Kengät sisustuselementtinä

Tiedät varmasti sen tunteen, kun löydät shoppailureissulla upeimmat kengät. Kuitenkin näille upeille kengille ei tule useita käyttökertoja varsinkaan Suomen kaltaisessa puoli vuotta sateisessa ilmastossa. Niinpä ne kengät jäävät kaappiin odottelemaan sitä yhtä käyttökertaa vuodessa yhdessä muiden upeiden kenkien kanssa. Mutta sen sijaan, että nuo upeat kengät saisivat loistaa ainoastaan kenkälaatikolleen tai muille kaapin perään sullotuille kengille, voit käyttää niitä hyväksesi luomaan kauniin sisustuselementin.
Itselläni on koko sen ajan, kun olen asunut tässä yksiössäni, ollut korkokengät kauniisti esillä. Aluksi ne olivat kenkälaatikkoineen täyttämässä jykevää hyllykköä, mutta sisustuksen muotoutuessa yhä enemmän ostin kengille aivan ikioman kirjahyllyn. Vielä yksi hylly mahtuisi tuohon kirjahyllyyn ja kaapissa olisi vielä muutama pari kenkiä odottamassa vuoroaan esille. Olen myös pohtinut vitriiniovien mahdollisuutta kyseiseen hyllyyn, jotta kengät eivät pölyyntyisi niin nopeasti, sillä varsinkin mustissa kengissä pienen pölykerroksen huomaa helposti. 
Se, että kengät ovat kauniisti esillä sisustuksessa saa myös kengille useampia käyttökertoja, sillä itse ainakin myönnän olevani aivan liian laiska kaivamaan tietyn kenkäparin laatikoistansa kaapin perältä, joten hyllyltä ne tulee paljon nopeammin napattua jalkaan. Silti, vaikka kengät ovat helposti saatavilla harmittaa mua niiden vähäinen käyttö, koska reissatessa kahden kaupungin väliä, tulee helpommin otettua ne lemppareimmat ja kaikkiin asuihin sopivat kengät mukaan. Onneksi kuitenkin saan nauttia mun rakkaista upeista kengistä joka päivä katsoessani kohti hyllyä. 
Koska itselläni on useamman vuoden kokemus kengistä sisustuselementtinä, ajattelin jakaa teille pienen muistilistan kauniiseen esillepanoon:

♥ Sommittele kengät harmonisesti eli tummat värit yhdessä ja vaaleat värit yhdessä. Tai sitten voit varastaa mun idean ja laittaa samanväriset kengät samalle hyllylle. 

♥ Kenkiä mahtuu yhdelle hyllylle enemmän laittaessasi parista toisen kengän osoittamaan eri suuntaan. 

♥ Käytön jälkeen putsaa kenkien pohjat hyvin ennen takaisin hyllylle asettelemista.

♥ Myös muutenkin kenkien siistinä pitäminen pitää koko hyllyn kauniimpana. Itse puhdistan pölyt kengistä pölyhuiskalla ja pinnan kosteuspyyhkeellä. 

Onko teillä kengät esillä vai kaapissa? ♥

16 kommenttia

 1. Mulla kengät ovat kaapissa, telineessä tai häkkivarastossa, koska meille ei oikein mahtuisi hyllykköä, eikä mulla kyllä olisi tarpeeksi nättejä kenkiä sitä täyttämäänkään.:'D Jos asuttaisiin kolmiossa, mulla olis kyllä kengille ja laukuille yhteinen hylly. :P Toi on kyllä todella kiva sisustuselementti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mä asuisin kolmiossa, niin mulla olisi kokonainen huone kengille ja laukuille ;) Tilanpuutteessa tuo ei kyllä ehkä välttämättä toimi, mutta pienempäänkin eteiseen saa nopeasti kivoja kapeita hyllyjä :) Kiitos ihanasta kommentista ♥

   Poista
 2. Mulla on kaikki mun korkkarit esillä eteisen hyllyssä :-) Sulla on kyllä sairaan makeita kenkiä!

  https://millattt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla ♥ Eteiseen tuollainen hylly sopii vallan mainiosti! Olisi kiva päästä sunkin blogissa kurkkailemaan kenkiä ;)

   Poista
 3. Siis kyllä, kyllä ja KYLLÄ! Kengät sisustuselementtinä on parhautta, todellakin! JA täytyy sanoo et noi sun punaiset, pinkit, vaaleanpunaiset ja glitterkorkkarit on IHANAT! Saanko viedä sun koko kenkähyllyn? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Saga ♥ Ne on omaan mieleen kanssa ihania :) Voit lainata kenkähyllyn, mutta luopua en ihan raaski :D

   Poista
 4. Sulla on kyllä paljon kauniita kenkiä! <3 Mulla ei oo yksiäkään korkokenkiä, en osaa kävellä niillä vaikka ne mulle sopisivatkin :) Olen kyllä kokeillut haha :D Toisekseen jo testivaiheessa on alkanut sattumaan jalkoihin, luulen että korkkareita ei oo luotu mulle. Silti ne on mun mielestä tosi nättejä ja oot laittanut ne kauniisti esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina ♥ Korkkareilla kävelemiseen tarttee kyllä totutella pienoinen hetki ja ei se siltikään kaikilta luonnistu :/ Korkokengät on kyllä älyttömän kauniita ja mä tykkään kävelläkkin sellaisilla, tuo ainakin itselle tietynlaista itsevarmuutta :D Ps. korkkarit kyllä sattuu kaikilla ainakin alkuun ;)

   Poista
 5. Wautsi sulla on tosi upeita kenkiä!
  http://nataliealexandras.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Vau mitä kenkiä ♥ Kengät on kyllä tosi kiva sisustusidea, harmi että kaikki mun kengät ovat aivan kamalan näköisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Kengät on kyllä kiva sisustusidea! Ikävä kuulla, että sulla on kengät kamalan näköisiä :( Ei niitä pienellä rakkaudella ja hemmottelulla saisi hieman kauniimmiksi? :)♥

   Poista
 7. Voi miten kiva idea! Mikäli kodissamme olisi tilaa, voisi harkita jotain vastaavaa :) ja tämähän on hyvä syy ostaa aina uusia kenkiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista ♥ Kannattaa kyllä harkita heti kun löytyy sopiva tila tuolle. Ja seinälle saa myös kauniita hyllyjä kengille, jos muualla ei ole tilaa ;) Haha, joo uusia kenkiä on kivempi ostaa kun tietää niille olevan muutakin käyttöä kuin yksi kerta jalassa per vuosi :DD

   Poista
 8. Aivan ihana idea!<3 Mä säilytän tällä hetkellä kaapissa omia kenkiä, mutta kengät sisustuselementtinä ois myös hyvä idea kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ehkäpä teidän uudessa kodissa löytyy kengille oma kiva paikka myös ;)

   Poista