siivethän heiluu hieman lennon aikana ja saisi mut varmaan paniikkiin. Valitsinkin siis tähän kuvan meidän paluumatkalta Mallorcalta, kun ylitettiin Alppeja.Ylitin itseni ihan täysin tuolla lennolla, sillä mä nukuin melkein koko lennon välillä heräten vilkaisemaan maisemia ikkunasta. Ja ei, en ollut ottanut mitään rauhoittavia ennen lentoa.  
2. Paras vahingossa onnistunut otos. Näitä olisi vaikka ja kuinka, mutta valitsin tämän kuvan, koska tästä ei oikeasti edes tajua sen olleen vahinko otos. Musta on olemassa varmasti satoja kuvia, joissa olen photobombannut jonkun kuvan kamera kädessä. Tässä kuvassa on tapahtunut juurikin tuo sama, mutta tässä tuo maisema ja valot näyttävät siltä kuin olisin tarkoituksella siihen poseeranut. Rakastan tuota vaaleanpunaisen valon kontrastia taustaan, jossa on niin kalliita huvijahteja kuin töherrettyjä graffiteja. 
3. Luontokuva. Luontokuviakin olisi satoja eri reissuilta, mutta Ellin viitoittamalla tiellä halusin valita kuvan, jossa on luonnossa eläviä eläimiä. Tämän kuvan valitsin tuon vuohen vuoksi, sillä Kreetalla ollessamme oli aika villin näköistä, kun nuo eläimet kiipesivät tuollaisia täysin pystysuoria kallioseinämiä ylös. Välillä oikein pelotti noiden eläimien vuoksi, mutta tässäkin kuvassa esiintyvä vuohi pääsi turvallisesti ylös asti hurjasta jännitysnäytelmästä huolimatta. 
4. Kuva, joka saa hyvälle tuulelle. Mulla on matkakuvissa paljon kuvia, jotka saavat hyvälle tuulelle, mutta melkeinpä kaikissa niissä on mulle tärkeät ihmiset tekemässä hauskoja juttuja. Koska blogissa en kovinkaan halua jakaa kuvia ihmisistä, jotka eivät halua esille, valitsin tämän kuvan koirasta nauttimassa kloorisesta juomastansa. Tuo koira oli erään hotellin omistajan koira ja se hengasi joka päivä tuolla altaalla. En sitten tiedä, kuinka terveellistä tuo altaasta juominen oli, mutta sitä se teki aina iltasella. 
5. Kuva matkaseurasta. Kaksi erittäin iloista matkalaista? Mä en todellakaan ole vahvimmillani yhteiskuvissa ja tässäkin huomaa tuon keskittymisen selfietikun kanssa pelaamiseen poseeramisen sijaan. Ja ehkäpä se näytti matkaseurasta kanssa toivottomalta, ilmeestä päätellen. Ei vaan, tämä on otettu meidän ensimmäisenä Mallorca -päivänä ja ollaan edellisyönä oltu hotellilla reippaasti puolen yön jälkeen, joten vähien yöunien jälkeen ei oikein pirteämmältä voi edes näyttää. 
6. Postikorttikuva. Tämä upean turkoosi maisema on Kreetalta Baloksen laguunilta (Balos Bay). Tehtiin tuonne päiväreissu ja koettiin ihan uskomaton kokemus nousuvedestä. Alkuun tuolla oli todella matala vesi, mitä ihmetellä, kunnes tämän kuvassa näkyvän ja sellaisen toisen vesialueen väliin jäänyt maakaistale pieneni melkein olemattomaksi. Juuri tuolle pienelle maakaistaleelle meidät tuotiin veneellä tuosta meidän isommasta laivasta. Ja siis tuo turkoosi vesi on vain jotain käsittämätöntä nähdä, joten ehdottomasti suosittelen tuolla käymään, jos Kreetalle matkustaa. 
7. Kuva yläilmoista. Samaisella venereissulla kuin tuo ylempänä oleva kuva käytiin myös Gramvousan linnakkeella. Jouduttiin tarpomaan sellaisia epätasaisia portaita ylös tuonne huipulle erittäin kuumana päivänä. Mutta onneksi kiivettiin, sillä näkymät olivat henkeäsalpaavat. Leikkasin itseasiassa tästä kuvasta pois toisen turistin, joka oli melkein mun olkapäässä kiinni ja, joka piti selkeästi sellaisesta tolpasta kiinni. Nyt jälkeenpäin miettiessä tuo oli aika vaarallinen paikka mun seistä ihan ilman mitään tukea, sillä pudotusta oli aika monta kymmentä ellei satoja metrejä. Kuumana päivänä helposti alkaa myös heikottamaan ja epätasaisella kielekkeellä ei koskaan voi luottaa pysyvänsä. No reissusta on selvitty nuoruuden tuurilla hengissä kotiin. 
8. Fiilistelykuva palmun alla. Haha, palmukuvat ovat aina pakollisia paikoissa, joissa niitä on. Musta oli jotenkin hauska kontrasti nähdä nuo palmut Palmassa vierustamassa vanhoja rakennuksia. Olin muutenkin yllättynyt tuolla Palmassa siitä, että kaikki palmut olivat selkeästi aseteltu paikoilleen eikä missään näkynyt sellaisia vahingossa villisti kasvaneita palmuja. Tai siis kun vertaa Suomeen, jossa puistoissa olevat koivut ovat ainakin omaan silmään välillä miten sattuu. 
9. Hyvää huomenta -kuva. Alkuun mietin lisääväni tähän kohtaan meidän Kanarian reissulta erään huomenta -kuvan, joka kertoo tarinaa siitä, kuinka en todellakaan ole aamuihminen. Kuitenkin säästän teidän verkkokalvoilta tuon erään kostean illan jälkeisen aamukuvan, jossa yritetään aurinkoisella partsilla saada espanjalaisia leivoksia kurkusta alas. Sen sijaan otetaan tähän hieman seesteisempi kuva myöskin Espanjalle kuuluvalta Mallorcalta. Tämäkään aamupala -kuva parvekkeelta ei ole ihan sitä, mitä kuva antaa olettaa. S lähti käymään nopeasti ostamaan meille vesipulloja ja mä sillä välin asettelin meille aamupalaa parvekkeelle ja napsin rauhassa kuvia. Sitten menin hakemaan sisältä vielä puhelinta, että laittaisin instastoriesiin kuvaa myös. Palattuani parvekkeelle näin kaksi pulskaa lokkia nauttimassa tästä meidän aamupalasta. Onneksi keittiössä oli vielä molemmille toiset samanlaiset annokset ettei ihan aamupalatta jääty. 
10. Lempikaupunkini. Vaikka olen käynyt kauempana ihanissa historiallisissa kaupungeissa, on kuitenkin Tukholma mun ehdoton lempparikaupunki. Sinne on helppo päästä käymään ja siksi siellä on tullut käytyä kymmeniä kertoja. Voisin kuvitella jopa asuvani joskus hetken ajan Tukholmassa, jos siihen mahdollisuus tulisi. Mun mielestä parasta melkein jokaisella päiväreissulla Tukholmassa on ollut mennä aamupalalle kahvilaan jollain vilkkaalla alueella ja vain katsoa tukholmalaisten arkea, jossa puvut päällä juoksennellaan töihin ja joku tulee siivoamaan kadun vartta vesitykillä. 

Mikä on ollut teidän suosikkikohde? ♥

Ps. Käy linkkaamassa Instagrammisi täällä

12 kommenttia

 1. Onpa kiva postausidea! Tämä olisi kiva itsekin toteuttaa, mutten ole koskaan ollut lentokoneessa tai matkustanut muualle kuin Ruotsiin. Niilläkin matkoilla olen ollut maassa niin vähän aikaa, etten ole kerennyt kuin syömässä nopeasti kääntymään. Tuo Baloksen laguunin maisema on aivan uskomattoman hieno. Pääsisipä itsekin näkemään joskus vielä jotain noin uskomattoman kaunista.

  <3: karitakoolla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja siis tämänhän voi toteuttaa vaikkea kauempana olisikaan ollut! Kotimaan matkailu toimii myös hyvin :) Ja omalla mielikuvituksella arjestakin löytää palasen näitä kaikkia haasteen kohtia, vaikein ehkä ainoastaan tuo 1 :D Varmasti pääset ♥

   Poista
 2. Oi, ihania matkakuvia! <3 Tuo palmukuva on ihan lemppari! :)

  VastaaPoista
 3. Tää on ehdottomasti yks lempparipostauksia lukea blogeissa 8) Ihania kuvia oot valinnut ja voi kuinka mä nauroin tuolle aamupalakuvan tarinalle, vaikkei se varmaan sinä hetkenä ja nytkään kovin hauskaa ole ollut :D Voivoi nuita lintuja.. :') Aivan ihana muuten tuo fiilistelykuva palmun alla, tosi ihana fiilis ja tollanen aitous <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata ♥ Joo säikähdin kyllä ihan älyttömästi niitä lintuja ja suljin vain äkkiä parvekkeen oven ootellen et mies tulee kaupasta :D Ei ne onneksi kauaa siinä viihtynyt aamupalalla mutta me sitten syötiin sisällä omamme :D

   Poista
 4. Todella ihanaa, kun teit tämän haasteen! <3 Kauniita ja kivoja kuvia oot valinnut :) Etenkin tuo palmun alla kuva on ihana :) Myös tuo paras vahingossa onnistunut on oikeesti tosi onnistunut kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina ♥ Tää oli kyllä ihana haaste, mutta oli vaikea valita kaikista ihanista kuvista tähän niitä yksiä :D

   Poista
 5. kivoja loma kuvia ja kiva oli nähdä sultakin tää haaste!! Munkin pitäisi käydä kuvat läpi että saisi tän postauksen julkaistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo yllättävän vaikeaksi tekee tuo kuvien läpikäynti, varsinkin jos niitä on paljon :D

   Poista
 6. Oioi ihania lomakuvia<3 pitää tehdä tämä itsekin joskus ja selata samalla vanhoja lomakuvia<3

  VastaaPoista