Unelmointia

Mä olen suuri unelmoija ja tykkään haaveilla. Päiväunetkin ovat mulle ihania hetkiä uneksia kaikesta upeasta. Unelmia on hyvä olla, oli ne sitten realistisia tai ei. Ja kaikkihan unelmoi jostain. Siksi useissa lapsuuden ystäväkirjoissa oli kysymyksiä liittyen unelma-ammattiin ja suurimpiin unelmiin. Samasta syystä ihmisiltä kysellään, mitä he tekisivät voittaessaan lotossa pääpotin tai, mitä he tekisivät ensimmäisenä kaiken ollessa mahdollista. Myös kysymyksiä unelmien supervoimista ja matkakohteista kysellään tasaiseen tahtiin unelmista puhuttaessa. Entä millainen olisi kyseisen henkilön unelmien kumppani, unelmien koti, unelmien häät... Kaikesta unelmoidaan. Nyt mä ajattelinkin postauksen verran vastata näihin mielikuvituksellisiin kysymyksiin omista unelmistani.


Jos voittaisin lotossa suurimman potin eli miljoonia, lähtisin aivan ensimmäiseksi matkalle jonnekkin trooppiselle saarelle kauas kaikesta. Siellä pohtisin rauhassa mahdollisia sijoituskohteita rahoille. Yksi sijoituskohde olisi tietenkin oma asunto tai talo, mutta kysymys olisi enää, että missä se sijaitsisi. Luultavimmin osa rahoista menisi vaatteisiin ja kenkiin, joille uudesta asunnosta löytyisi ihan ikioma iso huone. Pienemmän lottovoiton käyttäisin itseni hemmotteluun sekä maksaisin opintolainani. Nämä tietenkin tekisin isommankin potin tapauksessa. 

Jos puolestaan ihan kaikki olisi maailmassa mahdollista, tekisin samoin kuin varmaan jokainen hyväsydäminen ihminen ja lopettaisin kaikki sodat ja kärsimykset. En kuitenkaan veisi kaikkia yksinkertaisimpia vaikeuksia pois, sillä jos elämässä olisi kaikki aivan liian helppoa, ei elämässä olisi haasteita ja saavutusten tunnetta. Joten enemmänkin haluaisin poistaa turhan, muiden toisille aiheuttaman kärsimyksen. Haluaisin kaikilla olevan tasapuoliset mahdollisuudet samoihin asioihin ilman kenenkään etuoikeutta. 

Suurimpana unelmanani olisi pystyä elämään onnellinen ja pitkä elämä niin kliseistä kuin se ikinä onkaan. Mulle onnellisuuteen tarvittavat tekijät ovat pieniä, mutta suuresti merkittäviä. Terveydestä puolestaan en haluaisi koskaan joutua joustamaan. Lisäksi unelmaani lisäisin vielä rakkautta ja rakkautta. Ilman rakkautta ja onnellisuutta elämä voisi tuntua melko yksinäiseltä ja synkältä. 

Unelma-ammattini oli juurikin noissa lapsuuden ystäväkirjoissa aluksi sairaanhoitaja ja myöhemmin opettaja. Sairaanhoitajaksi en kuitenkaan koskaan pystyisi, sillä mua pelottaisi olla niin suuressa vastuussa toisen hyvinvoinnista sairauden iskiessä. Opettajaksi puolestaan vieläkin välillä haaveilen opiskelevani, mutta en usko niin käyvän koskaan. Tällä hetkellä ja koulutukseni pohjalta suurimpana ammatti unelmana olisi päästä työskentelemään muodin maahantuonnin parissa. 

Jos mulla olisi jokin supervoima, haluaisin sen olevan ajatusten lukeminen. Mua kiinnostaa ihan suunnattomasti, että mitä toisten ihmisten pään sisällä liikkuu ja usein saatan sitä pohtia keskustellessani muiden kanssa. Kuitenkin ajatustenluku olisi aika yksityiselämää loukkaavaa ja en haluaisi koskaan kenenkään lukevan omia ajatuksiani. Joten valitsen toisen mielenkiintoisen supervoiman, mikä olisi näkymättömyys. Paitsi, että siinä tulisi vastaan sama ongelma kuin ajatusteluvussa... Olen melko utelias ihminen nähtävästi. 


Unelmieni matkakohde olisi lämmin ja kaunis sekä mielellään meren äärellä. Luultavimmin juuri trooppinen saari, jolla ei kovinkaan ole turisteja. Siellä haluaisin majoittua sellaisessa bungalow:ssa, josta pääsee omalta kuistilta suoraan uimaan mereen. Tuollaisessa paikassa varmasti mieli lepäisi ja saisi ihan rauhassa vaan olla ilman huolia. 

Unelmieni kumppani olisi rakastava, rehellinen, luotettava ja paras ystäväni. Jos joutuisin viettämään jonkun ihmisen kanssa loppuelämäni ja muodostamaan yhdessä toimivan elämänrytmin olisi nuo piirteet pakolliset. Ulkonäöllisesti mulla ei olisi niin suurta merkitystä kumppanissa, mutta mua viehättää miehessä eniten tummat hiukset sekä ihana hymy. Koska olen melko kärsimätön, täytyisi kumppanini olla täsmällinen ja ehkäpä kärsivällinen, jotta turhilta kiistelyiltä vältyttäisiin. Kuitenkin oikean henkilön löytäessään ei enää unelmien kumppanin piirteillä ole väliä vaan kyllä rakkaastaan löytää ne kaipaamansa ja rakastamansa piirteet. Unelmien häät puolestaan muotoutuvat sen kumppanin ja parisuhteen perusteella, ei sen, mitä tällä hetkellä ajattelisin niiden olevan. 

Unelmieni koti olisi tilava ja valoisa. Ei mielellään minkään suuren kaupungin sykkeessä vaan hieman syrjemmässä. Haluan kotiin omaa rauhaa, mutta ei se kuitenkaan saisi olla aivan metsässä kaukana lähimmistä naapureista ja palveluista. Se voi olla kerrostalossa, rivitalossa tai ihan omakotitalo, kunhan se tuntuu omalta kodilta. Pakolliset asiat unelmien kodissa ovat suuri vaatehuone/pukeutumishuone sekä kylppärissä iso kylpyamme. Myös avoin keittiö saarekkeella olisi iso plussa. 

Unelmissa parasta on se, että hetkeksi voi kadota omasta elämästään pohtimalla tulevaisuuden haaveita ja sen perusteella tehdä itselleen tavoitteita. Unelmat ja haaveet eivät onneksi ole kiveen hakattuja vaan ne muuttuvat kokoajan vuosien vieriessä vastaamaan sen hetkistä ajatusmaailmaa. 

Mutta vaikka kuinka ihanaa unelmointi ja haaveet olisivatkaan, täytyy osata myös elää hetkessä. Jos ajatukset ovat kokoajan miljoonien valovuosien päässä, voi ne oikeasti tärkeät ja merkittävät hetket sujahtaa ohi aivan liian nopeaa. Sopiva tasapaino onkin siis hyvä löytää unelmoinnin ja todellisuuden välille. 

Mistä te unelmoitte? ♥

18 kommenttia

 1. Oi miten ihanan positiivinen postaus, tuli hyvä fiilis ♥ Oli tosi kiva lukea sun haaveista ja samalla pohtia vähän omiakin unelmia. Mä mietin tosi usein miten käyttäysin lottovoiton, harmi ettei sellaista taida koskaan osua omalle kohdalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Varmasti jokainen on jossain vaiheessa elämäänsä pohtinut käyttöä lottovoitolle, mutta harvemmalle se osuu kohdalle ainakaan suurena pottina :) Tietenkin loton jättäminen viikoittain voisi lisätä mahdollisuutta, mutta laskettuna enemmän rahaa luultavimmin menisi lottoiluun kuin mitä siitä saisi takaisin :D

   Poista
 2. Omasta kullasta, omasta talosta, autosta, vakituisesta työpaikasta ohjelmoijana sekä että saan tehdä räppiä koko ikäni

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana postaus ♥! Samaistun tosi moniin sun ajatuksiin, vaikka osa haaveistani ovat erilaisia :). Itse unelmoin siitä, että saan työskennellä kulttuurialalla, valoisasta kodista ja siitä, että lähipiirini on myös onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Unelmiin on helppo samaistua, sillä kaikilla ne pohjautuu samoihin hyvinvointiin liittyviin tekijöihin :) Ihania unelmia sullakin ♥

   Poista
 4. Oii ihana unelmapostaus <3 Ja tunnelmallisrt kuvat taas : )

  VastaaPoista
 5. Ihania unelmia sulla <3 Just jollain trooppisella saarella kaukana kaikesta olis ihana niin ihana joskus päästä lomalle! Ja vaikutat nii sydämelliseltä ihmiseltä, ihana oot (: Mäki unelmoin joka päivä jostakin, lähinnä matkustelusta ja ammatista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Itse oot ihana myös ♥ Matkustelu ja ammatti ovat aika usealla ne unelmajutut :) Lomailu ja maailmankiertäminen olisi niin ihanaa !

   Poista
 6. Oi tää oli aivan ihana postaus!<3 ihana oli lukea sun unelmista! Itse unelmoin siitä että elämän tilanne ois joskus sellainen että pystyisi matkustelemaan ja kokemaan ja sitten jos ihan tavallinen perhe arki:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Sunkin unelmat kuulostavat erittäin ihanille ja mahdollisille toteutua sun niin halutessa :)

   Poista
 7. Olipa kiva postaus! :) Päikkäritkin on mulle yksi tapa päästä haaveilemaan kaikesta kivasta.. niihin ainakin kuuluu vakkari työpaikka tuolta mun tehtaalta, omakotitalo jossa ois iso piha, vene, Amerikan reissu jne... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Päikkärit on kyllä todella mukavia ♥ Todella ihania unelmia sullakin; työpaikka, oma talo ja reissaaminen on kyllä ehdottomasti usealla listalla :) Toivon, että saat täytettyä kaikki nuo unelmat ♥

   Poista
 8. Oi mikä postaus!!♥ Tästä tuli niiin positiivisille fiilikselle, mikä on kyllä ihan hyvä tällä hetkellä, kun olin aiemmin tänään viisurin poistossa :D Mun unelmia ovat mm. ammatti jossa viihdyn, ja joka ei ihan tuntuisi työltäkään. En vielä tiedä, että mikä se on, mutta eiköhän se aikanaa selviä :') Myös matkustelu kuuluu mun unelmiin, sillä se vaan on ihanaa♥ Musta olisi ihanaa olla reissussa vaikkapa kuukausi, mutta jotenkin se tuntuu hankalalta sumplia esim opiskeluja ja töitä niin ettei niitä kuukauteen tekisi... O.o Aivan ihania kuvia sulla tässä postauksessa, sopivat hyvin tekstiin ;) <3 Ja hei vautsi mahtavaa nähdä oma blogi tuolla sivupalkissa, joten kiitos ihana siitä!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Auts, viisurien poisto ei oo kyllä koskaan kivaa, joten mukavaa, että postaus piristi :) Kuukauden kiertely jossain euroopassa tai aasiassa olisi todella upeaa, kunhan ensin on säästänyt ja sitten löytää sopivan kuukauden, jolloin ei ole arjen pakoitteita ;) Ammatin valinnan kanssa sulla ei ole mitään kiirettä, useat saattavat vaihtaa ammattia moneenkin kertaan :) Ps. sun blogi on siellä sivupalkissa jo hetken ollut ;) Siellä on ne sellaiset, joiden kaikki postaukset itse tykkään lukea ♥

   Poista
 9. Ihania unelmia! :) Mie haaveilen omasta kodista, josta saisimme Mikon kanssa tehdä mieleisemme <3 tätä unelmaa varten täytyy säästää, sillä pidän lottovoittoa hyvin pienenä mahdollisuutena :D mutta jokainen säästetty euro on lähempänä unelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sunkin unelmat kuulostaa todella ihanilta :) Lottovoiton mahdollisuus on tosiaan melko pieni ja säästämisellä saa nopeammin varmasti tuloksia :)

   Poista