TM: Juhla-asu inspiraatiota

Kesä on useiden eri juhlien aikaa, sillä kesä aloitetaan ylioppilas - ja valmistujaisjuhlilla, josta jatketaan pitkin kesää häiden ja rippijuhlien parissa. Lisäksi kesällä järjestetään paljon sukujuhlia ja juhlia ihan vain kesäisen sään vuoksi. Useampi viikonloppu täyttyy nopeasti juhlahumusta ja kauniista juhlavaatteista. Tästä johtuen ajattelinkin tulla Tyylimaanantain kunniaksi tulla jakamaan kahdeksan kaunista kesäistä juhla-asua. 
Pastellista röyhelöä. Tällä hetkellä kaupoista löytyy paljon off shoulder -vaatteita myös juhlapukeutumisessa. Kauniit röyhelöiset helmat tai rintamukset tekevät muuten tavallisesta mekosta nopeasti juhlavamman. Mun mielestä off shoulderin kanssa sopii todella kauniisti choker -kaulakorut, joita myös on arkisten ohella paljon juhlavampiakin. 

Kukkaloistoa ja kirkkaita värejä. Itse rakastan yli kaiken kukkamekkoja ja kesäisissä juhlissa se voi olla mukavan rento vaihtoehto. Mekossa olevien kukkien loistoa voi korostaa nappaamalla jalkaan kirkkaan sävyiset kengät kukkien sävyissä. Ja jos oikein rakastaa kukkia, voi korviaankin ja hiuksiaan laittaa kukkaset koristamaan. 

Liehuvia maksimekkoja. Viime vuosina kauniiden ja juhlavien maksimekkojen tarjonta on lisääntynyt hurjasti enkä ihmettele yhtään. Kuumana kesäpäivänä liehuvahelmainen maksimekko voi olla kotelomekkoa vilpoisampi ja kevyesti laskeutuva kangas ei kuitenkaan ole liian juhlava tai varasta juhlien sankarilta huomiota. Tavallisestakin maksimekosta saa nopeasti paljon juhlavamman lisäämällä kultaisia ja kimaltelevia asusteita. 


Pitkähihaisia juhlamekkoja. Viileämmillä ilmoilla tai konservatiivisemmissa juhlissa haluaa käsivarsiaan peitellä hieman enemmän ja onneksi on olemassa paljon kauniita juhlamekkoja pitkillä hihoilla. Juhlamekoksi soveltuu kauniilla leikkauksilla tai juhlavilla kankailla varustetut kotelomekot. Niiden kanssa voi yhdistellä paljon kimaltavia koruja tai napata kauniin pikkulaukun varastamaan huomio. Lisäksi kauniin yksivärisen mekon kaveriksi voi napata vaikka kukkakuvioiset kengät, jotka kuviollisen mekon kanssa yleensä riitelevät. 

***

Mun mielestä juhlapukeutuminen on kesäisin mukavaa ja erilaisia juhlamekkoja löytyy jokaiseen tilanteeseen. Olen itse työskennellyt useat kesät erilaisissa juhlissa ja sitä kautta päässyt näkemään paljonkin erilaista juhlapukeutumista. Mä harvoin kritisoin toisten vaatevalintoja, mutta juhlapukeutumisessa mun mielestä ei ole varaa lähteä rikkomaan pukeutumisetikettejä, mitä tosin nykyään tunnutaan rikkovan ihan tahallaan ja välinpitämättömyyttään. Juhlat on kuitenkin yhden tai kahden henkilön tärkeä päivä, jota pitäisi voida kunnioittaa pukeutumalla tilanteeseen sopivalla tavalla. Usein jo kutsussa on saatettu kertoa, millaista pukeutumiskoodia vierailta toivotaan, joten en ymmärrä joidenkin tapaa 'rikkoa' sitä. Esimerkiksi työskennellessäni olen törmännyt tapaukseen, jossa häävieraalla oli valkoinen maksimekko, joka nopealla vilkaisulla näytti rennommalta häämekolta. Itse en ainakaan morsiamena olisi välttämättä kovin mielissäni ollut asiasta. 

Mikä asuista olisi teille eniten mieleen? Entä onko teillä ihania juhlia tiedossa kesällä? ♥

Kollaasit toteutettu Polyvore.com:ssa.


20 kommenttia

 1. Ihania asukokonaisuuksia oot koonnut! Mulla on tiedossa ens lauantaina ystävän valmistujaisjuhlat (: On kyllä ihanaa kun saa pukeutua vähän juhlavammin pitkästä aikaa <3 Toi vaaleanpunainen maksimekko on tosi kaunis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla ♥ Oi mukavaa varmasti pitkästä aikaa pukeutua juhlavammin ja valmistujaisjuhlat ovat varmasti mukava tapahtuma :)

   Poista
 2. Oi upeita juttuja tässä! Muhun iskee kyllä nää kaikki jutut ja kovaa, eniten silti ehkä kukkakuosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Mukava kuulla, että tykästyit näihin :) Itsekin rakastan kukkakuosia, joten sitä vilahti pikkasen muihinkin kollaaseihin ;)

   Poista
 3. Kukkaloisto ja maksit on kyllä ehdottomasti mun juttu tänä kesänä, aivan ihania kollaaseja oot saanut koottua ♥ Ihanaa kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista ♥ Kukat ja maksit on kyllä kesällä just ihania juhlavaatteita ja arjessa myös :) Ihanaa kesän alkua sulle myös ♥

   Poista
 4. Tosi upeita kollaaseja! Itseen iskee tällä hetkellä varsinkin keltaiset asusteet, liehuvat maxit ja röyhelöt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jasmine ♥ Oi nuo kaikki kuulostaa ihanan kesäiselle ja ovat myös itsellä tämän hetken suosikkeina :) Harmi ettei itselle sovi useatkaan keltaisen sävyt :D

   Poista
 5. Ihania asuja! Nuo ekan kollaasin kengät on ihan taivaallisia ♥ Tuon vaaleanpunaisen maksimekon pukisin vaikka heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista ♥ Nuo kengät on kyllä niiin ihania :)

   Poista
 6. Moikka! Ihanan oloinen blogi sulla, ryhdyin seuraamaan :) Tässäkin postauksessa ihania juttuja! Mun suosikit on ehdottomasti tuo keltainen kukkamekko ja molemmat pitkähihaiset mekot 😍

  http://saraoonav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Nuo kaikki mekot olisivat kyllä ihan täydellisiä :)

   Poista
 7. Aivan ihania kokonaisuuksia, pukisin noista minkä vaan! :) Tänä kesänä ei harmillista kyllä ole tiedossa mitään juhlia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tykkäsit kaikista kokonaisuuksista ♥ Harmi, ettei sullakaan ole juhlia tiedossa kesällä :/ Täytyy järkkäillä itsekseen juhlat :)

   Poista
 8. Vautsii mitä asuja! <3 Etenkin tuo vaaleanpunainen kukkamekko on niin kaunis, voi että :) Tuollaista liehuvaa maksimekkoa haluaisin kokeilla itselleni ja toivottavasti löytäisin jostain jonkun mulle sopivan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Toivottavasti löytyisi sulle sellainen ihana, tiedä vaikka reissulta tarttuisi mukaan ;)

   Poista
 9. Kukkamekot ja ylipäätään kukkakuosi on aina kesän parhaita juttuja. ♥ Tuntuu, että mun kaappi on täyttyny tänä keväänä melkein pelkästään kukkakuosista ja ostin just H&M:lta punasen kukkamekon, joka on joka päivä käyny mielessä asuvaihtoehtona, mutta näiden kylmien säiden takia oon joutunu lykkään sitä asua lämpimämmille päiville... :D

  Näistä kumminkin nappas eniten just toi keltanen ja vaaleanpunanen kukkamekko! Ihania kokonaisuuksia oot saanut koottua ja just semmosia, että oikeastaan minkä vaan voisin vetästä noista ylleni kesäpippaloihin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kukkajutut on ihan must kesällä ♥ Innolla oottelen, että sulla blogiin ilmestyisi tuosta kukkamekosta kuvia ;) Ihana kuulla, että kaikki asut kelpaisi sulle kesäpippaloihin :)

   Poista