Vuosi 2017 kokonaisuudessa

Näin vuoden tokavikana päivänä onkin mukava kertailla, että mitä kulunut vuosi on pitänyt sisällään ja mitä mahdollisuuksia tuleva vuosi tuo tullessaan. Aluksi ajattelin toteuttaa tämän vuosikatsaus -tyyppisesti kertoen joka kuukauden kohokohtia, mutta tajusin monen asian olleen isompi kokonaisuus vuoden aikana, joten päädyin kokoamaan ajatuksiani vuodesta tiettyjen kokonaisuuksien alle. Näin ollen mun on myös mahdollista vilauttaa muutama sananen tulevasta vuodesta niiltä osin, kun tiedän jo valmiiksi. 
Muumimuki, rakkausmuumi
OPISKELU JA TYÖ. Tänä vuonna ainakin opiskelurintamalla on ollut suuri muutos, joka on vaikuttanut koko mun muuhunkin elämään. Alkuvuodesta hain yhteishaussa uuteen opiskelupaikkaan ja kevät meni pääsykoemateriaalien parissa. Kesän alussa oli vuorossa pääsykokeet ja suuri jännitys siitä pääsenkö opiskelemaan haluamalleni alalle. Hieman ennen juhannusta tulikin tulokset, että pääsen opiskelemaan matkailun liikkeenjohtoa Helsinkiin ja sekuntiakaan en ole katunut tätä päätöstä ottaa opiskelupaikka vastaan, vaikka se tarkoitti muuttoa Helsinkiin ja täysin uuden elämän aloittamista siellä. 

Koko tämän puolivuotisen opiskelun aikana olen ollut enemmän inspiroitunut kuin mistään koskaan aiemmin. Siitä tiedänkin löytäneeni juuri omaa mielenkiintoani vastaavat opinnot, joista voin tähdätä valmistuttuani erittäin laajalle alueelle työmahdollisuuksia. Tälläkin hetkellä pohtiessani keväällä koittavaa työharjoittelua, mulla on vaikeuksia päättää millaiseen työpaikkaan haluankaan omalla alallani, koska niin moni osa-alue kiinostaa yhtälaisesti. 

Työ puolestaan on pysynyt samanlaisena vuoden aikana. Ja itseasiassa muutto Helsinkiin on mahdollistanut uusien työmahdollisuuksien lisääntymisen. Alkusyksystä koin erittäin upean mahdollisuuden työskennellä yhdessä erittäin suuressa kansainvälisessä tapahtumassa ja vieläkin koen sen olleen työn puolesta yksi vuoden suurimmista kohokohdista. Työharjoittelupaikan etsinnän lisäksi alkuvuodesta täytyisi aktivoitua myös kesätyöpaikan etsinnässä. Mielellään yhdistäisin tuon harjoittelun ja työpaikan yhdeksi, mutta silti täytyy olla varasuunnitelma kaiken varalta. 

Psst. Lue nämä: Opiskelupaikka myönnetty ♥ 8 fiilistä kerralla
BLOGGAAMINEN. Bloggaamisen puolella on myös koettu suurinta inspiraatiota, mitä on kuitenkin haastanut pienoinen ajanpuute. Monet postaukset ovat jääneet vain luonnoksiksi niiden ajankohtaisuuden mennessä ohi, kun aikaa kirjoittaa postaus loppuun ei ole aina ollut. Ensi vuodelle täytyisikin yrittää kehittää aikaa bloggaamiselle, sillä katsellessani blogin arkistoa koen alkuvuoden olleen mun blogin parhainta aikaa. Silti pakko sanoa, että ymmärrän bloggaamisen uduet haasteet paremmin, sillä tuo ulkona vallitseva pimeys ja pitkät koulupäivät yhdistettynä töihin vievät nopeasti ne parhaimmat hetket blogin kannalta. 

Postauksien lisäksi panostaminen blogiin on näkynyt myös ulkoasun myötä. Sain noin kuukausi sitten vihdoin muutettua blogin ulkoasua vastaamaan koodaukseltaan enemmän hakemaani ja samalla korjaantui useampi itseä ärsyttänyt pieni asia ulkoasussa. Ei kuitenkaan huolta, ulkoasu ei tule pysymään näin kliinisen valkoisena kauaa, sillä sopivan hetken koittaessa pääsen muokkaamaan ulkoasun värimaailmaa omaan makuun sopivammaksi. Tykkään myös itse siitä, että kuvaamisen kehittymisen myötä on kuvien laatu parantunut myös vaiheittain ja toivon siinä kehittyväni vielä entisestään. 

Bloggaamisen upeita puolia ovat tänä vuonna olleet myös muutama blogi-tapahtuma, joihin olen päässyt osalliseksi. Ensimmäisenä oli alkuvuonna Porissa järjestetty bloggaajien kirppis BePopissa. Voin kertoa olleen melko kuumottavaa nähdä oma kuvansa isossa valotaulussa kauppakeskuksen ulkopuolella yhdessä muiden porilaisten bloggaajien ja vloggaajien rinnalla. Tapahtuma oli mukavan intiimi ja kirppiksen jälkeen oli ihana päästä ruokailemaan ja höpöttelemään muutaman muun bloggaajan kanssa. Toukokuussa puolestaan Inka oli järjestänyt Pirkkalan Vero Modassa bloggaajille pienen shoppailuillan. Paikalla oli useita Tampereen seudulla ja hieman sen ulkopuolella bloggaavia ihanuuksia ja olikin mukava päästä heihin tutustumaan paremmin. Ohjelma oli mukavan rentoa ja tapahtuma ihanasti toteutettu. Joulukuun alussa ihanat Niina ja Sofia järjestivät bloggaajille pikkujoulut, joissa oli jälleen uusia ihania bloggaajatuttavuuksia sekä ihanat sponsoroidut lahjakassit. Nämä kaikki kolme tapahtumaa ovat entisestään inspiroineet mua bloggaamisen suhteen ja tutustuminen mahtaviin bloggaajakollegoihin on ollut ihanan virkistävää. 
HENKINEN KASVU. Tämä vuosi on myös ollut suurta henkisen kasvun aikaa, sillä niin moni asia mun elämässä on muuttunut täysin ja kaikessa mukana pysyminen on vaatinut paljon niin henkisesti kuin fyysisestikin. Viime vuonnahan mä koin vahvasti etten ole onnellinen elämässäni ja päätinkin viime vuodenvaihteessa tekeväni kaiken mahdollisen, jotta kokisin jälleen olevani onnellinen. Suurin ajatustyö tehtiin aivan alkuvuotena, jolloin pohdin kauan niitä asioita, jotka tekivät mut onnettomaksi ja kuinka niistä onnettomaksi tekevistä asioista pääsisi eroon. Loppujen lopuksi menin ehkä hieman sieltä, mistä aita on matalin ja päätin kertaheitolla muuttaa elämässäni monta asiaa. 

Suuren muutoksen myötä tuli aivan uusi skaala erilaisia tunteita ja niiden hallitseminen vaatikin paljon voimaa. Olin onneksi jo valmiiksi varautunut siihen, että muutto pois Porista ja uuden elämän aloittaminen Helsingissä ei ole mikään äkkinäinen ratkaisu mun ongelmiin vaan enemmänkin uusi mahdollisuus kokeilla löytää se kauan kadoksissa ollut onni. Syksyllä vallitsi kovana myös koti-ikävä ja siitä johtunut väsymys, liikaa uutta kerralla vaatii veronsa. Mulla myös meni kauan sisäistää kaikki nämä uudet upeudet mun elämässä. 

Vaikka vieläkään en väittäisi olevani täysin onnellinen, on tämä kuitenkin ollut yksi elämäni parhaimmista päätöksistä ja moni mieltä painanut asia jäi taakse muutoksen myötä. Kuitenkin nyt voin sanoa kokevani seuraavaan vuoteen siirryttävän hitusen onnellisempana kuin edellisenä vuonna.

Psst. Lue nämä: Kuulumisia ja tavoitteita ♥ Muuttoblogi: Lähenevä muutto ♥ Muuttoblogi: Väsyttävä koti-ikävä
Organic shop
MATKUSTELU. Matkustelun suhteen vuosi ei ole ollut ihan niin täydellinen kuin olisin toivonut. Mutta en valita silti, koska olen päässyt käymään kaksi kertaa mun lempi-kohteessani Tukholmassa sekä kauniin jouluisessa Tallinnassa. Tuosta Tallinnasta olisi tosiaan luvassa ainakin yksi postaus tammikuun puolella, sillä reissu oli hieman tavallista päiväreissua erikoisempi. 

Matkakuume tosin pysyi melkoisen korkealla koko vuoden ja ensi vuonna onkin jo täysin pakko päästä reissaamaan hieman pidemmälle. Kuitenkin itselleni on tärkeää myös ihan kotimaan matkailu ja sitä tuli hieman enemmän harrastettua kuluneena vuonna. Varsinkin niitä oman lähiseudun nähtävyyksiä tuli kierrettyä, joista ainakin Pyynikin näkötorni, Reposaari ja Porvoo veivät mun sydämen. 

Nyt opiskellessani matkailua on matkustaminen entisestään alkanut kiinnostamaan ja varsinkin se kaikki teorian puoli opinnoissa saanut näkemään matkailun ihan täysin uusin silmin. Vaikka se lentäminen ja pelkkä ajatuskin siitä hirvittävät, on mun pakko myöntää, että jonnekkin on pakko päästä ja pian!
Tampere, Pori, Vero Moda, Arboretum
TYYLI JA ULKONÄKÖ. Tämä vuosi on ollut myös tyylin kannalta muutoksien vuosi. Ei siksi, että mun tyyli olisi jotenkin erityisen radikaalisti muuttunut vaan siksi, että olen joutunut löytämään uudelleen niitä lemppareiksi nousevia vaatteita vanhojen jäätyä pieneksi. Olenkin mielestäni saanut vaatekaappiini uusia ihanuuksia, joiden kanssa voi tuntea olonsa itsevarmaksi ja mukavaksi. Se kuitenkin on itselleni tärkein kriteeri vaatteissa.

Ulkonäkökin on tässä vuoden aikana kokenut pieniä muutoksia, joista yksi suurimpia on varmasti tuo hiusmallin lyhentäminen. Turhautuminen pitkiin hiuksiin kesti melko kauan ennen kuin päätin marraskuussa käydä lyhentämässä hiuksia reippaasti. Ja en voisi olla yhtään tyytyväisempi tähän ratkaisuun! Toinen ulkonäköön vahvasti liittyvä muutos on mun koko kroppa, joka on pyöristynyt vuoden aikana toiseen vaatekokoon. Oikeastaan puolentoista vuoden aikana olen kerryttänyt itselleni kymmenen kiloa lisää painoa, joten yhtään ei ole ihme, jos vaatekokokin samalla muuttuu. Itse en kuitenkaan koe tuotakaan muutosta yhtään huonona ja ainoastaan vaatteista luopuminen oli se vaikein puoli asiassa. Tietenkin myös sen sisäistäminen, että oma koko ei olekaan se totuttu vei aikaa.

Psst. Lue nämä: TM: Lempivaatteista luopuminenTM: Uutuuksia ja alelöytöjä ♥ Tyylimaanantai 
Porvoo, tulppaanit
KOLME PARASTA ASIAA VUONNA 2017. Ensimmäinen paras asia oli tuo suuri muutto Porista Helsinkiin, sillä elämäni ei ole yhtään samanlaista verrattuna viime vuoteen. Toinen paras asia on kaikki ne ihanat ihmiset, joihin olen saannut tänä vuonna tutustua. Sen lisäksi, että sain upean luokallisen opiskelukavereita, olen myös tutustunut työ- ja bloggauspiireissä uusiin upeisiin ihmisiin. Kolmantena parhaana asiana voisin listata sen uuden inspiraation ja elämänsuunnan löytämisen, sillä aivan liian kauan ne olivat kadoksissa.

KOLME HUONOINTA ASIAA VUONNA 2017. Aivan ensimmäisenä huonona asiana sanoisin kamalan ikävän. Tänä vuonna olen joutunut kokemaan erilaisia ikäväntunteita, sillä muuton myötä multa jäi useita ihania ihmisiä Poriin, jossa tulee aivan liian harvoin käytyä enää. Lisäksi hetkellinen koti-ikävä vaikutti pari kuukautta muuton jälkeen. Kuka olisikaan voinut uskoa, että kaiken uuden ja ihmeellisen keskellä ehdin nostattamaan pientä ikävää siihen menneeseen, jossa en ollut kovinkaan onnellinen? Toinen huono asia oli se kamala odottaminen pisin vuotta. Varsinkin keväällä tuo odotus tuntui erittäin kärsimättömältä, sillä ensin odoteltiin pääsykokeiden alkamista ja sen jälkeen odotus jatkui pääsykoetulosten saapumiseen. Kolmas huono asia on tietynsorttinen ahdistus montaakin eri asiaa kohtaan, joka tuntuu lisääntyneen varsinkin lähiaikoina. 
Cubus, räpsöö
MITÄ ODOTAN ENSI VUODELTA. Ensi vuodelta odotan jatkumoa tämän vuoden upeille asioille. En kovin suuria odotuksia luo ensi vuodelle, mutta pakko sanoa, että kerrankin odotan innolla tulevaa vuotta ja siihen siirrytäänkin melko onnellisissa fiiliksissä. Toivon koko sydämestä, että ensi vuodesta tulee upea, tapahtumarikas sekä onnellinen. Eiköhän se riitä. 

Millainen oli teidän 2017 vuosi? ♥

10 kommenttia

 1. Mulla oli kans motivaatiopiikki alkuvuodesta bloggaamiseen, on ollut kyllä tosi vaihtelevaa sen kannalta. Mä kävin myös Tukholmassa - jopa kolme kertaa, vaikka Tallinnassakin oli tarkoitus käydä. Mulle 2017 oli hyvä vuosi, mutta uskon että uudesta tulee vielä parempi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Haha, mullakin meinasi tulla vielä kolmaskin kerta Tukholmassa viime vuonna, mutta ehkä yhden reissun voisi jättää tälle uudelle vuodelle :D Ihanaa uutta vuotta sulle ♥

   Poista
 2. Sulla on ollut tosi ihanalta vaikuttava vuosi! Näiden vuosikatsauksen yhteydessä mä aina hämmästelen kuinka pitkä aika vuosi loppujen lopuksi onkaan vaikka tuntuukin niin lyhyeltä, tai siis kun kaikilla sen sisään mahtuu niin paljon asioita :D Toivottavasti tuleva vuosi tuo sulle tullessaan paljon ihania juttuja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli ihanasta kommentista ♥ Vuoteen kyllä mahtuu oikeasti niin paljon asioita, vaikka se lyhyeltä aina tuntuukin! :) Ihanaa uutta vuotta sulle ja toivottavasti sunkin vuosi on täynnä upeita asioita ♥

   Poista
 3. Sun vuosi vaikutti ihanalta♥

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Ihana vuosi! <3 Blogia teet ihan silloin kun aikaa riittää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Ja joo pakko on tehdä juurikin niin ja ilman turhia paineita :)

   Poista
 5. Oli ihana lukea sun vuodestasi! <3 Sulla on ollut upea vuosi, vaikkakin siihenkin on mahtunut omat vaikeutensa varmasti. On ollut ihana tutustua suhun paremmin :) Toivon myös, että tämä vuosi on sulle ihana <3

  VastaaPoista