5 askelta oman tyylin löytämiseen

Oman tyylin löytäminen, sen rakentaminen tai siinä pysyminen ei ole todellakaan helpoimmasta päästä. Joillekkin nämä tulevat enemmän luonnostaan ja toiset joutuvat taistelemaan kauankin tunteakseen olonsa kotoisaksi omassa tyylissään. Täällä blogissa kirjoitan paljon juuri tuosta oman tyylin tärkeydestä, sillä mun mielestä jokainen näyttää vain niin paljon upeammalta kantaessaan omaa tyyliänsä itsevarmuutta uhkuen. Viime keväänä listasin teille seitsemän hyvää syytä suosia juurikin tuota omaa tyyliä ja tässä postauksessa ajattelin tulla kertomaan teille, kuinka sen oman tyylin voisi helpoiten löytää. Se kun ei ole itsestäänselvyys tai sitä ei ole tarpeeksi päässyt pohtimaan. Toivonkin, että näiden vinkkejen jälkeen viimeinen askel oman tyylin rokkaamiseen on helpompi ottaa. 
1. Kartoita vaatekaappisi. Ensimmäinen asia oman tyylin mietinnässä on käydä läpi se oma vaatekaappi täysin ajatuksella. Tämä ei ole todellakaan yhden illan homma, vaan aikaa kannattaa varata ainakin muutamaksi illaksi. Käy läpi jokaikinen omistamasi vaatekappale, kenkä sekä asuste. Ajatustyössä ota huomioon, milloin olet käyttänyt sitä viimeksi ja miltä susta tuntui silloin. Tunsitko olosi itsevarmaksi? Kaduitko päivemmällä valintaasi sen päivän vaatetuksesta? Näyttääkö se hyvältä sun päällä? Näistä kysymyksistä on hyvä lähteä liikkeelle. Kaksi viimeistä kysymystä ovat täysin turhia siinä vaiheessa, jos ensimmäisen vastaus on kyllä eli tunsit ja tunnet edelleen olosi itsevarmaksi siinä. Ja kuten varmaan arvaat, ne asiat vaatekaapista, jotka eivät saa sun oloasi hyväksi on aika laittaa kiertoon. 
2. Leiki bloggaajaa asukuvineen. Nappaa joka päivä jokaisesta asustasi kuva vaikka ihan peiliselfienä. Sen jälkeen pohdi näitä asuja, miltä susta tuntui niissä asuissa ja jaottele asut sen mukaan omiin kansioihin; hyvältä tuntuneet asut omaansa ja ne hieman epäonnistuneemmat toiseen. Kun kuvia on tallessa useita kymmeniä, voi nähdä kaavan sen välillä, että millaisissa asuissa olo on tuntunut hyvältä ja sen myötä pyrkiä lisäämään niitä palasia omaan tyyliin ja vaatekaappiin. Pohdi myös sitä, mikä niissä asuissa sai sut tuntemaan olon hyväksi, sillä ne ovat ne lopulliset palaset, jotka määrittävät sen sun oman tyylin. 
3. Inspiroidu. Nykyaikana sosiaalisen median mahdollisuudet kattavat loputtomat mahdollisuudet inspiroitua. Vaikka onkin olemassa tietynlainen trendikäs tyyli, jota suurimmaksi osaksi näkee mediassa, löytyy lukematon määrä omaa tyyliään esille tuovia tyyppejä. Jos siis ne kuvat, joita sun feedissä vilahtelee ei inspiroi, on aika etsiä uusia inspiraation lähteitä. Pinterestistä, Lookbookista ja Instagrammista löytää varmasti erilaisia inspiroivia tyylejä kunhan jaksaa selailla ja käyttää useita erilaisia hakusanoja. Jo pelkästään selaamalla #outfit -hastagia löytää useita erilaisia tyylejä ja varsinkin, jos oma tyyli on hakusessa auttaa se ehkä kartoittamaan paremmin millaiset asiat inspiroi juuri sua. 
4. Uskalla. Kaksi asiaa, jotka täytyy uskaltaa etsiessään omaa tyyliään on uskaltaa kokeilla erilaisia asioita löytääkseen ne asiat, jotka tuntuvat hyviltä. Täytyy myös uskaltaa luottaa siihen omaan tyyliin siinä vaiheessa, kun se on vasta alkutekijöissään. Kuten kohdassa 2 kerroin, että jaottelet niitä omasta mielestäsi onnistuneita asuja, mutta myös epäonnistuneita, joten tietynlaisia erikoisempiakin kokeiluja täytyy tehdä. Sitä ei koskaan tiedä, mikä asia yllättää täysin ja saakin olon ihan älyttömän hyväksi. Siinä vaiheessa, kun olet pohdinnoissa päässyt siihen pisteeseen, että koet tietyt asiat oman tyylisi osiksi, luota siihen tunteeseen, jonka ne luovat. Silloin ollaan jo niin lähellä sen oman tyylin löytymistä ja havaitsemista, että enää ei kannata antaa pelolle valtaa ja olla pukeutumatta haluamallaan tavalla. 
5. Määrittele se oma tyylisi. Ensimmäiset neljä askelta antavat hyvän kokonaiskuvan siitä mahdollisesta omasta tyylistä, johon kuuluvat myös välillä ne huonot kokeilut, epäonnistuneet asut sekä epävarmuuden tunteet aiemmin lemppareissa vaatteissa. Kuitenkin se oma tyyli muovautuu kokoajan sun elämän aikana, mutta ne tietyt kulmakivet, jotka määrittävät sen sun oman tyylin pysyvät erilaisissa muodoissa mukana. Joten luota niihin luottovaatteisiin ja siihen tunteeseen, jonka ne luovat. 
Toivottavasti joku oman tyylinsä kanssa hukassa oleva voi saada näistä mun vinkeistä hyötyä ja päästä kokemaan se ihana fiilis, kun pukeutuminen tuntuu helpolta ja olo itsevarmalta. Ainakin omasta mielestäni se on ihan parasta! 

***

Noissa viime vuoden koontipostauksissa toivoitte entisestään tyyli -postauksia ja niitä onkin nyt luvassa useampia. Itse rakastan inspiroitua tyyleistä, leikkiä sillä omalla tyylillä sekä jakaa ajatuksiani tyylistä. Joten ne tulevat edelleen olemaan yksi suurimpia aiheitani blogissa ♥


Millainen tyyli inspiroi juuri sua? ♥


14 kommenttia

 1. Tosi hyvät vinkit *_* <3 Ihanan tunnelmalliset kuvat myöskin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Tykkään kanssa älyttömästi tästä tunnelmasta näissä :)

   Poista
 2. Sun tyylipostaukset ovat aina mukavaa luettavaa :) Ja sulla on niin ihana tyyli, semmonen tyylikäs ja tyttömäinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Kiva kuulla, että niitä tykätään lukea :) Ja ihanaa, että haluamani tyyli välittyy myös muille! :)

   Poista
 3. Kivoja kuvia ja kivoja vinkkejä oman tyylin löytämiseen. Itsellä on aina ollut jotenkin tosi vahva visio omasta tyylistä ja mitä enemmän vuosia tulee mittariin sitä vahvemmaksi se oma visio on tullut. :)
  Vaikka tiedän ja olen löytänytkin oman tyylini oli tätä postausta tosi kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiva kuulla, että sulla on löytynyt selvä visio omalle tyylille! Ihan totta, että vuosien varrella se oma visio vain vahvistuu ja erilaisia kokeiluja on helpompi toteuttaa sen oman tyylin rajoissa :)

   Poista
 4. Tosi tyylikkäät kuvat! 😍 Komppaan vähän Siiriä, eli itsellä on aina ollut tosi vahva visio omasta tyylistä. Multa usein on kuitenkin tultu pyytämään apua siihen oman tyylin löytämiseen ja nää pointit löytyy myös mun listalta! Itseasiassa samanlainen postaus on mulla ollut luonnoksissa 😅 Erinomainen postaus siis mun mielestä! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sara ♥ Oi vähänkö ihana päästä lueskelemaan sunkin vinkkejä! :) Sulla on kyllä ihan huippuihana tyyli enkä yhtään ihmettele, että sulta pyydetään apua tyylin löytämisessä ♥

   Poista
 5. tosi hyviä vinkkejä oot tähän koonnut :) ja tyylikkäitä kuvia susta <3 tuo kuvaus paikka näyttää upealta :>!

  VastaaPoista
 6. Hei tosi hyvät vinkit ja niin tarpeelliset mulle! Mulla on ollut syksystä lähtien kriisiä oman tyylini kanssa, ja se vaatii kyllä paljon töitä että pääsen tästä kriiseilystä irti :D Ehkä vielä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tulivat sulla tarpeeseen ♥ Tyyli tulee tuottamaan vuosien saatossa useitakin kriisejä eikä se oma tyyli ole aina niin selkeä. Toivon, että löydät itsellesi ihanan suunnan tyylin osalta ♥ En tiedä helpottaako sun kriisejä yhtään, mutta sulla on kyllä aina kuvissa ihania vaatteita. Tosin eri asia on se koetko sen omaksesi vai et :/ Varmasti myös sun aika briteissä on vaikuttanut tyylin muodostumiseen. Hurjasti tsemppiä tyylin löytämiseen ♥

   Poista
 7. oi hyvät vinkit oot koonnut tähän postaukseen:) Kivat kuvat!!

  VastaaPoista