Opiskelupaikka myönnetty

Mun elämässä on tapahtumassa isoja muutoksia ihan lähiviikkoina enkä ole saanut muodostettua niitä mihinkään järkevään muotoon blogissa. Oikeastaan en ole edes pystynyt kaikille ystävillenikään kertomaan kaikista muutoksista, sillä niitä on niin paljon. Itsellä on niin epäuskoinen fiilis vielä siitä, että onko tämä kaikki totta, mutta pahempana on vielä se fiilis, että jotain pahaakin on pakko pian tapahtua kaiken tämän hyvän jälkeen. Jostain tuo kauan kadoksissa ollut pessimismi on kaivautunut takaisin mun mieleen. 

Ajattelin kuitenkin tulla jakamaan nyt sen yhden isoimmista muutoksista mun elämässä ja kertomaan hieman, että miten tuohon tilanteeseen päädyin. Pitkä teksti edessä, joten onnea sen loppuunasti jaksajille! Kuvituksena muuten toimivat mun mummin kauniit kesäkukat. Olisipa itselläkin parveke, jonne asetella kaikkia ihania kukkia. 
Mulla on pari viime vuotta opinnot olleet hieman pysähdyksissä, sillä metsästin harjoittelupaikkaa, jota ei tuntunut mistään paikasta irtoavan useista sadoista hakemuksista huolimatta. Epäonnistumisen liekki paloi mun sisällä kokoajan voimakkaammin. Lopulta ymmärsin, että mulla on kaksi vaihtoehtoa; joko luovuttaa tai yrittää löytää jostain vielä lisää motivaatiota ja jaksamista odottamiseen. Mä päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon. Luovutin etsimisen, sillä musta tuntui, että olin käyttänyt kaiken mahdollisen energian, jonka vaan ikinä voin käyttää. Oma jaksaminen alkoi oikeasti olla ihan lopussa ja varapattereilla mentiinkin aika pitkälle. 

Mä en todellakaan mitenkään kevyesti päättänyt luovuttaa vaan taistelin ihan viimeiseen sekuntiin saakka. Useat yöunet menetin pohtimalla seuraavaa siirtoa, sillä en halunnut tippua tyhjän päälle, vaikkakin melko pohjalla sitä jo oltiin. Viime joulun alla mä sitten sain vihdoin muodostettua päätöksen, joka on johdattanut mua tähän hetkeen. Alkuvuoden ensimmäiset kuukaudet meni hitaasti odottaen maaliskuun puoltaväliä, jolloin saisin jälleen kerran kirjoittaa nimeni ja tietoni korkeakoulujen yhteishakuun. Lomakkeessani oli kuusi korkeakoulupaikkaa neljällä eri paikkakunnalla ja kaikkia yhdisti se, että pystyn hyödyntämään aiemmissa opinnoissani käymiäni kursseja. 
Pikakelataan kesäkuun alkuun. Takana oli hakemuksen jättämisen jälkeen pari kuukautta erilaisten ennakkomateriaalejen lukemista ja sisäistämistä. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla pääsinkin näyttämään, kuinka hyvin tekstit ovat jääneet mieleeni valintakokeiden muodossa. Vihjailin mun sosiaalisessa mediassa noista valintakokeista, mutta en kuitenkaan halunnut silloin jakaa asiaa sen suuremmin. 

Mun ensimmäinen valintakoe oli Helsingissä ja tuohon kokeeseen olin panostanut kaikista eniten sen ollessa mun ensimmäinen hakukohde. Kirjallisessa kokeessa piti suoriutua mahdollisimman hyvin, sillä siitä saatujen pisteiden perusteella kutsuttiin seuraavalla viikolla oleviin haastatteluihin hakijoita. Osa siis karsiutuisi suoraan kirjallisen osuuden jälkeen. Mua jännitti kokeessa kovasti, mutta jostain sisältä löysin sen rauhallisuuden ja järjestelmällisyyden, jonka ansiosta pystyin keskittymään kokeeseen sataprosenttisesti. 
Tuon ensimmäisen valintakokeen jälkeen seurasi toinen valintakoe, tällä kertaa Porvoossa. Tuolla Porvoossa jouduinkin olemaan koko päivän, sillä aamupäiväisen kirjallisen kokeen jälkeen jouduin odottelemaan omaa haastatteluvuoroani pitkälle iltapäivään saakka. Ehdinkin siinä välissä käydä kiertelemässä Vanhassa Porvoossa ja jaoin siitä teille kuvia postauksen verran. Iltapäiväisestä haastattelusta mulla jäi hyvä fiilis, että olin saanut sanottua kaikki ne asiat, jotka halusinkin. Päivää paransi entisestään sähköpostiin kolahtanut viesti, että mut oltiin valittu ensimmäisestä valintakokeesta seuraavaan vaiheeseen; haastatteluun. 

Tietenkään tämä mun hakeminen ja valintakokeet eivät menneet täysin ilman kommelluksia vaan Porvoosta takaisin Helsinkiin päästessäni jouduin tekemään pikavisiitin kotiin Porissa. Mä en ollut tajunnut tarvitsevani vielä tuossa vaiheessa todistuksiani, joita kuitenkin tuonne haastatteluun pyydettiin ottamaan mukaan. Lähdinkin siis Helsingistä kohti Poria aamuvarhaisella ja kolmen tunnin Porissa olemisen jälkeen lähti mulla bussi jälleen takaisin Helsinkiin. Kirosinkin viettäneeni ensimmäisestä kunnon kesäpäivästä kahdeksan tuntia kuumassa ja täydessä bussissa. 
Tuosta matkustuspäivästä seuraavana olikin jo aika suunnata haastatteluun. Kyseessä oli yksilöhaastattelu eli olin ainoa haastateltava huoneessa, mikä sai mut jännittämään kyseistä haastattelua entisestään. Selvisin kuitenkin haastattelusta mielestäni hyvin, mutta haastattelun jälkeen jäädessäni hetkeksi laittamaan takkiani kuuntelin sivukorvalla muiden haastatteluissa olleiden keskusteluja, jolloin mun mieleen hiipi pieni epäilyksen poikanen. Toisten haastattelut olivat kestäneet melkein tuplat omaan haastatteluuni verrattuna ja heiltä oli kysytty kysymyksiä englanniksi ja ruotsiksi, mitä mun haastattelussa ei tapahtunut. Pieni ääni mun sisällä miettikin, että mun haastattelu meni täysin mönkään ja haastattelijat olivat nähneet heti etteivät turhaan kysy kysymyksiä, sillä en pääse sisään kouluun. 

Heti seuraavana päivänä tuosta omasta mielestäni huonosti menneestä haastattelusta oli mulla kolmas ja viimeinen valintakoe. Se järjestettiin puolestaan Tampereella eli bussissa istumista oli jälleen luvassa. Onneksi ainakin bussimatkan pystyi kuluttamaan valintakoemateriaalejen kanssa nopeasti. Jo mennessäni tuohon valintakokeeseen ajattelin, että en halua sinne ja en tule pääsemään sinne. Tuo edellispäivän haastattelu pyöri vieläkin mielessä ja tajusin silloin ensimmäistä kertaa kunnolla, että kuinka paljon halusinkaan tuohon mun ensimmäiseen hakukohteeseen. Tampereen valintakoe oli nopeasti tehty ja ilman haastatteluja pääsinkin sieltä lähtemään parissa tunnissa. Sen jälkeen mulla itselläni ei ollut enää mahdollista vaikuttaa yhtään mahdolliseen opiskelupaikan saamiseeni. 
 Nyt päästäänkin siihen jännittävään hetkeen, joka tapahtui pari päivää ennen juhannusta. Yhteishaun tuloksien piti tulla viimeistään kesäkuun viimeisenä päivänä, mutta 21. päivä selailin huolettomasti Facebookia kunnes huomasin erään ystäväni julkaisun hyväksytystä opiskelupaikasta. Kirjauduin salamana Opintopolkuun katsomaan, onko mun valintakokeista vielä tullut tuloksia. Ensimmäisenä sivulla kiinnitti mun huomion palkki, jossa luki, että mulle on myönnetty opiskelupaikka tuosta mun ensimmäisestä hakukohteesta. Jouduin hieraisemaan silmiäni muutaman kerran, että luenko nyt ihan oikein ja etten ole unessa. Mä pääsin juuri sinne minne olin toivonutkin huolimatta siitä huonosta fiiliksestä haastattelun jälkeen! Mun toiveet sisäänpääsyn suhteen ei olleet kovin korkealla ja tulos tuli paljon aiemmin kuin oli kerrottu, joten pari ensimmäistä päivää kului melko epäuskoisissa fiiliksissä. Klikkasin nopeasti kohdan, että otan opiskelupaikan vastaan ja avoimin mielin lähdenkin nyt kohti uusia haasteita. 

En halua vielä blogissa sen kummemmin kertoa, että mihin kouluihin hain tai mihin kouluun lähden nyt syksyllä opiskelemaan. Kerron sitten, kun aika on kypsä. Tämä kuitenkin tulee muuttamaan mun elämäni ihan täysin ja odotankin innolla, että pääsen vihdoin jatkamaan mun elämääni parin vuoden pysähdyksen jälkeen. Mulla on onneksi ympärilläni niin ihania ihmisiä, jotka ovat tukeneet mua ja iloinneet asiasta mun kanssa. Iso kiitos vielä heille ♥

Onko teillä edessä mukavia muutoksia? ♥

21 kommenttia

 1. Onnitteluhalit opiskelupaikasta ja tsemppiä uusiin jännittäviin tuuliin! <3

  VastaaPoista
 2. Oi että paljon onnea<3 ihan huippua, että sait paikan juuri sieltä mistä olit halunnutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Oli kyllä ihana huomata, että pääsi juuri siihen ensimmäiseen haluamaani paikkaan :)

   Poista
 3. Paljon paljon onnea opiskelupaikasta! <3 Tosi mahtavaa, että pääsit juuri sinne, minne halusitkin!

  VastaaPoista
 4. Oi miten onnellisia uutisia, ihan superisti onnea! <3 Mäkin oon pari vuotta jokseenkin junnannut paikallani, joten tiedän miltä tuntuu, kun pääsee taas jatkamaan eteenpäin! Huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Sullakin kävi onneksi hyvin opiskelupaikan suhteen <3 Ja kyllä osaa arvostaa ihan erilailla tätä uutista juurikin parin vuoden pysähdyksen vuoksi! :)

   Poista
 5. Paljon onnea opiskelupaikasta! Ihanaa, et pääsit sellaiseen kouluun, jonne halusit! <3

  VastaaPoista
 6. Vautsi, paljon onnea opiskelupaikasta!! :)<3

  VastaaPoista
 7. Superpaljon onnea opiskelupaikasta! Ihan mahtavaa, että pääsit haluamaasi paikkaan <3

  VastaaPoista
 8. Tiiät miten onnellinen oon sun puolestasi!<3 Sä todellakin ansaitset koulupaikkasi :) Ja on hienoa miten yritit etkä luovuttanut! Nyt on kuitenkin aika mennä eteenpäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiän ♥ On ollut ihanaa, että olen saanut sulle höpöttää enemmänkin näitä fiiliksiä tästä ♥ Innolla otan kyllä tämän askeleen eteenpäin :)

   Poista
 9. Eikä, ihan mahtavaa että oot päässy kouluun <3 Tsemppiä syksyyn ja elämänmuutoksiin hurjasti jo nyt!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi ♥ On kyllä mahtavaa ja oon ihan fiiliksissä kokoajan :D

   Poista
 10. Onnea! Aivan mahtavaa. Monilla haasteilla on tapana selättyä!

  VastaaPoista