Keväisiä vaatehaaveita

Mun mieli on selkeästi siirtynyt jo kohti kevättä ja kesää, varsinkin vaatetuksen suhteen. Huomasin reissuun pakkauksen yhteydessä, etten osaa valita mukaan vaatteita, joista tällä hetkellä tykkäisin vaan kaikki tuntui aivan liian synkältä ja raskaalta. Mulla itsellä ainakin kevään edetessä fiilis kaikkea pastellista ja hempeää kohtaa lisääntyy ja voisinkin täyttää koko vaatekaapin ainoastaan niillä.

Tämä mun fiilis sai alkunsa jo siivotessani vaatekaappia kirppistä varten, sillä kävin läpi jokaikisen omistamani vaatekappaleen miettien sen sopivuutta itselleni. Loppujen lopuksi huomasin heittäneeni reippaasti kaksi kolmasosaa vaatteistani tuohon kirppiskasaan! Moni voisi olla haikea heittäessään lemppareitakin vaatteitaan pois, mutta mä itse sain uudenlaista intoa lähteä muokkaamaan vaatekaappiani täysin uusiksi vastaamaan sitä tyyliä, josta itselläni tykkään. Kuitenkin jäljelle jääneet vaatteet ovat suurimmaksi osaksi niitä syksyisiä ja talvisia, sillä silloin on tullut hankittua niitä tämänhetkiseen mielialaan parhaiten sopivia vaatteita tummissa sävyissä ja nyt mieli kaipaa kaikkia pastellisia ja hempeitä sävyjä. 

Kokosinkin kollaaseja vaatekappaleista, joita kaipaisin keväälle vaatekaappiani täydentämään. 

Takit


Värit: Puuteriset sävyt ja beige. Mulla on kevättä ajatellen jo viime vuonna hankittu kermanvalkoinen takki, joten siksi luultavimmin nuo puuteriroosaiset takit houkuttelevat entisestään. Viime vuonna tein juurikin valinnan puuteriroosan ja kermanvalkoisen väliltä. 

Materiaalit: Ohuita materiaaleja. Myös pitsinen ja mokkainen materiaali sopisivat lyhythelmaisiin takkeihin. 

Mallit: Trenssimalli olisi ajaton, mutta myös jakkumallinen takki olisi kauniin yksinkertainen. Trenssistä muunneltu vesiputouskauluksellinen pitkä takki olisi huoleton ja rento, mutta kuitenkin klassinen. Bomber -takeista en ole innostunut, vaikka niitä jokaisesta kaupasta löytyy useita erilaisia, mutta tuollaisena pitsisenä tai muuten tyttömäisenä se voisi hyvinkin sopia omaan tyyliini. Biker -mallinen tekomokkainen takki olisi täydellinen tekonahkatakin korvaaja. 

Lemppari: Ylärivin ensimmäinen vasemmalta. Malliltaan ja sävyltään takki olisi kaunis, mutta myös rento kevääksi. 

Paidat


Värit: Samoin kuin yllä takkien kanssa, sävyt ovat vaaleita. 

Materiaalit: Ohutta neulosta, joka on tarpeeksi viileä lämpimille päiville, mutta lämmittää viileämmässä viimassa. College -puserot ovat alkaneet myös miellyttämään itseäni ja niitä on helppo yhdistellä hameiden ja housujen kanssa arkisempaan lookkiin. 

Mallit: Selkeästi kietaisumallinen leikkaus on mieleeni sekä v -mallinen kaula-aukko. 

Lemppari: Ylärivin ensimmäinen oikealta, sillä pieni kimallus muuten melko tavallisessa neuleessa tuo hieman erityisyyttä paitaan. 

Mekot


Värit: Kollaasin perusteella kaikki punertavat sävyt miellytti mekoissa, mutta uskoisin tässäkin pätevän nuo vaaleat ja puuteriset sävyt. Verrattuna paitoihin ja takkeihin on mekoissa enemmän kuvioita. Kukalliset mekot ovat aina kauniita keväällä ja kesällä. 

Materiaalit: Mekoissa materiaaleina toimivat parhaiten sifonki tai joustava puuvillatrikoo. Ribbitrikoinen mekko (ylärivin toinen oikealta) on ainakin joustavaa liukasta kangasta, mikä tekee mekosta erittäin mukavan päällä. Omistan kyseistä mekkoa jo mustana sekä sammaleenvihreänä, joten uskoisin kevättä ajatellen hankkivani sen puuteriroosana. 

Mallit: Kellohelmaiset tai muuten helmasta levenevät mallit ovat mukavat päällä ja tuovat tyttömäisyyttä asuihin. Haluaisin myös löytää mukavan teepaita mallisen pitkän mekon, joka ei kuitenkaan olisi makkarankuori päällä. Nähtävästi mekoissa myös on kietaisumalli haaveissa. 

Lemppari: Alarivin toinen oikealta, sillä sävy ja kuosi olisivat täydelliset kesäiselle hellepäivälle, mutta voisin sen kuvitella myös keväällä nahkatakin kaveriksi. 

Hameet


Värit: Hameissa värimaailma liikkuu soljuvasti pastellisten ja tummempien sävyjen välillä. Punertavat ja neutraalit värit ovat selkeästi hameissa suosiossa. 

Materiaalit: Materiaaleissa löytyy myös vaihtuvuutta enemmänkin; pitsinen, tekonahkainen, tekomokkainen, paljetit sekä perustrikoo ovat kaikki edustettuina. Rakastan hameita, sillä niissä eri materiaaleilla leikittely on ollut aina helpointa ja näyttää niin olevan vieläkin omassa mielessäni. 

Mallit: Kynähelma sekä kellohelma ovat selkeästi omaan mieleeni eniten, sillä niin mekoissa kuin hameissakin niihin kiinnitän eniten huomiota. Liian lyhyttä helmaa en todellakaan kaipaa ja mukavuus menee ehdottomasti ulkonäön edelle eli hameesta täytyy löytyä molemmat tai muuten se jää kauppaan. 

Lemppari: Näistä oli kaikista vaikein löytää lempparia, mutta ensimmäisenä näistä ottaisin alarivin toisen oikealta. Siinä yhdistyy kaikki tällä hetkellä mieleeni olevat elementit; puuterinen sävy, tekomokkainen pinta sekä kaunis koristeltu levenevä helma. 

Housut


Värit: Neutraalit sävyt sekä kesää ajatellen vaaleat housut. 

♥ Materiaalit: Materiaaleista löytyy niin farkkua, tvilliä kuin tekomokkaakin. En omista tällä hetkellä mustien farkkujen lisäksi muita farkkuja, joten tummansininen denim olisi ehdottomasti hankintalistalla. Tuo tekomokan kaipaaminen housupuolella yllätti itsenikin, mutta se on selkeästi pehmeän tunnun vuoksi mieleen. 

Mallit: Housuissa en osaisi kuvitella käyttäväni muuta mallia kuin suoraa tai pilliä lahjetta yhdistettunä korkeaan vyötäröön. Joten mun päällä ei luultavimmin ikinä tulla näkemään tällä hetkellä hittinä olevia leveälahkeisia housuja. Ensimmäinen vasemmalta puolestaan olisi kesäksi mukavaa vaihtelua tavallisten housujen ohelle. 

Lemppari: Ensimmäinen oikealta. Olen jo kauan kaivannut perusfarkkuja, joten sellaset olisivat lemppareina tällä hetkellä. 

Kengät


Värit: Kengissäkin värit ovat vaaleita ja pastellisia sekä kukkakuvion ihannointi jatkuu jaloissa asti. 

Materiaalit: Materiaaleissa myös tekomokkainen pinta tekee kauppansa, mutta myös pitsi yhdessä kiiltävän tekonahan kanssa houkuttelevat. Ja onpa kollaasiin eksyneet kumisaappaatkin, sillä sopivaa paria olen metsästänyt useampana kesänä niille sateisille päiville. 

Mallit: Kevääseen ja kesään kuuluvat ehdottomasti balleriinat ja, vaikka sellaisia omistan jo useammat kymmenet, on niitä niin paljon erilaisia ihailtavina. Tällä kertaa olen myös ihastellut balleriinoja lähellä olevia loafereita, jotka ovat hieman tukevammat kävelykengät balleriinoihin verrattuna. Avokkaat ja sandaletit ovat myös vedonneet muhun viime kesästä saakka, joten niitä voisi muutamassa muussa sävyssä olla hyvä hankkia. Ihanat lenkkikenkien ja tennareiden yhdistelmät olisivat myös mukavat kesän pidemmille kävelyreissuille. 

Lemppari: Ylhäällä oikealla olevat kukalliset lenkkitossut. Nuo olisivat ihan täydelliset farkkujen kavereiksi shoppailureissulle tai reissatessa suomen kaupunkeja edestakaisin. Ja kuka nyt voisi vastustaa tuota hempeää kukkakuviota?

***

Tyylimatkan aiheena oli se, miten tyylini on muuttunut tähän päivään mennessä ja mulla olikin sen jälkeen tarkoituksena tuoda postausten muodossa nykyistä tyyliäni. Kuitenkin kuten mainitsin, huomasin, etten enää ole täysin varma tyylistäni. Tyyliin ja sen etsimiseen liittyviä postauksia on siis varmasti luvassa entisestään, sillä kaipaan sitä tunnetta, että vaatekaapista löytyi kokoajan uusia ja taas uusia ihania kokonaisuuksia helposti ja omaan tyyliin sopivasti. Tämä kevätvaatteista haaveileminen onkin hyvä aloitus tyylipostauksille, sillä tässä kävin nopeasti läpi tämänhetkisiä tyylihaaveitani. 

Onko teillä samansuuntaisia vaatehaaveita keväälle? ♥

Kollasi tehty Polyvorella
Vaatteet H&M, Cubus ja BikBok

10 kommenttia

 1. Voi miten ihania vaatteita! Mie oon kans laittanut paljon vaatteita (myös vanhoja lemppareita) pois nukkaantumisen tai ei-sovi-enää-tyyliin vuoksi.

  Olen päättänyt ostaa vain monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä vaatteita, jotka ovat laadukkaita ja yhdistelykelpoisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Välillä on ihan puhdistavaa käydä vaatekaapista läpi ne ylimääräiset vaatteet ja samalla pohtia omaa tyyliä sekä sitä, mihin vaatekaapin rakentamisessa keskittyy :)

   Poista
 2. Tosi kivasti toteutettu postaus :) Yleensä en jaksa tälläisiä lukea, mutta tästä sai oikeasti jotain irtikin ja hieman inspiraatiota itsellekin kevääksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Hih, kiva kuulla, että tästä sai jotain irti :D Mä kun en osaa mitenkään lyhyesti kirjoittaa ;D

   Poista
 3. En kestä miten ihania vaatteita! <3 Todella kiva postaus! Mulle ei niin tuollaiset puuteriset ja hempeät värit sovi, mutta pidän niistä kuitenkin todella paljon :) Ja sulle näistä vaatteista sopisi kyllä moni. Joku noista mekoista olisi kyllä kiva itsellekkin :) Ja nuo kukkalenkkarit on ihanat <3 Hameista tykkäsin kellomaisista hameista eniten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihana ♥ Ihana kuulla, että jonkun muunkin mielestä moni näistä vaatteista sopisi mulle :) Puuteriset ja hempeät sävyt ovat monesti kyllä joo vaisuja ja sen vuoksi ei välttämättä ihan kaikille sovi :/ Kukkalenkkarit on ihan täyttä rakkautta ♥

   Poista
 4. Kivoja kollaaseja :) Löysin kyllä montakin juttua, joita itsekin mielelläni ottaisin vaatekaappia täydentämään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Mukava kuulla sunkin löytäneen mieluisia juttuja näistä :)

   Poista
 5. Oi, noi kengät! <3 Tiedän,etten sais ostaa yksiäkään kenkiä.. mutta noi kaikki olis ihania! <3 Varsinaisesti mitään kevät vaatteita en varmaan hirveesti tarvi, ehkä vaan uudet farkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, täälläkään ei oikeesti tarvittaisi yhtiäkään kenkiä, mutta onhan noi vaan niin ihania ♥

   Poista