Positiivista energiaa ♥

Mun mielestä yksi tärkeimmistä piirteistä ihmisessä on löytää niitä hymyn aiheita ja positiivisuuksia, vaikka oma elämäntilanne olisi ihan minkälainen tahansa. Joillekkin se tuntuu kamalalta, kun väitän, että kaikkien ikävienkin asioiden takaa voi löytää jotain hyvää. Oli se hyvä sitten ihminen tai seuraus aiemmin tapahtuneesta. Tärkeintä on se oma asenne ja kyky nähdä hyvää. Oon aiemminkin blogissa kirjoittanut omasta halustani etsiä kokoajan arjesta niitä hyviä asioita ja jokaisesta päivästä yritän ennen nukkumaanmenoa miettiä ainakin sen yhden asian, joka toi hymyn huulille. Välillä ne hymyn aiheet muistuvat mieleen helposti ja runsain määrin, välillä saattaa joutua hetkenkin käydä päivää läpi löytääkseen edes yhden asian. Ja se on oikeaa elämää, että välillä on huonompia päiviä ja välillä parempia. 
Olen lähiaikoina huomannut, että näitä omaan päivään kuuluvia hymyn aiheita voi lisätä itse omalla asenteellaan ja käytöksellään. Ja toisaalta myös voi laittaa sitä hyvää kiertämään, jotta omalle kohdalle satelee entisestään hyvää. En muista, kuka on joskus sanonut juuri tuosta hyvän kiertoon laittamisesta, että positiivinen energia löytää takaisin lähteeseensä. Eli yksi pieni hyvä teko toiselle tuo itselle jo sillä hetkellä positiivista energiaa, mutta se myös palaa takaisin myöhemmin itseen kohdistuvan hyvän teon muodossa. Itse ainakin saan myös itselleni hyvän mielen tekemällä toiselle jotain mukavaa. Jo esimerkiksi toiselle oven avaaminen voi olla merkittävä teko, vaikka sen toteuttaminen ei vaadi suurta ponnistusta itseltä. Ja kuinka mukavalta se on aina itsestä tuntunut, kun joku on pitänyt sitä ovea auki. 

Hyvää mieltä voi myös kerätä pitämällä ympärillään ihania ihmisiä, joiden seurassa tuntee sen läsnäolevan kannustavan ja positiivisen energian. Toinen energiaan liittyvä miete, jonka olen kuullut liittyy juurikin niihin lähellä oleviin ihmisiin. Tiesittekö, että energia vaatii ympärilleen energiaa lisääntyäkseen? Eli hyvässä seurassa ollessaan ja energioiden kohdatessa se oma energia kasvaa entisestään ja sisällä voi oikeasti tuntea sen suurentuneen energian määrän. Mä en tiedä onko tuo ihan täysin huuhaata, mutta mä haluan uskoa siihen ja siten myös viettää aikaa juuri niiden ihmisten kanssa, jotka saavat mut tuntemaan sen suuremman energian. 

Kolmas asia on juuri tuo alkukappaleessa mainitsemani positiivisuuden löytäminen myös niistä ikävistä asioista. Ei ole olemassa hyvää ilman pahaa eikä pahaa ilman hyvää. Ainoastaan utopiassa vallitsee pelkkää hyvyyttä ilman pahuutta. Esimerkiksi itselle saattaisi olla erittäin hyvä asia saada kauan tavoiteltu työpaikka, mutta jollekkin toiselle se on huono asia olla saamatta sitä samaista työpaikkaa. Omassa elämässäni tuo tilanne oli itselleni paha. En saanut kauan haaveilemaani työpaikkaa kesäksi, mutta kuin yllättäen se olikin siunaus, sillä mun nauttiman keikkaluontoisen työn vuorot räjähtivät käsiin. Nyt saankin koko kesän tehdä ihanaa työtä samalla nauttien kesälomasta hieman vapaammin. Ymmärrättekö mitä haen takaa näillä ajatuksillani? Tässä tapauksessa sain jotain yhtä hyvää tilalle, vaikka se ensimmäiseksi haluamani asia ei toteutunutkaan. Vaikka mieli olikin todella matala aluksi huonojen uutisten vuoksi, pystyin kuitenkin löytämään positiivista siitäkin. Ja tämä on vielä aika pieni paha. Usein katsoessani huonoja aikoja elämässäni näin jälkeenpäin, näen niistä kuitenkin seuranneen mun elämään niitä mun elämäni parhaimpia asioita. 

Mitä hyvää teille on tapahtunut lähiaikoina? ♥


6 kommenttia

 1. Kivan tsemppaava postaus! Oli kyllä juttuja joita en oo ehken ajatellutkaan, esimerkiksi tuo pitää kyllä muistaa että ei oo hyvää ilman pahaa tai pahaa ilman hyvää. Monista jutuista kun löytyy varmasti hyvätkin puolensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kata ♥ Kaikista löytyy ne molemmat puolet, mutta niitä on välillä vaikea ajatella omasta perspektiivistä :) Ihanaa viikon alkua sulle <3

   Poista
 2. Mun mielestä arkielämä ja kevät on vaan niin ihanaa, että siitä saa rutkasti positiivista energiaa <3

  VastaaPoista
 3. Tälläiset positiiviset postaukset on aina ihania! <3 Pienet teot arjessa saavat hyvälle mielelle ja posiitivinen energia on parasta :) Kauniita kuvia ja kaunis postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Juuri niihin pieniin hyviin asioihin keskittymällä voi tuoda itselleen paljon hyvää <3

   Poista