Palma de Mallorca pt.1

Vaikka me majoituttiin Mallorcalla ollessa Magalufissa (postaus täällä), vietettiin me päivät pääkaupunki Palmassa. Mainitsin tuossa aiemmassa postauskessa Magalufin olleen melko autioitunut ja tekemistä siellä ei kovinkaan päiväsellä ollut toisin kuin tuolla Palmassa. Palmaan pääsi bussilla hyvin puolessa tunnissa muutamalla eurolla, joten ei ollut vaikea päätös lähteä päiviksi sinne varsinkin, kun matkalla ehti ihailla upeita ja erilaisia maisemia. 


Jaoin nämä Palman postaukset pariin osaan, sillä sieltä tuli liioittelematta 80 prosenttia koko reissun kuvista ja no, tuli siellä varmaan vietettyäkin samanlaisessa suhteessa aikaa. Itse rakastin sitä kontrastia, mikä Magalufin ja Palman välillä vallitsi. Siinä missä Magaluf oli rantoja ja yökerhoja, oli Palma täynnä kauniita värikkäitä rakennuksia ja palmuja kaupunkiympäristössä. Itse tykkään juuri tuollaisista historiallisista rakennuksista ja monet Palman nähtävyyksistä ovat jo 1300 -luvulta. Näistä ehkä hieman enemmän seuraavassa postauksessa, jossa päästään rannalla sijaitseviin upeisiin rakennuksiin ;) 


Löydettiin melko erilainen ja kaunis ostoskeskus kävellessämme Palmassa, mutta harmiksemme se oli sunnuntaina suljettu. Sinne käveltiin tuollaiset portaat ylös ja koko ostoskeskuksen 'katto' oli tuollainen Placa Major -tori, jossa oli eri ravintoloiden terasseja. Varmasti olisi kokonaisen päivän verran ohjelmaa sen auki ollessa, sillä ainakin nopeasti kurkattuna sieltä löytyi useita ihania putiikkeja kierreltäväksi. Ja tuolta torilta lähdettäessä löytyi söpöjä pikkukujia useaan eri suuntaan, joiden varrelta myöskin näkyi ihania kahviloita ja pieniä liikkeitä. Me pysähdyttiin yhdessä sellaisessa nappaamassa mukaamme pieni muisto lomasta. 


Palmassa mukavinta oli se kävelyn helppous, sillä astuttuamme bussista keskustassa ei meidän tarvinnut turvautua uudelleen julkisiin tai takseihin päästäksemme näkemään haluamiamme paikkoja. Muutenkin koin tuolla helpoksi noiden bussiyhteyksien käyttämisen kuten myös liikkumisen kaupungilla. Ensimmäisenä Palman päivänä jäätiin hieman aiemmin bussista pois, mutta toisena päivänä ajettiin ihan päätepysäkille saakka, josta kuitenkin päädyttiin kävellen tuonne samalle alueelle, jolle ekana päivänä jäätiin. Se tuntui aluksi hassulta, sillä tuntui kuin oltaisiin siitä pisteestä kuljettu bussilla vielä todella pitkä matka, mutta kävellessä se ei siltä enää tuntunut. 

Onko teillä kokemuksia Palma de Mallorcasta? ♥ 

16 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia! <3 Ja kauniin näköinen paikka :) Mua kiinnostaisi kyllä joskus matkustaa Mallorcalle, monet ovat sitä kehuneet ja onhan se houkuttelevan näköinen paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Tuo oli kyllä todella kaunis paikka, suosittelen kyllä! Ja teidän kannattaa kanssa suunnata sinne näin sesongin ulkopuolella, sillä saa rauhassa nauttia nähtävyyksistä eikä oo liian kuuma :)

   Poista
 2. Ihania kuvia, tekisipä mieleni kyllä niin reissuun :) Vaikka matkakuume alkaa onneksi hiljalleen vähän laskea kun kävin Tukholmassa ja kun kevät alkaa pian olla täällä 8) Ihana tuo sun asu muuten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Matkakuume ainakin itsellä tuntuu nousevan vain entisestään reissujen jälkeen, onneks sulla Tukholmassa käynti hieman hillitsi sitä :) Vitsit, olisi ihana päästä keväiseen Tukholmaan <3

   Poista
 3. Oi,ihania kuvia! <3 Mä kyllä niin rakastan tollasia vanhoja kaupunkeja! <3 En oo koskaan käynyt Mallorcalla, mutta vois olla ihan kiva käydä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ En ollut kanssa käynyt ja muutti täysin mun ennakkokäsityksen paikasta! Tuolla oli niin paljon kaikkea, mitä olisi vielä tehnyt mieli nähdä :)

   Poista
 4. Voi miten ihanan näköistä ja tuli ihan kevätfiilis! <3 Me mennään mun kaverin kanssa Kreetalle huhtikuun alussa katsomaan sen kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Oi kreetan kevät on varmasti yhtä kaunis! Hitusen varmaan jo lämpeempikin kuin tammikuinen välimeri ;) Mihin päin Kreetaa meette? Hania on siellä meinaan kanssa aivan ihastuttava vanha kaupunki ♥

   Poista
 5. Ihania matkakuvia<3 mä rakastan myös vanhoja rakennuksia joten tuolla voisi olla upea käydä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tuo Palma on kyllä aivan ihana! Suosittelen kyllä :)

   Poista
 6. Voi vitsit miten ihania kuvia! Tuolla näyttää niin keväiseltä :) Matkakuume vaan pahenee, oivoi :D

  VastaaPoista
 7. Siis voi että mä en kestä, Mallorca on vaan niin mun rakkauspaikka <3 Ja Palman keskusta on niin kaunis! Tuola näyttää ihanan rauhalliselle :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nousi kyllä omallekkin rakkauslistalle, tuonne olisi voinut eksyä päiväkausiksi kävelemään ihania pikkukatuja ♥ Oli ihanan rauhallista, oltiin kuitenkin niin kaukana sesonkiajasta vielä :)

   Poista
 8. Oi vitsi näyttää ihanalta paikalta. Hyvä kohde näin talveen, menee mun bucket listalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyl ihana paikka ♥ Joo sopii ehdottomasti talveenkin ja saattaa jopa olla mukavampi silloin :)

   Poista