Yyterin Näkötorni

Mainitsin edellisessä postauksessa, että mulla on vielä muutamia Pori -aiheisia postauksia tulossa, sillä kovasti yritin tehdä pientä 'jäähyväiskierrosta' jättämässäni kotikaupungissa. Halusin kiertää kaikki itselleni tärkeät paikat sekä vihdoin käydä paikoissa, joissa olen aina vain puhunut, että pitäisi käydä. Yksi näistä oli Yyterin Näkötorni, jossa en ole koskaan käynyt, vaikka Yyterissä on tullut käytyä monta kertaa vuodessa vuodenajasta huolimatta. Vihdoin päästyäni tuonne torniin meinasin jättää koko postauksen tekemättä, sillä kokemus oli aika plääh odotuksiin verrattuna. 


Mikä sitten tuosta kokemuksesta teki niin tavallisen? Suurimpana asiana varmaan oli mun omat liian korkeat odotukset paikkaa kohtaan. Ollaan monta kertaa käyty Raumalla sijaitsevassa näkötornissa, joka myöskin on rakennettu vanhaan vesitorniin. Tuo Rauman näkötorni on todella ihana paikka käydä juomassa kahvi ja ihailemassa maisemia. Samaa ei voi sanoa Yyterin vastaavasta. Ensinnäkin jo kahvi oli melko kalliiseen hintaansa nähden erittäin pohjaanpalaneen makuista ja likaisien ikkunoiden takaa ei maisematkaan hirveästi innostaneet. Hissimatka tuonne ylös oli elämäni yksi kamalampia, sillä hissi tuntui liikkuvan erittäin hitaasti ja epävarmasti. Lisäksi koko tornissa pystyi haistamaan sen kosteuden, jonka vesitorni on jälkeensä jättänyt. Koko näkötorni voisi olla upeampi kokemus pienen remontin jälkeen, mutta tälläisenään se tosiaan oli melko tylsä kokemus, vaikka kyllähän noita kauniita maisemia mielellään katsoi. 


Jos mun odotukset olisivat olleet matalammat, olisi tuo paikka ollut paljon mukavampi vierailukohde. Kuten jo sanoin, oli maisemat melko upeat, sillä tuolta näki moneen eri suuntaan ja jokaisessa suunnassa oli kaunis näkymä kauas meren taakse. Kyseinen päiväkin oli kauniin aurinkoinen ja taivas melko pilvetön, joten näkyvyys oli täydellinen. Tuolla näkötornissa myös järjestetään erilaisia juhlia sekä liikuntatapahtumia. Nytkin siellä käydessämme oli eräs polttariporukka varannut morsiammelle seinäkiipeilyn alas tuon tornin huipulta. Joten Yyterissä käydessä kannattaa käydä itse kurkkaamassa paikka, mutta pitää omat odotukset matalalla. 


Onko teillä koskaan omat odotukset pilanneet jonkin kokemuksen? ♥

9 kommenttia

 1. Upean näköiset maisemat, mutta kurja, ettei odotukset muuten täyttyneet! Joskus käy itsellekin juuri noin, että odotukset ovat liian korkealla (etenkin jos on taustalla jotain vastaavanlaisia kokemuksia) ja sitten koko juttu lässähtää kuin pannukakku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Oli nuo maisemat oikeasti ihan älyttömän upeat! Ikävä kuulla, että sullakin on käynyt juuri noin, että omat odotukset ovat pilanneet kokemuksen :/

   Poista
 2. Kiva lukea välillä tällaisia karu totuus -postauksiakin blogeista! :) Ihanat maisemat silti tuolta ylhäältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Olihan nuo maisemat oikeasti upeat :)

   Poista
 3. Kiva lukea välillä tällaisia karu totuus -postauksiakin blogeista! :) Ihanat maisemat silti tuolta ylhäältä!

  VastaaPoista
 4. Ihan kivat maisemathan tuolta on, mutta uskon kyllä, että omat odotukset voipi masentaa reissun helposti. Joskus taas ne ylittyy valtavasti, kuten itselläni kävi Kolin kanssa; kuvittelin sen olevan kivannäköinen luonnonpuisto, mutta näkymä Ukko-Kolin huipulta olikin henkeäsalpaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on sieltä oikeasti upeat maisemat! :) Mukava kuulla, että sulla on käynyt päinvastaisesti ja omat odotukset ylittyneet! ♥

   Poista
 5. Harmi ettei tuo kokemuksena ollut kovinkaan erityinen, mutta mielestäni ihan kivat maisemat tuolta on ainakin kuvien perusteella! :) Mitä vähemmän odotuksia niin sitä enemmän yleensä tykkää ja yllättyy positiivisesti esimerkiksi matkoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitti ♥ Joo on tuolta oikeasti ihan upeat maisemat! Täytyisi kyllä pitää mielessään aina laskea odotuksia uuteen paikkaan mennessään, ettei ne omat odotukset pilaa sitä vaan saisi juurikin yllättyä :)

   Poista