Sisustusinspiraatiota makuuhuoneeseen

Mut on vallannut kamala sisustuskuume ja saatankin pyöriä Instagramissa sekä eri nettikaupoissa useampia tunteja ihaillen kaikkia kauniita sisustusratkaisuja. Tykkään varsinkin amerikkalaisten tavasta käyttää erilaisia värejä ja kuvioita, jotka sointuvat keskenään, vaikka myös skandinaavinen vaaleus miellyttää omaa silmää.

Halusin tulla jakamaan omaa sisustusinspiraatiota makuuhuoneeseen Polyvore- kollaasien avustuksella Oikeastihan tämä on mulle kidutusta kärsiä tuosta suuresta sisustuskuumeesta, sillä oman kodin sisustaminen on jäissä siihen saakka, että tiedän syksyn asumiskuviot. Hyvä puoli tietenkin on se, että ehdin sulattelemaan niitä omia mielitekoja sisustuksen suhteen ja näen, onko ne olleet vain hetkellisiä hairahduksia vai oikeasti pysyvämpiä ihastuksia.
home 1

Mulla sisustuksen väripaletti liikkuu kepeästi valkoisen ja beigen välillä, johon väriä tuo puuterinen roosa ja muut pastelliset sävyt. Olen myös täysin rakastunut tuomaan kiiltoa kultaisilla ja ruusukultaisilla yksityiskohdilla. Vaikka olenkin ihastunut amerikkalaisten tapaan käyttää kirkkaitakin värejä, en silti näe niitä omaan sisustukseen sopivina vaan sen sijaan olen omaan sisustukseen tuonut amerikkalaista vivahdetta kuvioilla. 

Multa löytyy jo valmiiksi Ikean Leirvik -sänky sekä Lindved -yöpöytä. jotka sopivat mielestäni yhteen erittäin hyvin metallisen materiaalinsa ansiosta. Sängyn päälle tykkään koota mahdollisimman paljon koristetyynyjä ja pehmeitä vilttejä. Yöpöydälle puolestaan haluan ilahduttamaan kauniin kukkasen sekä kynttilöitä. Vanhanaikainen herätyskello on käytännöllisyytensä lisäksi myös upea katseenvangitsija. Yöpöydälle tarvitaan myös valaistusta ja sellaiseksi soveltuvat kultaisella jalalla sekä vaalealla tai pastellisella varjolla varustetut lamput. 

Olen myös kauan haaveillut makuuhuoneeseen kaunista nojatuolia, joka olisi materiaaleiltaan pehmeä ja malliltaan romanttinen. Periaatteessa nojatuolin voin nähdä myös kirkkaammissakin sävyissä ja Ikeassa myytävä Strandom -tuoli keltaisessa sävyssä sykähdyttää jokaisella Ikea- reissulla. Ainoa miinus nojatuolin sijoittamisessa makuuhuoneeseen on se, että mut tuntien se olisi kokoajan täynnä erilaisia vaatepinoja. 
beauty corner
Makuuhuoneessa pakollisten asioiden eli sängyn ja yöpöydän lisäksi tilan niin salliessa tykkään kauniista kampauspöydästä, jolle asetella korulaatikko sekä meikkivälineet. Näiden lisäksi kampauspöydälle sopii loistavasti pieni malja kukkia sekä kynttilöitä tuomaan tunnelmaa. Itselläni on jo valmiiksi 'kampauspöydällä' kultareunuksinen peili, joka tulee seuraamaan jokaiselle tulevallekkin kampauspöydälle ellen päädy tuohon kauan haikailemaani Hemnes -kampauspöytään. 

Kampauspöydän eteen valittava tuoli tulisi olla mahdollisimman mukava ja pöydän ilmeeseen sopiva. Ikean pehmeä Henriksdal -tuoli ainakin kestäisi pidemmänkin istumisen, mutta Kartellin Louis Ghost -tuoli vaaleanpunaisena olisi älyttömän kaunis. Kovaankin tuoliin saa pehmeyttä vilteillä ja istuintyynyillä. 

Makuuhuone kokonaisuudessaan saa olla sävyiltään vaalea ja lämmin. Tärkeimmät toiminnot siellä ovat nukkuminen, rentoutuminen, laittautuminen sekä vaatesäilytys, niin kauan kuin ei ole erillistä huonetta kahdelle viimeiselle. Itselleni ainakin makuuhuone on se tärkein huone tällä hetkellä ja siihen tietty vaikuttaa se, että löytyykö asunnosta erillistä makuuhuonetta ollenkaan vai onko kyseessä yksiö yms. 

Millaiset sisustusjutut teitä miellyttävät eniten makuuhuoneessa? ♥

Kollaasit Polyvore.com, ikea.com12 kommenttia

 1. Mä niin haaveilisin kans omasta kampauspöydästä/meikkipisteestä makuuhuoneeseen, harmi vaan ettei neliöitä ole tarpeeksi :-( Tosi kivoja juttuja oot koonnu kollaaseihin, tässähän iski itsellekkin sisustuskuume! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Kampauspöytä vie kyllä yllättävän ison palan neliöistä! Toivottavasti teillä joskus olisi sun kauniille meikkipisteelle/kampauspöydälle tilaa :)

   Poista
 2. Oi vitsi miten kivoja juttuja! <3 Tuo sänky on ihana, mutta en helposti mun nykyisestä sängystä luopuisi, on se vaan niin paras :D Tuo meikkipöytä on myös todella kiva, mulla on semmoinen ihana pieni meikkipöytä itselläni jossa tykkään meikkailla kun aurinko paistaa sinne hyvin jo aamusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina ♥ Ihana kuulla, että sullakin on mukava meikkipöytä, koska sellasen ääressä laittautuminen on tuplasti mukavampaa :) Ja tuo on kyllä aivan ihana sänky ja oonkin vieläkin usean vuoden jälkeen siihen ihan rakastunut <3

   Poista
 3. Ihanat sävymaailmat näissä! Muhun iskee kyllä kaikki tässä esitellyt jutut, vaikka meillä onkin tosi paljon vaaleaa ja harmaata. Tykkään paljon skandinaavisesta sisustuksesta, mutta kaikki vaaleanpunainen ois kyllä ihanaa mutta en saa kuulemma sisustaa meidän kotia niin koska ois liian tyttömäinen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Vaalea ja harmaa on kanssa toinen yhdistelmä, josta tykkään, mutta beessinen on lämpöisyydessään noussut lempparimmaksi :D Vaaleanpunainen sopii niin kauniisti tuomaan väriä, ehkä salaa tuot pieniä vaaleanpunaisia juttuja asuntoon ;)

   Poista
 4. Aivan ihania sisustusideoita! Todellakin kelpais meijänki makkariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga ♥ Näillä aineksilla saa kyllä ihanan makkarin <3

   Poista
 5. Ihania juttuja <3 mie toivon, että kotimme olisi suurempi, niin sitä voisi sisustaakin.. haluaisin esimerkiksi pörröisen maton makkariin, mutta se ei mahdu sinne tai sitten ovea ei voi liikuttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Joo sisustukseen yllättäen kaipaa aina enemmän tilaa :D Onneksi pientäkin asuntoa voi pienillä jutuilla piristää :) Ja ps. pörröinen matto on kyllä ihana ja pehmeä, mutta kerää kyllä järjettömät määrät pölyä ja likaa eli ehkä onni onnettomuudessa ettei mahdu ;)

   Poista
 6. Ihania kollaaseja♥ Mä sanon kyllä jokaiselle noista! :D Meidän makkarissa on tällä hetkellä sänky, molempien yöpöydät sekä yksi matto. Ensin pitäisi löytää olohuoneeseen hylly, jotta saataisiin yhdestä kulmasta kirjoja sun muita sinne. Sen jälkeen siihen kulmaukseen tulisi työpöytä, josta mulla on jo tarkka visio♥ Koristetyynyt ovat kyll must-juttu, mutta en ole ostanut meille vielä yhtäkään, sillä niitä on niin paljon erilaisia, että mulle iskee aina kauhea valinnan vaikeus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anniina ♥ Ihania sisustushaaveita sullakin ♥ Joo koristetyynyjä on aivan liian paljon erilaisia ihania! Mutta aina voi ostaa useampia tyynyjä ja täyttää sohvat ja sängyt niillä ;) Ja hei, joka sesonkiin eri tyynyt :D

   Poista