TM: Keskusteluja tyylistä

Ihanaa maanantaita ja viikonalkua! Jälleen tulin tyylijuttuja höpöttelemään muuttokiireiden keskeltä, vaikka oikeasti täytyisi olla pakkaamassa keittiön kaapeista astioita paperiin käärittynä muuttolaatikoihin. Kuitenkin nämä kauniit kukkamekko -kuvat ovat huutaneet mua blogin ääreen ja yksi erittäin 'ajankohtainen' tyylijuttu on muhinut mielessäni odottaen tyylimaanantain saapumista, joten mentäisiinkö siihen tyyliasiaan jo?

Mä törmäsin Jodelia selatessa useampaankin keskusteluun, joissa kritisoitiin julkisuudenhenkilöiden, bloggaajien sekä vloggaajien ulkonäköä sekä tyylivalintoja. Eniten hämmästytti näissä keskusteluissa se, kuinka vieläkin odotetaan, että jokainen pukeutuisi ja näyttäisi samalta ilman mahdollisuutta toteuttaa itseään oman tyylinsä kautta. 

Eräässä keskustelussa puhuttiin siitä, kuinka yksi henkilö yrittää pukeutumisellaan liikaa eikä kaikki vaatteet sovi keskenään yhteen. Mä sitten kurkkasin linkatun kuvan ja näin ainoastaan persoonallisen pukeutujan, joka selvästi seuraa tämänhetken trendejä, mutta on päättänyt käyttää omaan mieleen sopivampia värejä. Tuo voisi päteä myös muhun. Vaikka ihastuisinkin johonkin trendiin, ostaisin sen kuitenkin omaan tyyliini sopivassa värissä. Lisäksi kuvassa olleella henkilöllä oli selkeästi paljon erilaisia asusteita, mutta vieläkin se ei ole liikaa, jos kyseinen henkilö itse tykkää asustaa asuaan mahdollisimman paljon itse tykkäämillään asioilla. Jotkut tykkää käyttää paljon asusteita, jotkut ei. Itse en osaa käyttää asusteita kovinkaan, vaikka kuinka haluaisin, mutta en silti ajattelisi jonkun yrittävän liikaa käyttämällä useaa asustetta samanaikaisesti. 

Toisessa keskustelussa puolestaan kritisoitiin erään henkilön muuttaneen tyyliään huonompaan ja näyttävän siksi kamalammalta. Tosiasiahan on se, että me jokainen muututaan ajan myötä eri ihmisiksi ja siksi myös tyyli muuttuu meidän mukana. Tietenkin jokainen pitää ne tietyt pienet palaset mukanaan läpi elämän, mutta jokaisella on oikeus muuttaa tyyliään haluamaansa suuntaan. Se, että joku ei tykkää siitä mihin suuntaan se kyseinen tyyli muuttuu ei pitäisi vaikuttaa henkilön haluun muokata omaa tyyliään. Jokainen näkee itsensä peilistä eri tavalla kuin millaisena muut näkee henkilön. Joten eikö voitaisi luottaa siihen, että sieltä peilistä katsoo henkilöä sellainen ihminen, jollainen henkilö itse haluaa olla. Meillä kaikilla on sellainen pieni tapa muuttaa pukeutumisessa ja ulkonäössä niitä asioita, joita itse emme sieltä peilistä halua nähdä. Siihen kuuluu myös se, että kokeillaan erilaisia tyylijuttuja nähdäksemme sopiiko ne meille vai ei. 

Kolmas ja viimeinen mua ärsyttänyt keskustelu liikkui aiheessa halpisketjujen vaatteet ja merkkivaatteet. Keskustelun mukaan kenelläkään ei ole oikeutta yhdistää merkkivaatteita ja halpisketjujen vaatteita samaan asuun vaan sen sijaan pitäisi päättää, että kumpaa oikeasti haluaa käyttää. Itseltä löytyy pieni kourallinen merkkivaatteita, mutta en pidä yhtäkään niistä sen parempana kuin halvalla hankkimiani vaatekappaleita. Mä yhdistelen ihan mielelläni mun Calvin Kleinin paidan H&M:stä ostettuihin housuihin, sillä ne on molemmat mun mieleen ja enkä eriarvosta mun vaatteita. Ja kaiken lisäksi ne sopii yhteen! 

Tämä mun esimerkki on vain pienemmän skaalan näyttö siitä, mitä keskustelussa haettiin. Siellä pääasiassa parjattiin kalliiden merkkilaukkujen käyttämistä normaalien vaatteiden kanssa. Joo voihan se näyttää ulkopuolisesta hölmöltä, että laukkuun on sijoitettu useampi satanen, mutta sitä käytetään parikymppiä maksaneen mekon kaverina. Mutta kaikessa rehellisyydessä laukkuun on paljon järkevämpää sijoittaa rahaa kuin kausiluontoiseen vaatteeseen. Ja eipä se ole keneltäkään pois käyttää luksus Vuittonia Ginan rytkyn kanssa. Itsellä ei ole halua sijoittaa paljon rahaa laukkuun, mutta jos sijoittaisin niin käyttäisin kyseistä laukkua, vaikka näissä mun kuvissa näkyvän mekon kanssa. Ja tämä mekko oli vain seitsemän euroa H&M:ltä eli tekisin tuon keskustelun myötä ison tyylirikkeen enkä välittäisi tippaakaan. 

Eikö siis tässä muutenkin jo paljon hyväksyvämmässä yleisessä ilmapiirissä voitaisi hyväksyä se, että kaikilla on oma tapansa pukeutua ja oma tyyli, jossa tuntea olonsa hyväksi? Mä en ainakaan lakkaa ikinä oman tyylin puolestapuhumista tai kokeilemasta erilaisia juttuja oman tyylini puitteissa vain siksi, että joku sanoisi sen olevan tyylitöntä. Tiedän, että keskusteluja tyylistä ja ulkonäöstä tulee aina varsinkin, kun sen voi anonyymisti ilmaista, mutta rakentavampaa olisi kertoa se omaan tyyliin vedoten ei siihen, että mikä jonkun mielestä sopii toiselle. Mä toivon, että keskusteluista huolimatta jokainen uskaltaisi pukeutua juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä ♥ 

Ootte ihania juuri itsenänne! ♥

18 kommenttia

 1. Ihanaa pohdintaa!♥ Oon kyllä kaikista kohdista niin samaa mieltä sun kanssa. Jonkun asua katsoessani saatan miettiä, että onpas kiva paita, mutta voisin itse yhdistää sen tällä ja tolla tavalla. Ei oo mitään yhtä ja absoluuttisen oikeaa tapaa pukea jotain vaatetta päälle. Vähänkö olisi tylsää jos kaikki yhdistelisivät vaatteita samalla tavalla. :D Jaa sitten toi toinen kohta. Mulla on parikin henkilöä, joiden tyylistä oon inspiroitunut aiemmin, mutta en inspiroidu enää. Mä oon tällöin lopettanut heidän seuraamisensa ja etsinyt uusia tilalle. Tietenkin on harmi, jos oma aiempi inspiksen kohde ei enää annakaan samalla tavalla inspistä kuin joskus. Onneksi some ja netti ovat pullollaan sitä inspiraatiota.♥ Ja mitä tohon viimeiseen kohtaan tulee...Mitä hittoa. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Anniina ♥ Oisko oikeesti tylsää, jos kaikki pukeutuisi ihan täsmälleen samallailla!! :D Oot kyllä oikeessa, että some ja netti on täynnä inspiraationlähteitä eli ei pitäisi siksikään 'vaatia' entisen inspiraationlähteen pysyvän täysin samana vuodesta toiseen... Ja mun mielestä ei myöskään ole haukkumista pohtia miten itse jonkin vaatteen yhdistäisi omassa tyylissään, sillä sitä se inspiroituminen on! Jokainen yhdistää ne omalla tyylillään :)

   Poista
 2. Hyvää pohdintaa ja olen ehdottomasti samaa mieltä, kirjoitinkin itse asiassa just vähän tyyliasian vierestä, pienen pätkän mielipiteistä ja niiden ilmaisemisesta ulkonäköön liittyen :) Ulkonäkö on ehdottomasti mielipideasia ja sen viehättävyys jokaisen itsensä määriteltävissä, mutta vain ja ainoastaan henkilökohtaisesti. Kenelläkään ei ole valtaa määritellä toisen ulkonäköä millään tavalla, vaikka moni kokeekin sen oikeudekseen julkisuuden verukkeella. Ulkonäöstä ja omista preferensseistä on myös sikäli hankalaa jutella, se kun tuntuu olevan taitolaji ilmaista mielipiteensä kaikkia kunnioittaen. Jodel on vielä oma aiheensa, kun anonyymiteetti usein tarkoittaa mielivaltaista perseilyä ja lapsellisuuden multihupentumaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mahtavasta kommentista Sofia ♥ Puit ihan älyttömän hyvin sanoiksi tuon ulkonäöstä ja sen viehättävyydestä määrittelyn! Jokainen näkee tämän maailman ihan erilailla eikä koskaan pysty näkemään samallailla toisen silmien kanssa. Siksi ei myöskään voi kaikkien puolesta määritellä sitä 'oikeaa' ulkonäköä. Jodel todellakin on anonyymi paikka ja monet kirjoittavat sinne ihan saadakseen vaan pisteitä tyhmällä aloituksellaan, mutta nämä postauksessa esiin nostamani asiat tuntuvat liikkuvan myös keskustelupalstojen ulkopuolella ja ovat siksi ärsyttäneet itseäni jo kauan :D

   Poista
 3. Ihana ja mielenkiintonen postaus!! Tosi hyvin kirjotettu <3

  VastaaPoista
 4. Aivan loistava teksti! Mä olen viimeaikoina pohtinut paljon samoja aiheita, ja varsinkin tuota viimeistä, ja oon täysin samaa mieltä näissä kaikissa sun kanssa. Miksi meidän pitäisi pukeutua miellyttämään jotakuta muuta kuin itseämme? Sanonta "kun toiselle kumartaa, pyllistää toiselle" on ihan täydellinen tähän. Jos tahtoo muuttaa tyyliään, voi olla ettei joku vanha seuraaja siitä pidä mutta silloin saattaa löytää uusia samanhenkisiä seuraajia. En oikeasti käsitä miten ihmiset jaksavat vaivata päätään sellaisella asialla kuin toisten ihmisten pukeutuminen, eihän se tee arvostelijan elämälle yhtään mitään :D paras asenne on kyllä just toi, että miksi tuollaisista kommenteista pitäisi välittää jos itsellä on hyvä olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Elli ♥ Mukava kuulla, että säkin olet pohtinut samoja aiheita myös :) Oikeesti ainoa ihminen, jota pitäisi jokaisen miellyttää on oma itse. Se on kuitenkin se henkilö kenen kanssa joudutaan elämään koko ikämme :D Ei tuollaisista kommenteista kannatakkaan välittää eikä tuo pukeutumisen arvostelu tule varmaan koskaan katoamaan kokonaan, mutta tuntuu, että arvostelua keksitään aivan älyttömistä asioista.... Tuo sun lainaama sanonta sopii kyllä tähänkin asiaan hyvin :)

   Poista
 5. Ensinnäkin: Haluisin oppia käyttämään tota Jodelia! Miten sieltä haetaan keskusteluja? :D
  Toisekseen: Tää teksti on niiiin asiaa! Ihana kun kirjoitit tämän! Mullekin joku anonyymi kävi määkimässä siitä, et ei voi käyttää "halpis"mekkoa ja samaan aikaan kallista laukkua, et pitää päättää just et onko lux vai halpis :D JA musta toi nyt on ihan naurettavaa! YLipäätään se et ihmiset kokee asiakseen tulla kiljumaan muille asukokonaisuuksista... Jokainen pukeutuu niinku tykkää ja jos ei asu inspiroi, niin sitten se on voi voi. Jos inspiroi taas edes yhtä ja itsellä mukava olla asussa, silloin on hyvä :)

  Musta sun tyyli on aivan ihastuttava. Kaunis asukokonaisuus tässäkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga ♥ Mä en oo ekspertti Jodelin käyttöön, mutta mun mielestä siellä ei edes voi etsiä keskusteluja... :D Ne vaan on siinä :D

   Mun mielestä juurikin tuo kommentointi on ärsyttävää, koska kaikki asiat eivät voi inspiroida kaikkia! Olisi aika hassua, jos kaikki pukeutuisi ihan samallailla ja siten myös kaikki inspiroisi kaikkia.... Joo tuo välimaasto luxin ja halpiksen välissä tuntuu olevan ennenkuulumatonta :D Sulla on ihana tyyli, sanoi kuka mitä tahansa ♥

   Poista
 6. Miunkin täytyy varmaan ladata tuo Jodeli, kuulostaa niin hauskalta paikalta :D Mutta kyllä, ihmiset voisivat ajatella niin, että jokainen saa pukeutua oman mielensä mukaan eiklä sitä tarvitse muiden arvostella :)

  Itse ostin Guessin laukun ja aluksi ajattelin, että enhän voi käyttää sitä, jos minulla ei ole muutenkin tosi siistit vaatteet päällä ja tukka kondiksessa, mutta kyllä minun Guess on näkynyt ihan perus ginan mekon kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se on kyllä hauskaa ajanvietettä kunhan ei ota siellä anonyymisti kirjoittelevien tekstejä vakavasti :D Mukava kuulla, ettet säkään ole jättänyt käyttämättä laukkuasi vain siksi, että olisi 'vääränmerkkinen' mekko sen kaverina :)

   Poista
 7. Tosi hyvä postaus ja täyttä asiaa! Oonkin miettinyt jo hetken aikaa tuota Jodelia kun siitä silloin puhuttiin! :D Toisaalta menettäisin varmaan vaan hermoni.. Mutta kuitenkin mä olen sitä mieltä, että jokaisella on oikeus pukeutua kuten haluaa :) En ymmärrä miksi muita häiritsee toisen tapa pukeutua. Se ei kuitenkaan ole keneltäkään pois. Pääasia, että on tyytyväinen siihen miten itse pukeutuu eikä välitä muiden mielipiteistä vaan pukeutuu kuten itse tykkää :)

  Tuo sun mekko on kyllä todella ihana kuten sinäkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Juurikin pääasia on se, että on itse tyytyväinen ja tykkää... Siksi ei vain voi ymmärtää kuinka paljon täytyy puhua asiasta joka on jokaiselle henkilökohtainen valinta :/

   Poista
 8. Oot niin taitava kirjoittamaan, puhut kyllä niin totta <3 Luin myös kyseistä keskustelua Jodelista ja tuli todella paha mieli, Aivan loistavasti voi yhdistää merkkivaatetta ja laukkuja ns. ei merkkituotteisiin.. ei nää aina vaan mee mun tajuntaan. Jokainen saa pukeutua ihan just niinkun huvittaa ja thats it! Voi juku, kun oot upea tuossa kukkamekossa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ihanasta kommentista Emmi ♥ Todellakin jokainen saa pukeutua oman mielensä mukaan, sillä ei olemassa tiettyä pukukoodia miten omassa arjessa kuuluisi pukeutua! Harmi, että säkin törmäsit noihin älyttömiin keskusteluihin, sillä niistä ei todellakaan jää hyvä fiilis :/

   Poista
 9. Hyvin kirjoitettu ja täyttä asiaa joka sana! Apua en oo kuullutkaan tollasesta ettei esim merkkipaitaa ja ns. "normaaleja" housuja voisi yhdistää.. Aika harvalla on ihan täysin pelkkiä merkkivaatteita. :D ja upeat kuvatkin muuten. 💗

  💗 nooraemiliaaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo olisi aika vähällä käytöllä osa vaatteista, jos ei saisi yhdistää halpisvaatteisiin :D Kuitenkaan suurimmalla osalla ei ole koko vaatekaappi merkkivaatteita täynnä... :D

   Poista