Ajatuksia kahvikupin ääreltä

Aikoinaan blogien ponnahdettua pinnalle olivat postaukset pääosin päätöntä ajatuksenjuoksua sen päivän tapahtumista höystettynä omilla ajatuksilla ja mietteillä. Välillä saatettiin tehdä jotain hieman erikoisempaa, välillä postauksella saattoi olla ihan oikea teemakin. Nykyään blogit ovat paljon siloitellumpia ja se arkipäiväisyys loistaa poissaolollaan suurimmassa osassa postauksia. Halusinkin tavallaan palata noiden entisten aikojen juurille ja kirjailla hieman mun kuulumisia tästä alkuvuodesta, joka on ollut melkoisen kiireistä ja tapahtumarikasta. 
Mulla kesti joululoma melko pitkälle tammikuuta, kunnes oli aika melkein kuukauden tauon jälkeen palata takaisin opintojen pariin. Ja vitsit miten mielenkiintoisia kursseja ja tehtäviä meillä onkaan. Mutta niin on myös miljoona aikaa vaativaa projektia ja koulutehtävää. Olen ehkä asettanut itselleni hieman turhan suuria tavoitteita kurssejen suhteen, mutta toisaalta ne ovat tuottaneet myös tulosta katsoessani viime jakson kurssiarvosanoja. 

Ja kuten olen aiemminkin blogissa julistanut, olen erittäin inspiroitunut opinnoistani ja haluankin kokoajan oppia lisää. Tiedän ainakin valinneen juuri itselleni mieluisan alan, jota opiskella. Mikä parasta on se, että koen myös olevani hyvä opiskelemaan alaani sekä sisäistämään oppimiani asioita. Se ei aina ole itsestäänselvyys, vaikka opinnot olisivat kuinka mielenkiintoiset ei välttämättä kuitenkaan opi tarvittavia asioita. 
Toinen mut kiireisenä pitänyt asia oli Matka18 -messut, joissa olin harjoittelijana koulun puolesta. Samalla kun nautin ihanasta messutunnelmasta ja opin paljon uutta eri kohteista, keräsin myös työharjoitteluun tunteja melko reippaasti. Voin kertoa, että oli melko haastavaa yhdistää juuri jatkuneet opinnot ja messuaikataulut yhteen, mutta jotenkin siitä viikosta selvittiin, vaikka kalenterin vilkaisu ahdistikin. 

Ja jottei vaan ole päästänyt itseään helpolla, olin sopinut muutaman työvuoron tämän viikon alkuun. Sunnuntaina messujen päätyttyä suuntasinkin suoraan sänkyyn, sillä maanantai alkoi jo aamuviiden herätyksellä ja pitkällä päivällä, joka sisälsi niin töitä, koulua kuin koulutehtäviä. Torstai-aamu tuntuikin yli viikon kiireisen aikataulun jälkeen oudolle, kun aamulla sai rauhassa heräillä eikä päivän ohjelmassa ollut muuta kuin yksi luento koulussa ja pyykkäämistä. Ja no kuului torstaihin muutakin, mutta ei aikataulutettuna... 
Noista Matka18 -messuista inspiroituneena päädyttiin varaamaan miniloma nyt viikonlopuksi. Tänään perjantaina olisi illalla lento Mallorcalle, josta takaisin tullaan maanantaina. Tuolla matkamessuilla oli suuri määrä ihania kohteita, jotka saivat entisestään matkailun opiskelijan inpisroitumaan ja unelmoimaan matkustamisesta maailman joka kolkkaan. Yksi asia vain on tähänkin mennessä estellyt mun intoa matkustamiseen ja se on mun erittäin suuri pelkoni lentämistä kohtaan. Olenkin aiemmin blogissa kirjoitellut siitä täällä. Siksi itselle olikin tärkeää lähteä mahdollisimman nopealla varoitusajalla matkaan, jotta en ehdi kauaa ajattelemaan ja luomaan pelkokuvia lentämisestä. Nytkin olen parina yönä nähnyt kamalia painajaisia, mutta mun on pakko voittaa tämä pelko mahdollistaakseni unelmieni toteutumiset. 

Mallorca kohteena valikoitui puhtaasti hinnan takia. Löydettiin niin hyvä tarjous, mutta vielä ei osata sanoa oliko tarjous liian hyvää ollakseen totta ;) Sää tuolla saarella on tällä hetkellä melko samanlainen kuin suomen huhti-toukokuu eli juuri sellainen mukava pidennetyn viikonlopun sää. Itse en ole koskaan käynyt siellä ja mua kiinnostaakin havainnoida, miksi kyseinen paikka on suosittu kohde suomalaisten turistien keskuudessa sekä tietenkin päästä kuuntelemaan espanjaa oikeassa ympäristössä. Hahah, tämän kirjoittaessa tuntuu, että tunnollisena opiskelijana en saa opintoja mielestä edes lomalle lähtiessä. 
Ensi viikon jälkeen mullakin vapautuu kalenterista kivasti tilaa ja muutkin kiireet helpottavat hieman. Ja mikä parasta, parin viikon päästä olisi jo hiihtolomakin. En silti valita tästä kiireisestä arjesta, sillä musta on ollut ihan mukavaa, että ohjelmaa on ollut kunnolla. Tosin väsymys ja oma jaksaminen ovat mietityttäneet paljon lähiaikoina ja muutama läheinenkin on ollut huolissaan etten polta itseäni loppuun. Onneksi mulla on niin hyvä tukiverkosto ja myös kokemusta siitä, milloin se oman jaksamisen raja tulee vastaan. 

Mutta nyt suuntaan pakkailemaan itselleni matkalaukun täyteen ihania kevätvaatteita ennen kuin tulee kiirelähtö kentälle! 

Mitäs teille kuuluu? ♥

12 kommenttia

 1. Olipas kiva lueskella tällaista perinteistä kuulumispostausta! :) Ihanaa ja rentouttavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Tälläisiä perinteisiä postauksia tuleekin välillä kaipailtua :)

   Poista
 2. Mutta niin ihanaa, että nautit sun elämästä ja opiskelusta <3 myöhemmin kerkee sitten miettimään sitä ajanjuoksua ja kiirettä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Todellakin nautin, turha sitä on murehtia ajanjuoksua ja kiirettä :D

   Poista
 3. Ihanaa kun pääsitte reissuun! <3 Matkustaminen auttaa kyllä jaksamaan arjessa :) Pelkojen voittaminen on myös tärkeää ja mäkin pelkäsin tosi paljon ennen lentämistä. Ja edelleenki se pelko on takaraivossa, mutta rohkeesti vaan pelkoja kohti. Oli ihanaa lukea sun kuulumisia, sun tapasi kirjoittaa on vaan niin hyvä :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Matkustaminen on kyllä ihanaa ja juurikin omien pelkojen voittaminen sekä kohtaaminen on tärkeää, sillä siten niistä pienistä arkuuksista pääsee joskus eroon :)

   Poista
 4. Oiii ihanaa reissua <3 Ja tsemppiä opintoihin ja kaikkeen muuhunkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Hurjasti tsemppiä myös sulle kaikkiin elämän alueisiin ♥ ♥

   Poista
 5. Olet niin oikeassa tuosta blogien muuttumisesta silotellumpaan suuntaan. Itse tykkään kuitenkin arkisemmasta otteesta ja se tuo kivaa vaihtelua blogiin ja päästää minustaa lukijaa lähemmäs bloggaria. :)

  Ihanaa reissua. Ota aikaa itsellesi niin sitten koulukin sujuu mallikkaasti. Välillä on hyvä antaa aivojen kokonaan levätä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Itse tykkään myöskin arkisesta otteesta bloggaamiseen vaikka kauniit asukuvat omalta osaltaan inspiroivat. Liian siloiteltu blogi ei sovi itselleni enkä sellaisista itse edes välitä :D Joo loma tuli ehdottomasti tarpeeseen enkä loman aikana ehtinyt koulua ajattelemaan ainakaan paljoa... Matkailun opiskelijana kun matkustaessaan ehtii miettimään niitä opinnoissa opittuja ;D

   Poista
 6. olipa kiva lukea sun kuulumisia! Paljon kaikkea siellä menossa, mutta niin se taitaa melkein aina opiskelun aikana olla, itse taas oon yrittänyt ottaa kaiken irti vähä väljemmästä kalenterista kun päivät on opparin kirjoittamiselle varattu, mutta muuten ei oo koulua tai töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Joo opiskelujen aikana saa kyllä tiukasti tuijotella kalenteriaan ehtiäkseen tekemään kaiken mahdollisen :D Kannattaa todellakin ottaa kaikki irti tyhjemmästä kalenterista ja hurjasti tsemppiä opparin kirjoitteluun :)

   Poista