Muuttoblogi: Muutto vihdoin ohi

Mun muuttoni Porista Helsinkiin on vihdoin aikalailla ohi. Tietenkin muutamia asioita on vielä hoidettavana ja tottuminen uuteen asuinpaikkaan on vasta alussa. Kovin olin suunnitellut kirjoittavani postauksia myös muuton ohella, mutta loppujen lopuksi kone pysyi kiinni melkein viikon ajan. Nyt onkin hyvä jatkaa postauksia aloittamalla kertomaan, kuinka muutto sujui kokonaisuudessaan ja mitä fiiliksiä on pyörinyt kuluneen viikon aikana. 

Vaikka mun virallinen muuttopäivä oli perjantaina, alkoi mun muutto jo torstaina mun lähtiessä edeltä Helsinkiin bussilla. Tuo bussimatka ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, sillä bussi hajosi kesken matkan ja siksi joutui madellen ajamaan reilun tunnin ennenkuin pääsimme uuden bussin kyytiin. Mä stressaten jo seuraavan päivän muuttoa pidin tuota erittäin huonona enteenä, että jokin meni jo muuton ensimetreillä noin pieleen. 

Muutama muukin asia ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja perjantaina stressasin varmaan enemmän kuin hetkeen. Mä jouduin luottamaan veljeeni muuton sujumisessa aivan liikaa ja ehkä yhdet elämäni hitaimmat tunnit olivat odotella tavarakuorman ja muuttoavun saapumista Porista Helsinkiin ilman mahdollisuutta itselläni vaikuttaa. Tavaramäärä oli näyttänyt pakattuna todella pieneltä määrältä, mutta olipa veljeni joutunut hakemaan ekstraksi peräkärryn pakettiauton perään ja sepä sitten vielä lisäsi jännitystä siitä, että tuleeko kaikki mahtumaan uuteen asuntoon. 

Tavarat saatiinkin melkoisen nopeasti raahattua seitsemänteen kerrokseen, joka kävi hissistä huolimatta melkoisena urheilusuorituksena. Perjantaina en tosin jaksanut enää alkaa purkamaan tavaroita vaan jätin ne odottamaan seuraavaa päivää ja levännyttä mieltä. Sainkin lauantaiksi ihanan ensimmäisen vieraan uuteen asuntoon Sarasta, joka myös toimi erinomaisena apuna asunnon laittamisessa ja tavaroiden purkamisessa. En olisi kyllä yksin saanut niin paljon aikaiseksi niin nopeasti vaan luultavasti suurinosa tavaroista olisi vieläkin pakattuina ilman Saran apua. 

Ehdittiin myös purkamisen lisäksi tehdä mukaviakin asioita ja tutustua paremmin mun uuteen asuinympäristöön. Käytiinpä keskustassakin kuuntelemassa Red Hot Chili Peppersiä Kaisaniemenpuistossa. Oli jotenkin ihanan rentouttavaa, että en joutunut ensimmäistä yötäni uudessa asunnossa viettämään yksin ja että joku jaksoi kuunnella mun fiiliksiä heti muuton yhteydessä. 

Mun fiilikset muuttoa kohtaan ovat vaihdelleet aika reippaasti. Mä en oikein ole vieläkään sisäistänyt sitä, etten tule ikinä enää palaamaan mun vanhaan asuntoon tai sitä, etten ole vain vierailulla Helsingissä vaan tarkoituksena olisi asua täällä useampi vuosi. Mulla on kokoajan sellainen nakutus päässä, että pian pitäisi lähteä jo takaisin kotiin kunnes muistan, että tämä on nyt mun koti. Oon onneksi viettänyt aika paljon aikaa Helsingissä isoäitini luona, joten kaupunki itsessään on sellainen tuttu, mutta silti se tuntuu samaan aikaan niin vieraalta ja uudelta. 

Kuten sanoin jo muuttofiiliksiä käsittelevässä postauksessa, olen erittäin innoissani aloittamassa tätä uutta vaihetta elämässäni ja odotan innolla, että mitä kaikkea nämä tulevat kuukaudet tulevat pitämään sisällään. Sen jo tiedän, että erittäin kiireisenä mut tulee pitämään kaikki erinäiset asiat, mutta se ei haittaa yhtään. Saa nähdä, millaiset fiilikset mulla on lauantaina, kun pääsen päivän verran takaisin Poriin käymään töiden merkeissä. Mulla iski melkoinen ikävä sinne tässä eräänä iltana varsinkin, kun sieltä torstaina lähtiessäni en muistanut kunnolla sitä hyvästellä. Jotenkaan mieli ei silloin käsittänyt tämän muuton lopullisuutta. 
Tämä muutto oli henkisesti paljon raskaampi kuin aluksi olisin voinut kuvitella ja kuten sanoin, ajatustyö on vielä melko keskeneräinen. Näitä fiiliksiä tulee varmasti blogiinkin satunnaisesti, mutta ensi postauksissa lupaan palata takaisin hieman kevyempiin aiheisiin ja Pori -aiheisia postauksiakin on vielä muutama varastossa eli vaikka Pori ei ole enää mun elämässä tulee se vielä hetkisesti muisteluina blogiin. 

Mitäs teille kuuluu? ♥

18 kommenttia

 1. Jee! Lisää stadilaisia! Tervetuloa Helsinkiin!♥

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tätä postausta oli tosi mielenkiintoista lukea! Itse en ole vielä koskaan muuttanut, mutta ehkä ens kesänä ois tarkoitus muuttaa. Asuntoja oon alkanut jo nyt katselemaan, sillä muuttaisin omaan kuin vuokralle. Käytiin yhtä asuntoa jo katselemassa, ja siinä vaiheessa iski vähän järkytyksenä itsellekin se, että joku päivä todella muutan pois kotoa. Vaikka aihe ei oo nyt ihan vielä niin ajankohtainen, niin tosi kiinnostavaa lukea muuttofiiliksistä!

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mahtavasta kommentista ♥ Ei sitä muutosta aiheuttaneita fiiliksiä oikein osaa ennalta ajatellakkaan! Se on aina omanlainen järkytys muuttaa pois kotoa omilleen, mutta uskon, että sun muuttaessa on paljon niitä mahtaviakin fiiliksiä :)

   Poista
 3. Hyvä, että päämuutto on kuitenkin pienistä vastoinkäymisistä huolimatta saatu suoritettu ja pienet vastoinkäymiset, vaan yleensä vahvistaa :-) Toivottavasti me kuitenkin joskus törmäillään, vaikka täällä ei keritty! :)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Haha, varmasti tullaan törmäilemään, vaikka noinkaan pienessä paikassa kuin Pori ei keritty :D Oot kyllä ihan oikeassa, että pienet vastoinkäymiset vahvistaa ja eipä nää onneksi maailmaa kaatanut :)

   Poista
 4. Pakko mainita, että sulla on aivan ihana blogi. Tykkään sun kirjotustyylistä sekä blogin ulkoasusta :)

  https://veerakaisla1.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että muutto mutkista huolimatta sujui! :) Jyväskylän suhteen mullakin oli sieltä muuttaessa niin outo fiilis just sen takia, kun ei yhtäkkiä ollutkaan enää koti, vaikka kahden vuoden ajan ehti oleen. Yhtäkkiä pelkästä viikonloppumatkasta äidin ja isän luo venähtikin vähän pidempi... Tuntuu nykyäänkin niin oudolta palata Jyväskylään! On semmonen pieni haikeus aina taustalla, mutta en sit kunnolla tiedä mistä moinen johtunee, koska Tampereen kanssa en koskaan kokenut tällasta samanlaista fiilistä.

  Kirjotin tän kommentin kännykällä, joten en ees halua tietää kuinka sekavan sain tästä saatika kuinka monet virheet tekstistä löytyy... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, puhelimella tulee aina vähän sekavammin kirjoitettua :D Joo siis tiettyihin paikkoihin tulee tietynlainen haikeus ja ehkä siihen vaikuttaa vielä enemmän se 'lopullisuus' ettei tule koskaan enää asumaan kyseisessä paikassa. Ihana kuulla, että jollain muulla on ollut samantyyppisiä fiiliksiä muutosta ♥

   Poista
 6. Hyvä kun muutto meni kaikesta huolimatta kuitenkin hyvin! :) Varmasti aluksi on outoa kun asuukin Helsingissä eikä enää palaa Poriin takaisin kotiin.. Uskon kuitenkin, että sopeudut hyvin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina ♥ On kyllä todella outoa! Ajan kanssa varmasti sopeudun :)

   Poista
 7. Kiva kuulla että pahin on nyt ohi! :) Henkisestihän muutto just on usein pahempi kuin fyysisesti, varsinkin jos edellisen ja uuden kaupungin välimatka on noinkin iso. Ois tosiaankin kiva kuulla sun fiiliksiä myös sitten kun oon asettunut paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Joo näihin fiiliksiin ei ole kyllä voinut etukäteen varautua, mutta onneksi ne on varmasti ihan normaaleja näinkin isossa muutossa :) Varmasti tulee lisää fiilis -postauksia aiheesta :D

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin! Muuttaminen ei ole koskaan helppoa, mutta toivotaan, että uusi koti alkaa tuntua pian oikealta kodilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Toivon kanssa, että pian olo tuntuisi kotoisalta uudessa paikassa :)

   Poista
 9. Tervetuloa HelsinkiiN! Mä oon niin nihkeesti kerenny blogeja lukemaan kiireiltäni, et sun muutto tänne on menny ihan multa ohi! Hei, jos joskus asukuvailukaveria kaipaat ni täältä saa sellaisen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Joo ehdottomasti! <3 Kesällä nyt blogien lukemiset jää kaikilta hieman vähäisemmälle ja enpä mä vielä moneen kertaan ole ilmoittanut muutostani :D Tuli hieman yhtäkkisenä itsellekkin ;D

   Poista