Kuinka pukeutua lämpimästi, mutta tyylikkäästi

Maahan leijailee lumi, joka maksimissaan parissa päivässä sulaa pois kunnes se jälleen palaa valaisemaan. Talvi on siis joidenkin mittapuiden mukaan jo täällä ja varsinkin joulun lähestyessä talvinen fiilis on hieman paremmin kosketeltavissa. Vaikka ihan vielä ei niitä suurimpia lumikinoksia ja paukkuvia pakkasia ole ollut, ajattelin tulla jakamaan muutamia vinkkejä, joiden avulla kylmässäkin viimassa voi pukeutua hieman tyylikkäämmin pysyen samalla itse lämpimänä. 
Lämmin takki. Sijoita lämpimään talvitakkiin, joka on väriltään neutraali ja malliltaan mahdollisimman yhteensopiva kaikkiin asuihin. Oma suosikkini on mun musta Jeane Blushin Tove Parka, jossa en ole varmaan koskaan palellut niinä useina vuosina, kun sen olen omistanut. Lämmin takki mahdollistaa myös sen, että alla voi olla jokin ohuempi mekko tai paita. 

Kauniit neuleet. Ohuempien takkien alle puolestaan kannattaa varautua neuleella. Onneksi nykyään kaupoissa on toinen toistaan ihanampia neuleita ja useat neuleet itsessään jo ovat osa tyylikästä pukeutumista. Näin myös kylmällä pakkassäällä voi ulkoilla hieman tyylikkäämmän näköisenä sirommissa villakangastakeissa.

Kerrospukeutuminen. Nopeasti lisälämpöä saa aluspaidoilla ja -bodyilla. Ohuesta materiaalista huolimatta ne tuovat yhden kerroksen lisää suojaamaan kroppaa kylmältä ja osoittavat sen, että aina ei täydy pukeutua michelin-ukoksi pysyäkseen lämpimänä. 
Paksut sukkahousut. Teini-ikäinen Ane olisi ihan taivaissa, jos kuulisi saman mitä itse olen nyt kuullut. Nykyään kaupoista löytyy sukkiksia, joissa on fleece-vuori tehden niistä entistä lämpimämmät. Verrattuna useamman sukkahousuparin päällekkäin laittoon, on tuo vuori sukkiksissa paljon järkevämpi, lämpimämpi ja tyylikkäämpi vaihtoehto. Itse en ainakaan ole kyseisen tyyppisiä sukkahousuja käyttäessäni huomannut, että se saisi jalat näyttämään yhtään sen paksummilta kuin normaaleissa sukkahousuissa. Ne saavatkin täysin mun rakkauden lämmittäessään mun jalkoja. 

Lämpimät materiaalit. Kesällä sifonkiset ja hulmuavat kankaat valloittavat kaappeja, talvella puolestaan lämpimämmät materiaalit kuten villakangas, neulos, tekomokka tai tekonahka. Varsinkin hameita ja mekkoja kannattaa kyseisissä paksummissa materiaaleissa hankkia, sillä yhdistettynä paksuihin sukkiksiin on alaosalla varmasti lämpimämmät olot kuin perusfarkuissa. 

Tuplasukat. Jos talvikengissä ei ole vuorta tuomassa lisälämpöä kannattaa sitä tuoda laittamalla joko paksummat sukat tai extra sukat sukkahousujen kanssa. Jo ostaessa talvikenkiä tulisi ajatella mahtuuko sinne lisäksi toiset sukat eli toisin sanoen vuorettomat täysin jalta hivelevät kengät kannattaa jättää ostamatta tai kokeilla seuraavaa kokoa. 
Pipo päähän. Olette varmasti lapsesta asti kuulleet, että suurin osa kehon lämmöstä karkaa pään kautta, joten pipon käyttö on enemmän kuin suositeltua pakkasella. Onneksi tällä hetkellä söpöjä pipoja karvatupsuilla tai timanttikoristeilla on saatavilla, sillä niillä taiotaan nopeasti tyylikäs talvilook. Ja onhan niitä muitakin tyylikkäitä päähineitä, jottei talvella täydy kulkea ilman suojaa pään päällä. 

Kaula lämpimäksi. Toinen pieni osa kroppaa, joka on todella altis kylmälle on kaula ja siksi sitä suojaamaan kannattaa valita erilainen valikoima kaulaliinoja ja -huiveja. Itse suosin ohuempaa neulosta olevia tuubihuiveja asun kaveriksi, sillä niitä voi hyvin pitää vetoisammissa sisätiloissa ja ne saattavat luoda asuun uusia ulottuvuuksia. Muhkeat kaulaliinat sopivat silti hyvin myös sisätiloihin ja ne on helppo kiertää kaulalle ulos mennessä sekä tietty suojaavat parhaiten kaulaa ja kasvoja kylmältä viimalta. Pääasia kuitenkin on se, että kaulaa lämmittää jokin sen ollessa kosketuksissa kylmän kanssa.

Käsineet. Kylmät kädet eivät kyllä oikeasti kerro lämpimästä sydämestä vaan siitä, että sulla on a) erittäin huono verenkierto sormien alueella tai b) kuljet ulkona ilman hansikkaita. Yksi ehkä lämpimin ulkoasuste, joka on myös tyylikäs on kauniit käsineet. Siksi itse en ymmärrä ihmisiä, jotka palelevat ulkona ilman niitä, vaikka jo pelkästään käsineillä saa lämpöä. 
Kuten huomaatte, lämpimän ja tyylikkään pukeutumisen erottavana ja yhdistävänä tekijänä on ne omat valinnat. Jokainen näistä vaatekappaleista voi olla molempia tai ainoastaan toista. Itse en ole palellut moneen vuoteen valitsemalla juuri niitä lämmittäviä asioita omaan tyyliin sopivasti ja itseasiassa mua ärsyttää, kun ihmiset valittavat kylmyyttään, vaikka hekin olisivat parilla pienellä jutulla pysyneet lämpiminä tyylistä tinkimättä. 

Postauksen asu on hyvä esimerkki tästä tyylikkäästä, mutta lämpimästä pukeutumisesta. Ennen kuvanottoa avasin vain nopeasti takin ja heitin käsineet laukkuun. Päälläni on lämmin takki, kaulassa huivi, hieman paksumpaa materiaalia oleva mekko, alusbody, fleecevuoratut sukkikset ja tuplasukat kengissä. Ja silti omaan silmään asu näyttää tyylikkäältä talviasulta, josta ei ulospäin näy mun kylmän estämisen keinot.  

Pukeudutteko te lämpimästi talvella? ♥

18 kommenttia

 1. Tosi hyviä pointteja ja vinkkejä tässä postauksessa - ja superkiva asu! Tuollaisia fleece-sukkahousuja pitää ehdottomasti kokeilla, ovat varmasti kätevämmät kuin parit sukkikset päällekäin :) Minä kuulun ehdottomasti lämpimästi pukeutujiin, mikään ei ole tylsempää kuin vilusta hytiseminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Haha, joo tuo viluisena liikkuminen ja varsinkin siitä valittaminen on omaan mieleen myöskin tylsää :D Suosittelen kyllä ehdottomasti fleecesukkiksia, sillä ovat oikeasti ihan mielettömän lämpöiset :)

   Poista
 2. Tää oli ihan super hyvä postaus ja oikeesti kyllä toimivia vinkkejä. Mulla on ollut käytössä Vero Modan fleece sukkikset, ihan parhaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana ♥ Ne on kyllä ihan parhaita, onneks monet kaupat ovat heränneet tähän ja hankkineet mallistoihinsa niitä :)

   Poista
 3. Hyvä postaus! :) Mä itse kyllä pukeudun enemmin lämpimästi kuin tyylikkäästi :D Mutta jos on vaikkapa jotkut juhlat niin sitten vähän tyyliäkin mukaan ;) Lämmin takki on kyllä ihan tärkein sekä hyvät talvikengät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Joo siis lämpö ennen kaikkea, mutta kun lämpimästi voi pukeutua tyylikkäästi myös :) Ja mitä oon sua nähnyt niin oot tyylikäs lämpimänäkin <3 Ehdottomasti lämmin takki ja hyvät talvikengät, ne on jo iso osa hyvää talvipukeutumista!

   Poista
 4. Todella hyvä ja järkevä postaus, olisinpa saanut tämän eteeni yläaste- ja amiska aikoina:D Mä oon huomannut että kaulaliina ja käsineet tekee oikeesti paljon! Siis onhan mulla lämpöiset kengät ja takkikin mutta ilman hanskoja ja kaulan suojusta tulee oikeesti enempi vilu.
  Mä omistan muuten ihan liian vähän neuleita, tulipahan mieleen tästä postauksesta. No mutta ne neuleet mitä omistan ovatkin sellaisia mitä käytän himona, eli ei turhia ja en koe tarvitsevani enempää (tai no ehkä pari uutta..;D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Haha, joo tää olisi hyvä jokaiselle alipukeutuneelle teinille lukea ;D Onneksi ikä tuo myös viisautta mukana :) Ja siis oikeasti noinkin pienellä kuin käsineet ja kaulaliina pääsee jo hurjasti lämpimämpiin fiiliksiin! Sama, mulla neuleet on ihan kokoajan käytössä, vaikka niitä muutamia kaapista löytyykin. Ja kaupoissa on niin ihania neuleita tällä hetkellä, että tekisi mieli hamstrata niitä enemmänkin :D

   Poista
 5. Mun pitäis ottaa noi alustopit tai muut aluskerrastot testiin, jos säät tästä kylmenee, koska en halua hytistä vilusta ulos astuessa. :D Mutta toi on niin totta, että kaikki on vaan niistä omista valinnoista kiinni! Ja iästä, koska huomaan mun kokoajan olevan paljon mukavuudenhalusempi pukeutumisen suhteen. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti ottaa testiin ja sitä ei edes uskoisi, kuinka paljon lämpimämpi on vaikka alla olisikin ohuempi aluspaita! Pienetkin asiat voivat vaikuttaa niin paljon lämpöön :D Ja joo ne omat valinnat on tärkeitä, ja iän myötä sitä viisastuu kokoajan ;)

   Poista
 6. Hyvä postaus! :) Käytän itsekin oikeastaan näitä kaikkia juttuja omassakin talvipukeutumisessa, koska se lämpö vaan on niin korvaamaton juttu mulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Samoin, lämpö on yksi todella tärkeä asia talvella myös mulle! :) Ja kun periaatteessa se onnistuu ihan vain muutamalla pienellä yksityiskohdalla, että on lämpöisempi :D

   Poista
 7. Mä liputan hyvien neuleiden puolesta! Hehe ehkä osittain siksi, että 90% mun talviasuista pyörii neuleuden ympärillä.. :'D Mutta joo mulla on yksi kashmirvillaneule, ja se on lämpimin neule ikinä!♥ Se on melko ohut, mutta oikeesti lämmittää kunnolla. Siihen kun yhdistää just jonkun hyvän ja paksun takin, sekä tietty huivin, pipon ja hanskat niin ei tuu kylmä :) Mun pitäisi ostaa juurikin jotain paksumpia mekkoja ja sitten noita aluskerrastoja, niin pysyisi vielä paremmin lämpimänä. Tää oli tosi kiva postaus♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana ♥ Haha, neuleet on kyllä suuressa osassa munkin talvipukeutumista! Ne on ihan best <3 Sekin, että vaikka ei olisikaan paksu niin ei tarkoita ettei voisi olla lämmin, sillä materiaalitkin vaikuttaa niin älyttömästi siihen lämpöisyyteen. Paksummat mekot ja aluskerrastot on kyllä ihan must, jos haluaa pukeutua hieman 'kevyemmin' talvella ;D

   Poista
 8. Huomaan, että mitä enemmän vanhennun sitä enemmän osaan arvostaa mukavuutta. Pidän silti kiinni tyylistäni, mutta materiaali ja malli valinnat ovat hieman muuttuneet. Kapeat piikki korot ovat vaihtuneet platform korkoihin. Kiinnitän entistä enemmän huomioita, vaikka mitä materiaalia haluamani neule on jne.
  Paksut sukkahousut, pitkät takit ja kivat pipot on mun talven pelastus!

  Kiva postaus ja hyödyllisiä vinkkejä. Olin jo unohtanut fleece sukkahousut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista ♥ Juuri omasta tyylistä kiinni pitäminen on tärkeää, sillä ne pienemmät valinnat ovat ne, mitkä oikeasti vaikuttavat lämpöön :) Materiaaleilla ja malleilla saa jo aikaiseksi niin paljon! Haha, itsellä välillä on kapeat korot hyötykäytössä talvella, sillä korot toimivat hyvinä piikkeinä jäällä ;D

   Poista
 9. Olipa hyvä postaus:)) itse panosta että on lämpimät kengät ja pipo sillon harvemmin tulee kylymä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Joo lämpimillä kengillä ja pipolla pääsee todella pitkälle jo :)

   Poista