Ajelehditko vai purjehditko?

Tiedättekö, kun välillä jokin lausahdus jää mieleen ja pyörii siellä saaden pohtimaan asiaa vielä entisestään? Meillä pari viikkoa sitten oriennoinnissa puhuttiin tavoitteista ja sitä verrattiin ajelehtimiseen ja purjehtimiseen. Aikani ajatuksissani sitä pyöritellessä tajusin sen olevan oikeasti täysin loistava ilmaisu tavoitteille ja elämälle ylipäätänsä. Meistä jokainen elämänsä aikana purjehtii ja ajelehtii eikä kumpikaan ole toista huonompi vaihtoehto. 
Kuten ehkä näistä verbeistä voi päätellä tarkoittaa purjehtiminen tiettyä päämäärää, johon jokainen teko tähtää, kun taas ajelehtiminen on enemmän päämäärätöntä ja spontaania elämänkulkua. Jokaisen tulisikin löytää sopiva tasapaino purjehtimisen ja ajelehtimisen välillä, sillä vaikka välillä on hyvä purjehtia täyttä häkää eteenpäin, täytyy välillä myös antaa virran viedä ja päästää ohjaksista. Liiallinen tavoitteellisuus loppujen lopuksi aiheuttaa vain stressiä ja pahimmassa tapauksessa suuria pettymyksiä ellei osaa päästää irti tavoitteista, jotka eivät toteudu. 
Itse koen, että mun pari viime vuotta meni ajelehtiessa. Annoin kaikkien muiden tehdä päätöksiä mun puolesta enkä oikeastaan itsekään osannut sanoa, mitkä tavoitteeni olivat. Se sopi hyvin siihen tilanteeseen ja välillä ajelehtiessaan vasta löytää jälleen sen suunnan, mitä kohti kulkea. Verrattuna viime vuotiseen ajelehtimiseen, on tämä vuosi purjehdittu kunnolla yrittäen kiriä matkaa löytämääni päämäärää kohden. Ja kuinka hyvältä se oikeasti tuntuu pitkästä aikaa olla jokin isompi tavoite, jota varten työskentelee määrätietoisesti palanen kerrallaan! 
Kuten jo ylempänä mainitsin, ei kumpikaan vaihtoehdoista ole toista huonompi vaan ennemmin se tasapaino niiden välillä on tärkeää. Elämässä kuuluu olla tavoitteita ja päämääriä, jotta oman elämän tarkoitus tulee täytettyä, mutta se ei saa olla koko elämä. Joten niinä hetkinä, kun tuntuu ettei tuuli ole suotuisa purjehdukselle eikä päämääräkään ole selvä, voi laskea purjeensa ja antaa elämän kuljettaa takaisin tuulisemmille vesille. Omia tavoitteitaan tai tavoitettomuuttaan kannattaa silloin tällöin pysähtyä ajattelemaan, koska silloin tietää paljon helpommin, mitä elämältään haluaa. 
Halusin kirjoittaa tämän postauksen muistutukseksi kaikille siitä, että aina ei täydy olla niitä suurempia tavoitteita elämässään, mutta silloin kun on, niihin tähdätään täysillä ja periksiantamattomasti ♥ 

8 kommenttia

 1. Todella hyvä postaus! <3 Välillä tuntuu, että ajelehdin, mutta melko usein kyllä purjehdin :D Mulla on selkeät päämäärät elämässä ja niitä kohtii mennää rohkeasti ja periksiantamattomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ihana kuulla, että sulta löytyy selkeät päämäärät, joita kohti mennä :) Se on kyllä paras tunne, kun tietää tekevänsä töitä tiettyä päämäärää kohti!

   Poista
 2. Ihana postaus ♥ Mulla on viime vuodet menneet lähinnä ajelehtien, mut sit oon kuitenkin korjannut kurssia just oikeissa kohdissa, ja on sellanen olo että oon tällä hetkellä just siellä missä pitääkin :) Ja toi on kyllä niin totta, että omia tavoitteitaan kannattaa välillä pysähtyä miettimään. Voi olla, että mietinnän jälkeen ne vaihtuukin ehkä johonkin muuhun - tai sitten niitä tavoittelee entistäkin päättäväisemmin.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Ihana kuulla, että sustakin tuntuu, että oot just siellä missä pitääkin :) Ja ajelehtimisessa ei ole yhtään mitää vikaa kunhan välillä tosiaan korjailee kurssiaan vastaamaan omia tavoitteitaan :)

   Poista
 3. Upeat kuvat ja hyvä teksti! <3 Minulla on valmistumisen jälkeen nämä pari vuotta mennyt aika lailla ajelehtien, ja nyt etsiskelenkin suuntaa, johon purjehtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Toivottavasti löydät piakkoin itsellesi sen suunnan, mutta siihen asti mukavaa ajelehtimista :) Välillä on vain hyvä antaa elämän kuljettaa kunnes huomaa löytäneensä sen uuden suunnan :)

   Poista
 4. Hyvä teksti ja tosi upeat kuvat!<3 Tää on kyllä sellainen aihe, että jokaisen tulisi aina välillä pysähtyä miettimään sitä. Mä itse taidan tällä hetkellä purjehtia, ja hyvä niin, tai sitten vaan ajelehdin onnistuneesti sattumalta oikeaan suuntaan hahah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Haha, tuo kyllä kelpaisi, että ajelehtisi vain kokoajan oikeaan suuntaan :D Ihana kuitenkin kuulla, että sulla on fiilis siitä, että oikeaan suuntaan meet joko ajelehtien tai purjehtien <3

   Poista