10 uutta asiaa minusta

Ajattelin pitkästä aikaa jakaa taas uusia juttuja itsestäni, joita te luultavimmin ette vielä tienneet. Varsinkin, kun teitä lukijoita on ilmestynyt taas reippaasti edellisestä vastaavasta postauksesta

Postauksen kuvat ovat puolestaan reippaan kuukauden takaa ja jääneet lojumaan kansioon. Käytiin eräänä pilvisempänä päivänä Anniinan kanssa kahvittelemassa ja haluttiin samalla käydä napsimassa kuvia. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä saatiin melko pitkä matka marssia Tampereen keskustaa ennen kuin löydettiin meitä miellyttävä paikka, joka ei ole täynnä ihmisiä. Pilvisyydestä huolimatta näistä kuvista tuli erittäin mieluisia, sillä Särkänniemi Näsinneuloineen näkyy kauniisti taustalla. 

Mutta nyt niihin faktoihin:
1. Mä en usein käytä sanaa vihata, mutta banaanin kohdalla teen suuren poikkeuksen. Mä vihaan banaania ja sen hajua. Mulla tulee melkein oksennus haistaessani banaanin hajun ja välillä bussissa matkustaessa jonkun syödessä banaania mun tekisi vain mieli heittää se bussista pihalle. En tiedä mistä tämä mun suuri viha banaania kohtaan on lähtöisin, mutta intohimoista tuo viha ainakin välillä on. 

2. Mä saatan koukuttua johonkin tiettyyn ruoka-ainekseen, jota käytän kokoajan kunnes kyllästyn siihen. Saatan tunkea sitä jokaikiseen ruokaan, jonka keksin ja saatan jopa ihan sen yhden ainesosan takia tehdä ainoastaan ruokia, johon se sopii. Tällä hetkellä esimerkiksi olen ihan koukussa kantarelli tuorejuustoon ja sitä tulee lusikoitua kastikkeisiin sekä leivän päälle. Ja kyllähän se ihan pelkästään maistuu myös...
3. Mun on pakko pitää ihan kokoajan sukkia kotona ollessani ja saatan vaihtaa päivän aikana sukat useampaan kertaan. Eilen vaihdoin sukat seitsemän kertaa! Ja tästä suuresta sukkien vaihtelusta johtuen mä myös ostan todella usein sukkia nähdessäni väritykseltä tai kuosilta kivan sukkapaketin. 

4. Siivoan vaatekaappia noin kerran kuukaudessa vaihtaen vaatteiden järjestystä joko värijärjestykseen tai tietynlaiset vaatteet samalle hyllylle. Jos mulla olisi kaikki vaatteet henkareissa, olisi mun elämä paljon helpompaa, kun vaatteet saisi molempiin järjestyksiin, mutta hyllyttäen en ole keksinyt järkevää tapaa. Tällä hetkellä mulla on vaatteet omanlaistensa kanssa samoilla hyllyillä, mutta haluaisin ne väreittäin... Ehkäpä viikonloppuna olisi hyvä järjestellä jälleen kerran vaatekaappia. 
5. Olen henkilökohtaisesti todistanut hiuksen olevan todella terävä. Joskus lapsena syödessäni hiuksien päitä (yök) sain yhden hiuksen menemään kielen päällä olevan ihosolukon läpi. Mulla siis jäi yksi hius kieleen jumiin ja se sattui ihan älyttömästi ottaa pois. Muistan vieläkin, että mua oli kielletty pureskelemasta hiuksia ja sitten tuo tapaus tapahtui, joten istuin vessassa yksin kauan yrittäen saada sitä hiusta pois kielestäni. Enpä ainakaan tuon säikähdyksen jälkeen enää ikinä pureskellut hiuksia. Mulla on myös pari vuotta sitten mennyt varpaan ihon sisälle tikkumaisesti S:n hius sen ajeltua niitä kylppärin lattialle. Joten hiukset ovat teräviä!

6. Mun mielestä kielten opiskelu on kivaa ja oon ehdottomasti pakkoruotsin kannalla. Kieliä osaamalla koko maailma avartuu ihan eri tavalla ja pelkällä englannilla ei vaan pärjää kaikkialla. Tietenkin nykyään englantia osataan entistä paremmin, mutta mun mielestä kielten osaaminen on rikkaus ja haluaisinkin osata paljon paremmin eri kieliä. Itse olen englannin ja ruotsin lisäksi opiskellut espanjaa ja venäjää, joista jälkimmäisestä ei vaan jää koskaan mieleen mitään muuta kuin sen kirjaimet. Toisaalta ainakin osaan lukea venäjää mitään siitä ymmärtämättä. 
7. Tykkään pelata erilaisia pelejä puhelimella tai Facebookissa. Välillä tosin saatan koukuttua niihin ihan täysin ja unohtaa ajankulun, mutta usein pelatessa kerkeää samalla ajattelemaan erilaisia juttuja pelin lomassa. Ja lisäksi useat pelit auttavat kehittämään muistamiseen liittyviä reaktioita sekä päättelykykyä ja loogista ajattelua. 

8. Mun mielestä aamut ovat mukavia ja haluaisinkin herätä ajoissa aamulla tekemään kaikkia ihania juttuja, MUTTA mä olen erittäin aamu-uninen enkä useinkaan jaksa herätä ajoissa. Luokittelisinkin itseni ennemmin iltavirkuksi ja mulla ei ole minkäänlaista ongelmaa valvoa vaikka koko yötä. Musta tuntuu, että iltavirkkuja pidetään huonompina ihmisinä ja siksi välillä itse häpeän myöhään valvomistani. 
9. Mulla ei ole ajokorttia. Tämä on melko outoa joidenkin mielestä, mutta täyttäessäni 18 mulla ei ollut mielestäni mitään tarvetta ajokortille ja käytinkin siihen tarkoitetut varat asunnon sisustamiseen. Vieläkään en koe tarvitsevani ajokorttia, sillä useissa paikoissa pääsee hyvin kävellen tai julkisella liikenteellä eikä mulla edes olisi varaa ylläpitää autoa. Aion kyllä joskus ajokortin hankkia, mutta en vielä ainakaan muutamaan vuoteen. 

10. Koska mulla ei ole ajokorttia, käytän passia henkilötodistuksena kaikkialla. Ja joudunkin tuota passiani vilauttelemaan melkeinpä aina ostaessani jotain alle 18 -vuotiailta kiellettyä, vaikka ikää on reippaasti enemmän. Helsingissä välillä joudun myös noloihin tilanteisiin julkisissa, sillä mulle on useamman kerran tarjottu alle 16 -vuotiaille tarkoitettua lasten lippua. Olen siis ikuinen babyface ja voinkin vain toivoa kymmenen vuoden päästä näyttäväni myös kymmenen vuotta nuoremmalta. 

Yritin tällä kertaa keksiä sellaisia juttuja itsestäni, jotka ovat hieman oudompia tai erikoisempia. Niitä kyllä riittäisi ihan kirjan verran, mutta ehkäpä näillä mennään tällä kertaa. Olisi mukava kuulla kommenteissa, että pystyykö kukaan samaistumaan näihin tai tuliko jokin näistä yllätyksenä. 

Ihanaa viikonloppua! ♥

8 kommenttia

 1. Niin hyviä juttuja, ei oo varmaan ennen osunut vastaan mitään tämäntapaisia asioita! :D Ai kauhea, en tiennytkään, että hiukset voivat olla noin teräviä.
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauska kuulla olleen vähän erilaisempia juttuja :D Ja joo, ne osaa olla paljon terävämpiä kuin voisi kuvitella :O

   Poista
 2. Tässä oli kyllä mielenkiintoisia faktoja susta! Mä aika usein pystyn samaistumaan moniin juttuihin mitä sun blogissa on ja tässäkin mm.2, 6 ja 8 oli just kuin mun kirjoittamia, mutta täytyy sanoo, että yks asia teki suuren poikkeuksen: toi eka kohta. Itse nimittäin rakastan banaaneja ja jopa ehkä hiukan ylikulutan niitä - joka päivä tulee syötyä ja useimmiten vieläpä 2-3 banaania, harvoin vaan yks riittää :D

  Ihania kuvia muuten ♥ Rentoa sunnuntai-iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erika ♥ Toivottavasti sullakin tulee mukava viikko :)

   Ihana kuulla, että löytyi samojakin juttuja :) Tuo banaani -juttu on kyllä tosi iso poikkeus verrattuna moneen muuhun, sillä musta tuntuu että kaikki napostelee banaania joka paikassa! Ja voin kertoa että mä haistan ihan älyttömän kaukaa jo banaanin :D

   Poista
 3. Oii ihania juttuja susta! <3 Vitsi mäkin haluaisin olla aamuihminen, mutta enpä olekkaan :D Aina suunnittelen tekeväni kaikkea ja aina jää tekemättä haha! Haluaisin myös itse opiskella ja osata hyvin kieliä, mutta kielipäällä mua ei oo siunattu :D Kauniita kuvia myös tässä postauksessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Joo mäkin niin haluisin olla aamuihminen, mutta uni maistuu aivan liian hyvälle aamulla ja sitä nukkuu viimiseen mahdolliseen sekuntiin :D Tuo kielien opiskelu voi kyllä olla haastavaa, mutta kunhan edes englannin opiskeluun/oppimiseen keskittyy niin sekin riittää hyvin :)

   Poista
 4. Kivoja faktoja ja pääsi taas tutustumaan suhun paljon paremmin! ♥

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista