7 Netflix -suositusta

Mä en omista televisiota, joten mun tulee katsottua kaikki haluamani ohjelmat tietokoneen kautta. Muutamia sarjoja seuraan Katsomon ja Ruudun avustuksella, mutta suurimmaksi osaksi Netflix toimii mun television korvikkeena laajan valikoimansa ansiosta. 

Netflix kuuluu jo arkisiin asioihin suurimmalla osalla meistä, sillä nykyaikana ollaan totuttu siihen, ettei tietty televisio-ohjelma sido meitä sohvalle television eteen vaan voimme sen helposti katsoa haluamallamme ja sopivimmalla hetkellä. Samalla suosikki-ohjelmaansa voi katsoa vaikka useamman tuotantokauden putkeen maratonina ja ilman mainoksia. En siis yhtään ihmettele Netflixin ja muiden vastaavien palveluiden suosiota. 

Tästä syystä tulin jakamaan teille muutamia sarjasuosituksia, joita olen itse viimeaikoina Netflixistä katsonut. Lisäksi laitoin loppuun myös pari katsomisen arvoista leffaa. 
Timeless. Sarjassa eräs yritys on keksinyt aikakoneen ja terroristi varastaa kyseisen aikakoneen muuttaakseen historiantapahtumia erilaisen tulevaisuuden saavuttaakseen. Kuitenkin yrityksellä on vielä jäljellä aikakoneen aikaisempi hiomattomampi versio, jolla terroristin aikeita estämään lähetetään kolme henkilöä, joista suurimassa pääosassa on historioitsija. Sarja on mielenkiintoinen, sillä jokaisessa jaksossa matkustetaan eri aikakauteen pääasiassa amerikan historiassa ja jokaisen jakson myötä saadaan tiedettyä lisää syistä, jotka johtivat terroristin lähtemään aikamatkalleen. Arvosana 4,5/5.

Kolmetoista Syytä (13 Reasons Why). Tästä sarjasta suurin osa on varmasti ainakin kuullut tähän mennessä, sillä useat mediat ovat siitä kirjoittaneet sekä arvelleet sarjan olleen Netflixin tämän vuoden suosituimpia. Sen enempää juoneen pureutumatta voin kertoa katsoneeni sarjan 13 jaksoa vajaassa vuorokaudessa, sillä sarja nappaa todellakin koukkuun. Jokaisessa jaksossa on uusi henkilö ja syy tapahtuneeseen eikä niistä yksikään päästä katsojaa tai sarjan henkilöä helpolla. Mielestäni sarjassa on tuotu todella hyvin esille nykyajan teini-elämän kamalimpia ja sydäntäsärkevimpiä puolia ja sen esille nostattamat puheenaiheet todellakin puhuttavat. Arvosana 4,5/5. 

Matkustajat (Travelers). Toinen aikamatkustamiseen liittyvä sarja tällä listalla, mutta tällä kertaa sarjassa keskitytään nykyaikaan, johon saapuu matkustajia tulevaisuudesta. Heidän tehtävänään on vaikuttaa meidän nykyajassa tapahtuviin asioihin niin, että heidän tulevaisuus muuttuisi paremmaksi. Ensimmäistä jaksoani katsoessani meinasin jättää sarjan väliin, sillä ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat erittäin sekavia eikä juoneen meinannut heti päästä kiinni. Onneksi kuitenkin katsoin jakson loppuun saakka ja tykästyin sarjaan jakso jaksolta enemmän. Arvosana 3/5.
Designated Survivor. Sarjassa lähdetään liikkeelle siitä ajatuksesta, että mitä tapahtuisi, jos amerikan koko hallinto Presidenttiä myöden kuolisivat terroriteossa ja maata jäisi johtamaan ainoa hallinnon valittu selviytyjä. Valittu selviytyjä on henkilö, joka jätetään pois tapahtumasta, jossa kokoontuu koko muu hallinto. Nyt tuosta valitusta selviytyjästä tulee Presidentti ja samalla pitäisi selvittää terrori-iskun tekijä sekä luoda uusi hallitus maalle. Sarja sopiikin heille, jotka tykkäävät poliittisista sarjoista salajuoni -kuvioilla. Arvosana 3,5/5. 

Pari leffaa:

Inside Out. Vaikka leffa onkin animaatio ja enimmäkseen lapsille suunnattu, oli se erittäin viihdyttävää katseltavaa sekä sai ainakin mut ajattelemaan eri tunteiden hyviä puolia.  Arvosana 4/5.

Selviytyminen (The Impossible). Tositarina erään vuoden 2004 tsunamin aikana Thaimaassa olleen perheen selviytymisestä. Kyseinen selviytynyt perhe on itse ollut mukana kuvauksissa kertomassa kokemuksistaan ja tekemässä elokuvasta mahdollisimman totuudenmukaisen. Elokuvaa voisikin periaatteessa pitää dokuementtina tapahtuneesta yhden perheen perspektiivistä.  Itse en ainakaan selvinnyt leffan loppuun ilman kyyneliä. Arvosana 4,5/5.

Hot Pursuit. Komediaa kaivatessaan suosittelen Hot Pursuit -leffaa, sillä sen aikana sai nauraa useasti. Plussaa elokuvalle siitä, että sen pääosissa oli kaksi naista, sillä useimmiten toimintakomedioissa ainakin toinen pääosista kuuluu miesnäyttelijälle. Arvosana 3,5/5. 

Onko näistä jokin tuttu sinulle? Entä mitä sinä suosittelisit? ♥

10 kommenttia

 1. Kolmetoista syytä oli munkin mielestä tosi hyvä ja vei mukanaan! Tarina kertoi tosi hyvin, mihin kiusaaminen voi pahimmassa tapauksessa johtaa ja kuinka haurasta kaikki oikeasti on! Ei ole kyllä turhaan hehkutettu sarja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että säkin tykkäsit kyseisestä sarjasta ♥ Ja oot kyllä ihan oikeessa, että kiusaamisen vakavimmat seuraukset on tuotu erittäin hyvin esille!

   Poista
 2. Mulla ei oo enää Netflixiä käytössä, pitäis kyllä hommata taas! En siis siitä johtuen tiedä löytyykö nää sieltä tällä hetkellä, välillähän niitä on poistunut sieltä, mutta suosittelen sarjoista ainakin Life unexpected, PLL, Orange is the new black ja Suits, ne tulee ihan ekana mieleen. Leffoja voisin luetella vaikka kuinka monta, mutta tässä nyt osa niistä: The Green mile, Inception, Shutter Island, Koskemattomat, Slummien miljonääri, Remember Sunday, Dear John, Stepmom, The Notebook, 10 things I hate about you, The Last Song, Endless love, Pieni suklaapuoti, Orpokoti, The Lucky One ja American History X. Toivottavasti edes muutama sattuu olemaan sellaisia, jotka on sun mieleen ja joita et oo vielä nähny :)

  Ja hei kiitos näistä suosituksista, tässä oli useempi sellanen mitkä aion tsekata, kun taas Netflixiin pääsen. Itseasiassa mulle ei ollut tuttu kun toi Selviytyminen ja huh, kyllähän tälläinen herkkis vuodatti aika monta kyyneltä sitä katsoessaan :(

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netflix on kyllä todella kätevä, vaikka välillä harmittaa tiettyjen sarjojen ja leffojen katoaminen sieltä :D Ja vau, sulla onkin pitkä lista suosituksia ♥

   Life Unexpected, PLL ja Suits on itsellä jo katsottuina ja tykättyinä sekä tuota Orange is the new black on tullut katseltua jakso sieltä täältä. Leffoissa olikin sitten enemmän sellaisia, joita en ole nähnyt :) Niistä ainoastaan Slummien miljonäärin olen nähnyt ja siinäkin sai pillittää ihan kunnolla loppua kohden :D Tuo selviytyminen oli kyllä todella hyvä leffa, katsoin sen vasta viime viikonloppuna ja kyllä tuli kyyneleitä vähän väliä, mutta kunnolla kyynelkanavat aukesi siinä kohdassa kun veljekset viimein tapasi toisensa uudelleen! :)

   Poista
 3. Kolmetoista syytä oli tosi hyvä :) Meillä katotaan tällä hetkellä Teen Wolfia ja suosittelen nimestä huolimatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin on tykätty tuosta Kolmetoista Syytä -sarjasta :) Teen Wolfista olen kuullut paljonkin hyvää ja olen sen jo omalle listalle lisännytkin, vielä täytyisi aloittaa katsominen ;)

   Poista
 4. Tuo kolmetoista syytä pitäisi katsoa itsekin, kuulostaa todella mielenkiintoiselta :) Mä suosittelen ehdottomasti sarjaa nimeltä The 100 ♥ Myös Grimm ja Orange is the new black on hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti katsoa! ♥ Suosittelen tosin valitsemaan sen katsomiseen runsaasti aikaa, sillä sen helposti haluaa katsoa mahdollisimman maratonina :D Itsellä on tällä hetkellä katsonnassa tuo Grimm ♥ OTNB tuli katsottua jo aikaa sitten, mutta tuo the100 kiinnostaa, kiitos ♥

   Poista
 5. Tuo Inside out on todella hyvä elokuva, tykkään :) Noista sarjoista en oo mitään katsonut, mutta tuo kolmetoista syytä kiinnostaa. Pako, Vampyyripäiväkirjat ja 24 on mun ikuisia lemppareita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sunkin tykänneen tuosta Inside Out leffasta :) Vamppyyripäiväkirjat sekä 24 on kanssa omissa suosikeissa ♥

   Poista