Palma de Mallorca: Catedral & La Almudaina

Viime kertaisessa Palma de Mallorcan -postauksessa vihjailin, että vielä olisi luvassa Palmasta yksi kohde, jossa jokaisen Mallorcalle lähtevän tulisi vierailla. Tuo kohde on Palman Katedraali ( Catedral de Santa Maria de Palma de Mallorca), joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa. 


Ensimmäisenä aamuna käytyämme aamupalalla päätimme suunnata Palmaan, sillä Magaluf oli niin autio ja kaikki paikat suljettuina. Istuttiin siis bussiin ja sen kulkiessa rannan tuntumassa Palman laitamilla se pysähtyi jonkun halutessa ulos 'catedral' -nimisellä pysäkillä. Katsoessani ulos ikkunasta näin ehkä isoimman rakennuksen, jonka olen koskaan nähnyt ja huikkasin nopeasti, että mehän jäädään tässä myös. Tuo oli ihan täysin extempore -päähänpisto jäädä tuossa pysäkillä ja sen ansiosta vähän vahingossa päästiin kokemaan yksi reissun kohokohdista. 


Tuo alue ei käsittänyt pelkästään tuota katedraalia vaan siinä oli laajalla alueella paljon historiallisia rakennuksia ja pieniä suloisia yksityiskohtia. Aivan katedraalin tuntumassa on Royal Palace of La Almudaina, joka tavallaan yhdistyi tuohon katedraalin alueeseen. Molempien rakentaminen on aloitettu 1200-1300 -luvun aikana ja valmistuminen vienyt pari sataa vuotta. Ne siis sopivat ajallisesti keskenään hyvin yhteen ja alue on nykypäivänäkin kauniin harmoninen. 


Tuolla oli tosiaan pieniä suloisia yksityiskohtia kuten söpö rauhallinen allas, jota asutti yksi joutsen. Voin vain kuvitella, miten aikoinaan tuolla asustaneet ihmiset ovat viettäneet aikaa altaan äärellä lintuja ruokkien päivävarjojen lomasta. Tai sitten yliromantisoin historiaa. Toivottavasti en ole ainoa, joka tuollaisissa vanhemmissa paikoissa alkaa pohtimaan sitä elämää, jota siellä on aiemmin vietetty. Mun mielestä se vain tekee vierailuista eri kohteissa mielenkiintoisempaa. 


Sitä on todella vaikea kuvailla tai edes kuvilla näyttää, miten vaikuttava tuo rakennus oli. Itsensä tunsi aivan älyttömän pieneksi tuon suuruuden keskellä. Jo pelkästään tuo pääovi oli valtava kokonaisuus, josta on varmasti päässyt kulkemaan monta sataa ihmistä kerralla. Ja kaikki ne pienet yksityiskohdat koristelussa tuossa päädyssä ovat vieneet kauan aikaa rakentamisvaiheessa. 


Mua hieman harmittaa, ettei tuolla sisällä menty käymään, sillä voin vain kuvitella ulkopuolen peruusteella, kuinka vaikuttava se olisi sisältä. Tuonne Almudainaan löydettiin lipunmyynti, mutta katedraaliin ei eikä sitten haluttu tuhlata turhaa aikaa sen etsimiseen. Varsinkin, kun tarkoituksena oli ensimmäisenä Palmaan päästyä löytää kahvia ja oltiin jo pari tuntia kierretty tuota aluetta ihaillen. Suosittelenkin tutustumaan etukäteen sisäänpääsyihin ja lipunmyynteihin, jos haluaa päästä tuolla käymään myös sisäpuolella. Vaikka kyllähän tuo jo ulkoa on niin upea kokemus, ettei siitä paljoa enää puutu. 


Jos jotain negatiivista tuosta paikasta pitäisi löytää, on se tuolla alueella valloillaan pyörivät kaupustelijat. Feikkilaukkuja ja asusteita oli leviteltynä usealle viltille ja useat kauppamiehet niitä yrittivät saada turisteille myytyä. Se jotenkin vei hieman sitä fiilistä tuosta paikasta, mutta toisaalta positiivisena koin sen, ettei kukaan turisteista tarttunut tuohon myyntipuheeseen vaan jättivät kauppiaat täysin huomioimatta. 

Kokonaisuudessaan mä nostaisin vierailun tuolla ihan top kolmoseen koko reissulla. Ja kuten mainitsin, suosittelen ehdottomasti tuolla käymään, vaikka oma majoitus ei sijaitsisi ihan Palmassa. 

Vierailisitteko te tuolla, jos mahdollisuus tulisi? ♥

14 kommenttia

 1. ehdottomasti tuolla olisi käytävä, vau miten upean näköinen paikka!!

  VastaaPoista
 2. Tommoiset ex tempore jutut on niitä parhaita! :) Mäkin oon monesti nähnyt jotakin kivaa ja sitten on jääty bussista/ratikasta pois :D Tuo katedraali on kyllä todella kaunis <3 Ja varmasti vierailisin tuolla! :) Upeita kuvia oo ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ne on kyllä parhaita ja juuri onneksi bussista ja ratikasta pääsee helposti pois, jos näkeekin jotain mielenkiintoista :)

   Poista
 3. Todella upean näköinen paikka ja oot ottanut super hienoja kuvia! <3 Mä vaan niin rakastan matkapostauksia nykyään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mäkin rakastan matkapostauksia, vaikka ne lisäävätkin matkakuumetta :D

   Poista
 4. Ihanan näköistä, viihtyisin varmasti ja pitänee muistaa jos joskus tuonne kohteeseen suuntaa 8) Extempore-reissut ovat parhaita ja jos "eksyy" suunnittelemaltaan reitiltä tahalleen muuta kautta, voi tulla juurikin tuollaisia löytöjä :)
  Mä olen muuten samanlainen, eli alan mietiskelemään tuollaisissa paikoissa sitä elämää mitä joskus on eletty. Sen vuoksi Rooma kiehtoi mua niin kovasti, kun se kaupunki huokuu vanhuutta ja historiaa. Siellä sai koko ajan mietiskellä ja suu auki katsella ympärilleen. On sekin vaan upea kaupunki ja suosittelen ehdottomasti jos tuollaiset vanhat, historialliset ja upeat maisemat kiinnostaa :) Ai että mikä matkakuume <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa ehdottomasti pitää mielessä, vaikka lomailisikin muualla Mallorcalla! :) Ja tosiaan aina kannattaa hieman seikkailla, koska silleen ne parhaimmat löydöt tapahtuu reissuissa :D Voin kyllä kuvitella miten tuo Rooma vaikuttaisi muhun, mä niin rakastan historiaa ja vanhoja rakennuksia. Matkakuume on kyllä kokoajan vahvana läsnä <3

   Poista
 5. Oi ettää, kauhee ikävä tulee aina Majorcalle kun näitä kuvia kattelee sun blogista!:)<3 Katedraali on tosissaan kyllä niin upea ja vitsi kun pääsis näkemään sen tolleen tosi tyhjillään joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, itse ei ehtinyt kauaa olla, mutta on kanssa ikävä reissaamaan ja kokemaan uutta katsellessa reissukuvia :D Voin vain kuvitella kuinka harvinaista tuo hiljaisuus tuolla on! Onneksi saatiin nauttia siitä rauhassa ♥

   Poista
 6. Oi miten kaunis paikka! Tosi vaikuttava ja varmasti kokemisen arvoinen! Olen huono kiertämään historiallisia kohteita lomalla, mutta sitten kun sellaiseen eksyn, yleensä tykkään.niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä täysin kokemuksen arvoinen ♥ Kyllä niissä vain on jotain upeaa, ja ehkäpä se eksyminen osaltaan tekee siitä kokemuksesta jotenkin aidomman sen sijaan, että on suunnitellut ja ajatuksissa jo tavallaan 'käynyt' siellä paikassa :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Noin ihanasta paikasta ei voi saada muuta kuin ihania kuvia <3

   Poista