TM: 7 syytä suosia omaa tyyliä

Toivottavasti kaikilla on ollut mukava pääsiäisviikonloppu! Samaisesta syystä maanantaisin ilmestyvä tyylipostaus saapuu blogiin vasta tänään, mutta ei anneta sen haitata. 

Jaoin teille pari viikkoa sitten mietteitäni tyylin ja muodin eroista, mutta tällä kertaa tulin kertomaan teille 7 konkreettista syytä suosia sitä omaa tyyliään. Mä olen blogissani ollut jo kauan oman tyylin puolestapuhuja ja olen mielestäni löytänyt itseäni eniten miellyttävän tyylin. Kuitenkin haluan muistuttaa teitä kaikkia ihania, että on ihan ok, ettei sitä omaa tyyliä ole vielä välttämättä löytänyt. Kaikki löytää sen aikanaan, mutta toivottavasti nämä alla olevat kohdat saavat teidät entisestään innostumaan oman tyylin löytämisestä. 
1. Ilmaiset itseäsi. Oman tyylin pääasiallinen paras puoli on se, että ilmaiset sillä itseäsi ja luonnettasi ulkopuolisille. Itse tykkään tuoda esille naisellista puoltani, mutta lisäksi haluan välillä tuoda sen hassuttelevan ja hauskan puolen itsestäni. Eri vaatteet eri tilanteisiin myöskin kuvaavat tilanteen luonnetta itsesi lisäksi. 

2. Oma tyyli siirtyy kokonaisuudessaan elämääsi. Löydettyään oman tyylin vaatetuksen suhteen, löytää myös paljon helpommin oman tyylin muissa elämän osa-alueissa kuten pinnallisemmalta puolelta sisustuksessa. Oma tyyli kattaa oikeasti ihan kaiken ja rajoja ei taida edes olla, missä omaa tyyliään voi ilmaista. Esimerkiksi mulla mun tyyli siirtyi myös kattamaan blogin ulkoasua. 
3. Voit säästää. Löydettyään oman tyylin on paljon helpompaa säästää suuriakin summia turhista heräteostoksista ja väärän tyylisistä vaatteista. Itselle oli suuri herätys huomata kirpparivaatteita kerätessäni kaapeista, että mulla oli paljon vaatteita, joissa oli hintalappu useammankin kuukauden jälkeen. Nykyään pyrinkin jokaisen hankkimani vaatteen kohdalla tarkemmin ajattelemaan tuleeko sitä käytettyä ja sopiiko se oikeasti siihen omaan tyyliin vai onko se vain jokin herätehalu. 

4. Shoppailu helpottuu. Sen lisäksi, että säästät ostamalla ainoastaan omaan tyyliin sopivia asioita, helpottuu shoppailu, sillä tiedät omaan tyyliisi sopivat mallit, materiaalit, elementit sekä värit. Tietenkin laajemman tyylin omaavalle shoppailu on edelleen valintojen tekoa, muttei sentään tarvitse kantaa koko vaatekauppaa mukanaan sovituskoppiin. Tiedät myös tasan tarkkaan, että missä liikkeissä tai nettikaupoissa on järkevintä kuluttaa aikaansa eli mistä löydät helpoiten omaan tyyliisi sopivia juttuja. 
5. Tunnet olosi aina mukavaksi. Oma tyylihän perustuu siihen, että löydät vaatteita, joissa olosi on mukava ja samaan aikaan tunnet olosi varmaksi. Mielestäni tuo kuulostaa täydelliseltä, sillä en enää koskaan haluaisi astua ulos ovesta tuntien itseni epämukavaksi ja epävarmaksi. 

6. Saat itsellesi luotuja lahjoja. Oma tyyli pätee paljon myös pelkkien vaatteiden yli koko elämään. Tuomalla omaa tyyliä esille, pystyy läheiset löytämään juuri sinulle sopivia lahjoja kuten koruja, lahjakortteja oikeisiin liikkeisiin, asusteita tai sisustusjuttuja.  Näin ollen et joudu säilömään kaapeissa lahjaksi saamiasi asioita, joita et kohteliaisuuttasi uskalla heittää pois. 

7. Innostut pukeutumisesta. Oman tyylin löydettyään innostuu pukeutumisesta ihan eri tavalla, sillä tiedät löytäväsi kaapista itseäsi miellyttäviä ja sinulle sopivia vaatteita. Omassa tyylissä kaikkien vaatteiden ei täydy sopia keskenään, mutta osaat jo mielessäsi yhdistää ne sopiviksi kokonaisuuksiksi.

Suositko sinä omaa tyyliä vai etsitkö sitä vielä? ♥

12 kommenttia

 1. Oi miten ihanasti toteutettu postaus!<3 Sulla on kyllä tosi ihana tyyli :)

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mä suosin ehdottomasti omaa tyyliä, vaikka osakseen se onkin vielä etsinnässä! :) Hassua huomata, miten sitä aina löytää uusia tai vanhojakin juttuja, jotka tuntuu vaan niin omalta jutulta ja sit taas jotkut aiemmin luottovaatteina pidetyt vaatteet saattaa tuntua toisinaan vierailta. Onneks kumminkin on löytäny sen kultasen keskitien, että mitkä vaatteet on pyörineet vuodesta toiseen lempparijuttuina ja joiden suuntaan aina katse kääntyy vaateostoksia tehdessä! ♥

  Sulla on muuten ihan superihana asu näissä kuvissa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Oma tyyli muuttuu ajan myötä ja vuodenaikojenkin perusteella, mutta juuri ne tietyt lempparijutut ovat avainasemassa siinä omassa tyylissä :) Ja olisihan se tylsää olla kokeilematta uusia juttuja ja jäädä vain niihin aiemmin kokemiinsa lemppareihin sen sijaan, että voisi sitä omaa tyyliään kehittää entisestään ;)

   Onnea oman tyylin kokoamiseen ja etsintään ♥

   Poista
 3. Ihania kuvia <3 Mä suosin omaa tyyliä, vaikka sen muodostaminen ei vielä ole valmis, tiedä vaikka ei olisi ikinä täysin :-)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Ihana kuulla sunkin suosivan omaa tyyliä :) Ja oman tyylin löytäminen ei tarkoita sitä, ettei se muuttuisi kokoajan ;) Kuitenkin loppujen lopuksi sitä huomaa palaavansa aina niihin omaan tyyliin kuuluviin palasiin, vaikka kokeilisikin eri asioita :)

   Poista
 4. Sulla on kyllä aina mielenkiintoisia postauksia liittyen tyyliin :) Ja sulla on mun mielestä persoonallinen ja kaunis tyyli <3 Mä en tiedä oikee mikä mun tyyli on tällä hetkellä, mutta en ole täysin tyytyväinen. Tunnen, kuitenkin että mulla on aina ollut kuitenkin se oma tyylini enkä ole koskaan luopunut siitä, vaikka joskus olen saanutkin haukkuja tai muuta negatiivista tyylistäni. Mun mielestä on nykyään niin tylsää, kun niin monet ovat toistensa kopioita. Vaikka jokainen on yksilö, niin kuitekin tyyli ja vaatteet ovat monilla niin samanlaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Niina ♥ Mun mielestä on inhottavinta kommentoida toisen tyyliä, sillä jokaisella on oikeus omiin tyylivalintoihin vaikkeivat ne kaikkia miellyttäisi :/ Mä ainakin näen sulla oman tyylin, mutta jokainen kuitenkin hakee siihen kokoajan jotain uutta ja hylkää jo aikansa nähneitä juttuja pois. Oot ihana ja sunkin tyyli on juuri osa sua ♥

   Poista
 5. Ihania tyyliin liittyviä postauksia täällä sun blogissa! Selailin tätä pidemmällekin ja sain kyllä kivoja vinkkejä sulta :)

  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Ihana kuulla sun selailleen enemmänkin ja löytäneen mukavia vinkkejä :)

   Poista
 6. Itselläni herää monesti juuri näitä heräteostoksia liittyen johonkin mun idoliin ja hänen vaatteisiin.

  VastaaPoista