Ajatuksia naistenpäivästä

Tänään on jälleen vietetty naistenpäivää ja sosiaalista mediaa selaillessa ei ole voinut välttyä huomaamasta näitä ihania huomionosoituksia, joita ympärilläni olevat naiset ovat päivän aikana kokeneet. Kuitenkin itse koen naistenpäivän menettäneen merkitystään ja sen todellinen merkitys tuntuu katoavan noiden kauniiden kukkakimppujen myötä. Halusinkin tulla jakamaan teille mun pari vuotta sitten kirjoittaman tekstin naistenpäivään liittyen. 
"Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää, jolloin moni nainen saa kukkia ja huomionosoituksia lähipiirinsä miehiltä. Ja sen ovat jokaikinen nainen tässä maailmassa ansainnut olemalla kauniita ja arvokkaita omana itsenään. Kuitenkin monelta kysyttäessä naistenpäivän todellista tarkoitusta, monikaan ei tiedä sen alkuperäistä tarkoitusta. Naistenpäivän pääasiallinen lähtökohta on juhlistaa naisten taloudellisia, poliittisia sekä sosiaalisia saavutuksia, mutta myös tuoda esille erilaisia epäkohtia naisten asemassa maailmanlaajuisesti. 

Olin muutama vuosi sitten kuuntelemassa naistenpäivän kunniaksi järjestettyä paneelia Promenadi -keskuksessa, jossa puhujina toimivat muunmuassa Anja Snellman, Pekka Haavisto sekä Pentti Arajärvi. Paneeli käsitteli naisten ja lasten elämää väkivallan keskellä, josta kaikilla puhujilla oli omakohtaisia tarinoita ympäri maailman. Tarinoita paikoista, joissa naisten asema ei ole lähelläkään yhtä hyvä kuin meillä täällä. Muutaman kerran vierähti pari kyyneltä kuunnellessa liikuttavia selviytymistarinoita ja ajatellessa sitä sisukkuutta, jota useat naistet osoittavat vain olemassaolollaan. Joka ikinen hetki paneelin aikana nousi omaan mieleen se suuri onnellisuus, että olen saanut syntyä naisena juuri Suomeen. 

Naistenpäivää vietetään siis ihan syystä; kunnianosoituksena kaikille niille naisille, jotka ovat vahvoja, jotka puolustavat itseään ja läheisiään, jotka uskaltavat nousta miesvaltaista auktoriteettia vastaan, joita ilman maailma ei olisi sama.

Itse ainakin olen ylpeä naiseudestani. Onnellinen, että olen nainen Suomessa. Tyytyväinen siihen, että mulla on mahdollisuus vaikuttaa muihin. Siunattu sisäisellä ja ulkoisella kauneudella samoin kuin jokainen muu maailman nainen. Kiitollinen siitä, miten edellisten sukupolvien naiset ovat tehneet työtä mun tämänhetkisen aseman eteen. Iloinen tästä kauniista naistenpäivästä tänään. " (Alkuperäisen postauksen ja siihen liittämäni quotet voit käydä kurkkaamassa täältä). 

Käy ihmeessä lukemassa myös mun viime vuotinen naistenpäivän postaus, jossa listasin asioita, joista me suomalaiset naiset voidaan olla onnellisia. 

Ihanaa naistenpäivää juuri sulle ♥


4 kommenttia

 1. Ihana postaus Ane! <3 Naistenpäivä on mielestäni tärkeä päivä ja hyvä kun teit asiasta myös postauksen. Tuo sun viime vuoden postaus oli myös hyvä :) Oon iloinen, kun oon syntynyt Suomeen ja naiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Mun mielestä kanssa se on tärkeä päivä ja siks halusinkin tämän postauksen tehdä, sillä tuntuu, että niin moni on unohtanut sen todellisen taustan :) Siitä kannattaa olla iloinen, koska se on oikeasti lottovoitto ja etuoikeus ♥

   Poista
 2. olipa hyväpostaus!!! TOdella kun matkustaa ulkomaille niin on tajunnut miten moni asia täällä meillä on hyvin ja oikeasti on lottovoitto olla nainen ja syntyä suomeen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo täytyy aina hetkeksi lähteä kauas nähdäkseen, kuinka hyvin asiat itsellä oikeasti on :)

   Poista