Helsingissä asumisen ihanuudet

Käsi ylös, jos teistäkin syksy vierähti aivan liian nopeasti ohi! Ulkona on parina päivänä näkynyt lunta ja loskaa eikä kauniin väriset syyslehdet ole kuin vain muisto. Tämän vuoden ensimmäinen lumisade oli melkoinen yllätys, sillä melkein kymmeneen vuoteen en ole kokenut lumen tuloa ennen syntymäpäiviäni. Joten ehkä syksy ei vilahtanutkaan ohi liian nopeasti vaan talvi saapui liian aikaisin. Mutta se ainakin on varmaa, että viikot ovat vilahdelleet ohi kiitävää vauhtia ja tänään tuli täyteen tasan kolme kuukautta mun muutosta Helsinkiin. Ihan käsittämätöntä. Siksi ajattelinkin listailla syitä, joiden takia tykkään asua Helsingissä. 
1. Helsinki on täynnä mahdollisuuksia. Näin isossa kaupungissa tapahtuu joka päivä jotain, joten tylsyyden hetkellä löytää varmasti jotain tekemistä. Esimerkiksi viime sunnuntaina melko nopealla varoitusajalla lähdettiin koulukavereiden kanssa katsomaan Linnanmäen valokarnevaalia sekä kauden päätöstä juhlistavia ilotulituksia. 

2. Valitsemani asuinalueen vuoksi suurta eroa pienempään kaupunkiin ei löydy. Mulla menee kymmenen minuuttia kotoolta koululle ja suureen Prismaankaan ei ole kuin vartin kävelymatka. Muutenkin kaikki arkiset palvelut ovat ihan lähietäisyydellä, joten en joudu kiertämään kaikkialle aina keskustan kautta. 

3. Kaupunki on täynnä tuntemattomia. Kaikki hiemankaan pienemmässä kaupungissa asuneet tietävät sen tunteen, kun aina omasta ovesta ulos lähtiessään näkee ainakin kourallisen tuttuja ihmisiä. Silloin alkaa myös liiallisuuksiin välittämään omasta ulkoasustaan sekä tekemisistään, sillä aina joku tuttu on näkemässä. 

4. Isoäitini asuu lähempänä. Olen aina ollut meidän mummin tyttö ja mua onkin harmittanut suuri välimatka, jolloin on täytynyt aina pidempinä lomina pyrkiä päästä Helsinkiin mummulaan kyläilemään. Nyt pääsen vartissa julkisilla mummia moikkaamaan ja nauttimaan herkullisesta ruuasta. 

5. Olen paljon inspiroituneempi, sillä asuinpaikan muutos sekä uusien opintojen aloittaminen selkeästi toivat uudenlaista energiaa. Mua oikeastaan harmittaa, etten ollut tosissani ajatellut asiaa aiemmin, sillä muutos entiseen on valtava. Suosittelenkin kaikille kokeilemaan asuinpaikan vaihdosta, jos tuntuu kadottaneensa itsensä ja oman suuntansa. Nopeasti muualla ne löytää taas päästessään pois siitä tavallisesta arjestaan ja ympäristöstään. 

6. Kaupunki on täynnä uusia ihmisiä. Eli sen lisäksi, että ihmiset ovat tuntemattomia, voi uusia tuttavuuksia syntyä helpommin, kun ei jo tunne kaikkia. Olen tavannut ihan mielettömiä ihmisiä niin uusien opintojen parista kuin myös työkuvioiden kautta. Vaikka rakastan mun ihania ystäviä, niin on silti virkistävää tutustua uusiinkin ihmisiin ja löytää heistäkin niitä samanhenkisiä ihmisiä, joiden kanssa jutellessa kahvikupin äärellä huomaakin aikaa menneen useampi tunti. 

7. Viihdytys- ja tapahtumatarjonnan lisäksi Helsinki on muitakin mahdollisuuksia pullollaan. Mahdollisten työpaikkojen ja tulevaisuudensuunnitelmien määrä on ääretön puhumattakaan kaikesta hienosta ja yllättävästä, joita voi kohdata perus kauppareissullaan. 

8. Julkinen liikenne on loistava, vaikka aina välillä pitääkin odotella ja miettiä reittinsä tarkkaan. Mutta ajokortittomalle henkilölle, joka on asunut aiemmin kaupungissa, jossa bussien kulkuväli saattoi olla reippasti tunnin, on tälläinen julkisen liikenteen verkosto ihmeellinen asia. Tietenkin talvi jälleen yllätti ja sai ihmiset heti kiehumaan jäätävistä oloista huolimatta. Silti tilanteenmukaisen tiedotuksen seuraaminen ja oma varautuminen aikaisemmalla lähdöllä toimivat tässäkin tilanteessa. Tosin, mulle ei vieläkään ole selvinnyt mihin mun eilisaamuinen 41 bussi oli kadonnut, mutta ainakin sain reippailtua heti ensimmäisenä aamulla. 
Tietenkin näiden mahtavien puolien vastapainoksi on niitä huonompiakin puolia, joista suurin on liian vähäinen tuntimäärä vuorokaudessa. Huomaan päivän vierähtävän ensin opinnoissa, jonka jälkeen inspiroituneena uudesta alastani jaksan suuren määrän koulutehtäviä ja uurastuksen jälkeen loppupäivä meneekin rentoutuessa ja viihdyttäessä itseään. Ja välillä eksyy sinne kahvikupin tai viinilasin viereen useammaksi tunniksi hyvässä seurassa keskustelemaan kaikesta mahdollisesta maailmassa. 

Mikä on parasta teidän asuinpaikassanne? ♥

14 kommenttia

 1. Niin kivasti kirjoitettu ja tosi kauniit kuvat! <3 Helsinkiin on ihana mennä lomalle ja se on tosi kaunis kaupunki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Helsinki on kyllä kaunis paikka ja peloistani huolimatta rauhallinen, jos osaa valita asuinalueensa oikein :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kiva kuulla, kuinka paljon hyviä puolia olet löytänyt Helsingistä :) Helsinki on superkiva kaupunki! Minustakin kaupungissa asumisen parhaita puolia ovat nuo (melkein) rajattomat mahdollisuudet ja se ihmismassa, johon sulautua ja "piiloutua".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Joo juurikin tuo piiloutuminen niin tahtoessaan onnistuu paljon sujuvammin kuin pienessä kaupungissa ja mahdollisuudet kaikkeen ovat vain niin paljon paremmat :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kivoja asioita Helsingistä. Itselle se näyttäytyy vaan suurena kaupunkina, kun ei ole koskaan tullut mentyä keskustaa kauemmaksi, ehkä jonain kesänä sitten!

  Miusta Joensuussa parasta on, että kaikki tarvittava on pienellä alueella, ihmiset on ihania, maisemat kauniita, joki mahdollistaa paljon kaikkea ja luontoa riittää. Joensuu on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Itsekään en oikein voinut ajatella, että näin suuressa kaupungissa saa asuttua kuitenkin melko rauhallisella alueella kaukana kaikesta hälinästä :D

   Joensuu kuulostaa ihanalta paikalta kyllä :) Täytyy ehdottomasti joskus sisällyttää se jollekkin suomi roadtripille!

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia ja selvästi olet kyllä viihtynyt Helsingissä.
  Mun mielestä omassa kotikaupungissa eli Tampereessa on parasta se, että tää paikka tuntuu kodilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Olen kyllä tosissaan viihtynyt! Tuo on kyllä todella tärkeä pointti, että paikan täytyy tuntua kodilta ♥

   Poista
 5. Vau, ihanaa tekstiä ja ihana kuulla että sulla menee hyvin<3 Varsinkin isommalle paikkakunnalle muuttaessa se fiilis on paras, kun tuntuu että mikä vain on mahdollista ja voi olla tavallaan mitä vaan. Se voimaannuttaa niin paljon😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Voimaannuttaa kyllä ihan älyttömästi kun oikeasti tuntuu, että mikä vain on mahdollista!

   Poista
 6. Todella ihana postaus ja kivoja kuvia! <3 Tuo kuva missä heittelet lehtiä on kyllä suloinen :) Helsinki on munki mielestä ihana kaupunki, en kyllä osais asua muuallakaan :D On täällä omat huonot puolensa ja moniin kaupunkeihin verrattuna ulkomailla tää on ihan pikku kaupunki, mutta silti koti on aina täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Sua en kyllä osaisikaan suomessa kuvitella muualle asumaan ;) Ja ihan totta, ulkomaihin verrattuna puhutaan todella pienestä kaupungista, mutta pikkukaupungin tytölle tää on aikas iso :D Onneksi täältä löytää varmasti kauemminkin asunut jokapäivä uusia asioita :)

   Poista
 7. Oho, en oo ikinä pitänyt Helsinkiä mukavana paikkana, koska siellä on niin paljon ihmisiä, mutta tää postaus sai näkeen toisen puolen! Ite oon tosi pieneltä paikkakunnalta ja tykkään maalaismaisemista. <3 Mut kyllä mä silti haluaisin asua esim Tampereella koska siellä on tullut käytyä niin paljon et tuntuu melkeen kodilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Itsellä oli myöskin paljon erilaisia huonoja mielikuvia Helsingissä asumisessa enkä välttämättä täysin ensimmäisenä tänne olisi muuttanut. Rakastan kanssa maalaismaisemaa ja mielellään asuisin pienemmässä paikassa, mutta löytyy niitä hyviä puolia täältäkin :) Tampere on kyllä ihana paikka ja toivottavasti päädyt sinne asumaan <3

   Poista