UP:n jäljillä

Tämänpäiväisessä postauksessa palataan muutaman viikon taakse elokuun puoleen väliin, jolloin nähtiin kahvittelun ja Tampereen kiertelyn merkeissä ihanan Anniinan kanssa. Ollaan tosiaan molemmat luettu toistemme blogeja jo kauan ja viimeistään kommenteissa huomattu yhteneviä piirteitä, joten tiesin, että tullaan hyvin juttuun. Osuttiin sitten kerrankin samaan aikaan Tampereelle, joten pakkohan sitä oli vihdoin saada nähtyä muutenkin kuin ruutujen välityksellä. 

Aivan ensimmäiseksi lähdettiin istuskelemaan suurien kahvikuppien ja makeiden herkkujen ääreen höpöttelemään kaikesta mahdollisesta. Voisin väittää, ettei kukaan kahvilassa olleista olisi voinut päätellä meidän tapaavan ensimmäistä kertaa, sillä vaivaannuttavia hiljaisia hetkiä ei laskeutunut yllemme kertaakaan. Toisaalta blogien välityksellä tiesi toisesta jo sellaisia asioita, joiden perusteella lähteä viemään keskustelua eteenpäin ja toisen puolen ajasta täytti kaikenlainen höpöttely bloggaamisesta ja siihen liittyvistä asioista. Jotenkin toisen bloggaajan kanssa jutteleminen bloggaamisesta on niin helppoa ja vaivatonta, sillä toinen tietää tasan tarkkaan mitä toinen tarkoittaa. 


Kahvilasta lähdettiinkin kohti Turpiinia, joka on Uuden Päivän katsojille tuttu paikka. S on sarjan suuri fani ja on kuljettanut mua katselemaan sen Tampereella sijaitsevia kuvauspaikkoja. Kuultuani Anniinankin tykkäävän kyseisestä sarjasta päädyttiin käymään kävellen nuo muutamat paikat keskustan tuntumassa. Yksi kohde tosin tuli matkan varrella yllätyksenä, sillä en ollut siellä aiemmin käynyt, mutta kuljettiin sinne päin nähtyämme kauniita rakennuksia.  Ajattelinkin listailla kuvauskohteet tuohon myös muille ohjelman tykkääjille seuraavaa Tampereen reissua silmällä pitäen. 

Turpiini: Eli uusimmissa jaksoissa näkyvä baari nimeltä Turpiini sijaitsee aivan koskipuiston tuntumassa patosillalla. Siellä tiilirakennuksen seinällä komeilee isona lavaste kyltti Turpiiniin eli kyseinen paikka ei ole toiminnassa muutoin vaan ainoastaan ulkokuvaukset suoritetaan kyseisen rakennuksen edessä. 

Vapriikki: Museokeskus Vapriikin ulkopuolta ja ulkoaluetta ylipäätänsä nähdään todella paljon myös ulkokuvauksissa. Vapriikin sisäänkäynti toimii (toimi?) Uudessa Päivässä Voimalan sisäänkäyntinä. Lisäksi aluetta muutenkin on käytetty kuvauksissa, joissa henkilöt juttelevat tai kävelevät keskenään ulkona. 

Tampella: Kaupunkimaiset ulkokuvaukset tapahtuu pääasiassa Tampellan alueella, jossa on uudehkoja kerrostaloja rakennettu vanhojen tehdasrakennusten ympärille. Kyseiseen kaupunginosaan astuessaan tuntuu nopeasti astuneensa kulisseihin, joten en yhtään ihmettele paikan käyttöä kuvauksissa. Tai tiedättekö, ne muutama kadunpätkä alueella on jotenkin niin harkitun oloisia kaupunkisuunnittelun ansiosta. 


Vaikka tosiaan itse en ole Uuden Päivän suurin fani ja jaksojakin katsonut ne muutamat, jotka sivusilmällä olen katsastanut S:n katsoessa, oli tuo mielenkiintoista nähdä livenä niitä paikkoja, joissa kuvaukset tapahtuvat. Ja muutenkin Tampereeseen tutustuminen paremmin on aina plussaa. Vielä en sano satavarmaksi tulevaisuudessa asuvani kyseisessä kaupungissa, mutta on se kyllä kauniilla rakennuksillaan, luonnonläheisyydellään sekä monipuolisuudellaan hurmannut mut täysin. 

Meillä sujahti todella nopeasti useampi tunti Anniinan kanssa höpötellessä, kuvaillessa ja kierrellessä. Bloggaamisessa on kyllä ehdottomasti parhainta verkostoituminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen, sillä nyt musta ei edes tunnu niin yksinäiseltä lähteä Tampereelle ainoastaan S:n takia vaan siellä on mahdollista lähteä kuvailemaan blogijuttuja toisen asiaan perehtyneen kanssa. Te bloggaajat siellä ruudun toisella puolella varmasti ymmärrätte sen fiiliksen, kun on toisen bloggaajan kanssa kuvailemassa? Sellaisen kanssa, joka tietää tasan, miksi niitä kuvia samasta asiasta otetaan useita kymmeniä ja miksi kengätkin saatetaan kaivaa laukun pohjalta pidemmän kävelyn jälkeen. Ja joka ei kertaakaan ihmettele tai valita, jos kahvikupista alkaa savu hälvenemään jäähtymisen merkiksi kuvailemisen johdosta. S luultavasti vaihtaisi kahvilassa toiseen pöytään, jos mä kaivaisin kameran laukusta ottaakseni 'muutaman' kuvan :D

Tällä ensimmäisellä tapaamiskerralla ei vielä ihan kovin kuvia napsittu vaan keskityttiin enemmän höpöttelemään taukoamatta. Nähtiin tuossa kuitenkin viime viikolla uudelleen ja käytiin myös kuvailemassa sellainen kuvasaldo, että mua hirvittää alkaa valkkailemaan sieltä niitä parhaimpia kuvia. Älkää siis ihmetelkö jossain hamassa tulevaisuudessa suurta kuvaoksennusta, kun en osaa tehdä päätöksiä niiden kaikkien väliltä ;)

Onko Uusi Päivä teille tuttu tai ohjelmassa näkyneet paikat? :)

Kuvat: Ane, Anniina
Kuvauspaikka: Tampere

18 kommenttia

 1. Voi miten kivoja kuvia :) Tosi nätti asu sulla ♥ Tampere on kaunis kaupunki ja vaikka en Uutta päivää seuraakaan, noissa paikoissa olisi kiva vierailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Nuo paikat ovat kyllä ihan näkemisen arvoisia ihan ilman Uutta Päivääkin, samoin kuin Tampereella monet muutkin alueet :)

   Poista
 2. Vau miten ihanat kuvat susta!♥

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tiiän niin hyvin ton fiiliksen, kun pääsee viettämään aikaa toisen bloggaajan kanssa! On siinä vaan oma hohtonsa, ku voi jutella harrastuksesta toisen ihan yhtä innokkaan bloggaajan kans :) Ja just toi et kerranki joku ymmärtää sitä pakottavaa tarvetta esim kuvata ruokaa ja suunnilleen kaikkea muutakin :D Oli ihana lukea teidän päivästä, ja saada samalla vähän Tampere -vinkkejä :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä oikeasti eri asia puhua bloggaamisesta toisen bloggaajan kanssa, kun ei tarvitse aloittaa jokaista asiaa ensin selittämällä sen tarkoituksen :D Ja myös se, että saa ymmärrystä kameran kanssa leikkimiseen ja rauhassa otettua kuvia ilman hoputtamista :) Kiva kuulla, että tykkäsit postauksesta ja vinkeistä :)

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia ja niin kauniina sinä taas! Tuollaiset kuvauspaikat on aina niin kivoja paikkoja nähtäväksi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Itse tykkään ainakin livenä nähdä ohjelmissa nähtyjä kuvauspaikkoja :)

   Poista
 5. Tuo asu sopii sulle ihan älyttömän hyvin! Itse en oo kauheasti Tampereella käynyt, joten pitääkin laittaa muistiin nuo vinkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkäsin itse tuosta asusta kanssa älyttömästi ♥ Tampereella on kyllä paljon kaikkea nähtävää ja olenkin viime aikoina niihin pyrkinyt tutustumaan, kun aiemmin siellä on tullut vain käytyä tietystä kaupasta toiseen kauppaan :D

   Poista
 6. Aivan ihastuttava asukokonaisuus <3 Tykkäilen aina ihan täysillä sun asukuvista kun ne on jotenkin niin omaan makuun ihan joka kerta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, Ihana kommentti ♥ Itse tykkäilin tästä asusta todella paljon :)

   Poista
 7. Vähänkö kiva idea tutustua uuteen kaupunkiin!:) Mä oon kans käynyt Tampereella muutaman kerran ja olisi kiva tutustua siihen paremminkin :) Ihania kuvia oot ottanut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Siellä on kyllä paljon kaikkea tutustumisen arvoista ja harmittaa itseäkin ettei aiemmin siellä ollessa ole tutustunut muuhun kuin stokkan ja sokoksen välimaastoon :D

   Poista
 8. Ilmotteles ihmeessä taas, kun ot tulossa tänne päin, niin treffaillaan taas!♥ Toi sun asu on vaan niiin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ehdottomasti treffaillaan sitten taas siellä päin ollessani :)

   Poista