Telliskivi Loomelinnak | Tallinna

Meidän bloggaajatyttöjen kanssa järjestetyn Tallinnan päiväreissun ensimmäisenä kohteena laivasta nousun jälkeen oli Telliskivin alueella oleva Loomelinnak, joka on siis Tallinnan luova keskus. Tuolla sijaitsee monia erilaisia studioita, luovia yrityksiä ja kansalaisjärjestöjä. Toimistotilojen lisäksi alueella on kahviloita ja ravintoloita sekä pieniä putiikkeja. Alueella järjestetään myös monia erilaisia tapahtumia ympäri vuoden mukaanlukien kirpputoreja. 
Me keskityttiin tuolla alueella ainoastaan tuohon ulkogalleriaan, joka esittelee erilaista katutaidetta rakennuksien seinille taiteiltuina. Tuo ulkogalleria on auki vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri eli sinne pääsee ihailemaan katutaidetta jokaiselle sopivana aikana. Vaikka mä en itse välitä kovinkaan graffiteista, oli tuolla alueella tuo katutaide mun mielestä kaunista ja sopi alueelle täydellisesti. Ne olivat kaikki taidokkaasti toteutettuja ja toivat alueelle sitä luovaa ilmettä, johon niillä varmasti on pyritty. Välillä pitäisi muistaa itsekkin, että katutaidetta on niin paljon muutakin kuin vain ne "tägit", jotka helposti tulevat ensimmäisenä mieleen katutaiteesta puhuttaessa. 
Alueena tuo on laaja ja nähtävää riittää varmasti kaikille. Suosittelen ehdottomasti tuolla käymistä, varsinkin sellaisille, jotka ovat käyneet Tallinnassa useita kertoja ja haluaa nähdä jotain uutta. Tuo Telliskiven alue muutenkin tuo aivan uudenlaisen puolen Tallinnasta esiin eikä matkaa keskustasta tai Vanhasta Kaupungista ole kovinkaan. Me otettiin taksi satamasta suoraan tuonne säästääksemme aikaa eikä se kustantanut kuin vain yhteensä 8 euroa viideltä hengeltä. Ajateltiin ottaa tuolta taksi myös lähtiessä, mutta hetken käveltyämme törmättiin raitiovaunupysäkkiin, josta noustiin ensimmäiseen oikeaan suuntaan menevään raitiovaunuun. Siinä istuskellessamme huomattiin sen pysähtyvän aivan vanhan kaupungin pohjoiselle sisäänkäynnille. Ja tuo pohjoinen sisäänkäynti on siis se, joka on lähimpänä satamaa. 
Itse en olisi varmaan osannut lähteä tuolla käymään ilman Niinaa, jonka toiveena oli, että käydään päiväreissun aikana tuolla. Ja voin kertoa meidän kaikkien olleen kiitollisia tuosta toiveesta, sillä tuo paikka oli mieletön kokemus. Mä toistan itseäni siinä, että erilaisilla kokoonpanoilla on aina mielenkiintoista lähteä tutustumaan itselleen jo ennestään tuttuihin paikkoihin, sillä sen kokee kuitenkin uudella tavalla. Nytkin mun Tallinna -kokemus oli täysin erilainen verrattuna aiempiin, vaikka osaltaan poikettiin niissä samoissa tutuissakin paikoissa. Ja vitsit tuon reissun aikana sai nauraa vatsa kippurassa, höpötellä ja keskustella aivot täyteen niin kevyttä kuin vakavampaakin aihetta sekä nauttia ihanan keväisestä säästä ihan huippujen tyttöjen kanssa! Kiitos siis vielä sadannen tuhannennen kerran ihanille Niinalle, Sofialle, Ellille ja Jasulle loistavasta matkaseurasta ♥ 

Onko tuo Loomelinnak teille tuttu paikka?  


10 kommenttia

 1. Telliskivi oli kyllä aivan upea paikka, ihanaa että käytiin tuolla<3 mä pidän hurjasti katutaiteesta ja tuolla nuo graffitit oli tosiaan todella hyvin tehtyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä upea ♥ Oli tehty aivan älyttömän taitavasti, vaikka näistä mitään en ymmärräkkään :D

   Poista
 2. Vauu mitä kuvia! <3 Mä itse tykästyin myös tuohon alueeseen todella paljon :) Tuota voi suositella lämpimästi kaikille. Oon kyllä niin katutaiteen ystävä, koitan metsästää sitä aina reissuista. Nuo on oikeesti niin taitavasti tehtyjä :) Kiitos vielä itsellesi ihanasta seurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Onneksi sait meidätkin innostumaan lähtemään tuonne <3

   Poista
 3. Ompa upean näköistä katutaidetta, pakko myöntää! <3

  VastaaPoista
 4. Tuo katutaide on kyllä niin hienoa <3 Liito-orava etenkin on ihan huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ja tuolla on onnistuttu niissä erittäin hyvin ♥ Tuo liito-orava oli erittäin mielenkiintoinen ja oli hauska, kun se jatkui kulman taakse :)

   Poista
 5. Toi oli kyllä ihana reissu<3 Toivottavasti nähdään pian uudestaan!

  VastaaPoista