Juhannus '17

Tavallisesti maanantait ovat mun blogissa pyhitetty tyylijutuille, mutta tänään poikkeuksellisesti tulin jakamaan viikonloppuna vietetystä juhannuksesta muutaman kuvan ja ajatuksen. Mulle juhannus ei ole koskaan ollut mikään sen erityisempi juhla, jolloin olisi pakko tehdä jotain erikoista. Oikeastaan mua ei edes haittaisi, vaikka juhannuksen vietto katoaisi kalentereista. Kuitenkin juhannuksena tykkään viettää aikaa rauhassa, ehkä käydä kurkkaamassa kokon ja tietenkin käyttää kukkasia hiuksissa ja vaatteissa. 

Meidän tämän vuoden juhannus sujuikin juuri erittäin rauhallisesti. Aattona halusin ehdottomasti päästä katsomaan kokkoa Porin Etelärannassa, jonne oli suunnannut aika moni muukin. Mä muistelin edellisvuosista ettei tuolla ole koskaan ollut paljoa ihmisiä, mutta taisin muistaa väärin. Koko rantaviiva ja Taavinsilta oli ihan täynnä ihmisiä! Katsottiin kokkoa vartin verran kunnes lähdettiin mäkkärin kautta kotiin nukkumaan, vaikka tarkoituksena oli käydä istumassa terassilla yksillä. 

Asuksi tuota kokkoa katselemaan valikoitui melko simppeleita vaatekappaleita. Viileä ilta rajoitti melkoisesti pukeutumista eikä kesäinen kukkamekko olisi hirveästi lämmittänyt. Sen sijaan asettelinkin nopeasti kukkapannan hiuksiin samalla kieputtaen kaikki hiukset sen ympärille. Mulla oli myös monen vuoden tauon jälkeen siniset farkut jalassa, sillä jossain vaiheessa kyllästyin niihin täysin enkä osannut pukea sellaisia. Nyt hetken haaveilin ihanista sinisistä farkuista viileämpiin kesäpäiviin ja löysinkin juuri sopivat GinaTricotista. 
Oli ihan hyvä päätös mennä ajoissa kotiin, sillä juhannuspäivänä suunnattiin jo aamupäivällä autolla kohti Raumaa. Meidän sukulaisilla on mökki Rauman saaristossa ja siellä on tullut vietettyä lapsuudessa aikaa kaikkina kesinä. Halusinkin ehdottomasti päästä sinne ihailemaan merimaisemaa sekä tietenkin moikkailemaan siellä juhannusta viettäviä sukulaisia. 

Kyseinen päivä tosin oli kovin sateinen ja tuulinen, joka vielä merellä voimistuu entisestään. Mun pikkuveli tuli hakemaan meitä soutuveneellä tuonne saarelle ja oli aika työn takana päästä kovassa aallokossa ja tuulessa kastumatta perille. Itse varauduinkin ihan sadetakilla ja jätin kaiken arvokkaan maihin, jos vaikka vene sattuisikin kaatumaan matkalla. Siksi alimmat kaksi kollaasia ovat puhelimella otettuja kuvia. 
Mökillä nautittiin kovin tuulisesta meri-ilmasta, grilliruuasta sekä pitkästä aikaa kuulumisten vaihtelusta sukulaisten kanssa. Saatiin myös kovasti jännittää, että päästäänkö lähtemään saarelta takaisin maihin, sillä tuuli yltyi koko päivän aikana. Lopulta päädyttiin kävelemään saaren toiseen päähän, josta soutumatka olisi vain kolmasosa ja hieman suojaisempi tuulelta. Ehjinä ja erittäin väsyneinä päästiin illalla takaisin kotiin. Nyt voikin jälleen kerran huokaista, että onneksi juhannus on vain kerran vuodessa ;)

Oliko teillä mukava juhannus? ♥

10 kommenttia

 1. Sullahan on ollut samantyyppinen juhannus, saaristossa mekin viihdyttiin yksi yö! :D loput päivät mulla meni kaverin mökillä, mutta mökkeily missä vaan on kyllä huippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla teilläkin olleen kiva juhannus ♥ Saaristossa ja mökeillä oleminen juhannuksena on ihan parasta :)

   Poista
 2. Ompa kiva asu, tuo kakkapanta on suloinen <3

  VastaaPoista
 3. Suloinen asu. <3 Sun juhannus on ainakin ollut varmasti rentouttava :)

  VastaaPoista
 4. Mukavan kuuloinen juhannus teillä ja kivoja kuvia oot ottanut :) Ainakin rento! Mulla taitaa olla muuten samalainen kukkapanta kun sulla :D<3 Sopii hyvin tuohon asuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Oli kyllä rento, jossei muuta :D Tuollaisia kukkapantoja onkin useammassa liikkeessä ollut aikoinaan enkä muista mistä omani on, joten hyvin mahdollista, että sulla on samanlainen :)

   Poista
 5. Kuulostaa ihanalta juhannukselta :) Miunkin juhannus meni tosi kivasti mökillä kalastaessa, syödessä ja saunoessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Mukavan kuuloinen on teidänkin juhannus ollut :)

   Poista