Päiväreissu Raumalle

Meidän lauantai sujahtikin pienellä päiväreissulla Raumalle. Kuten mun blogista on varmasti aikojen kuluessa käynyt selväksi, on Raumalla ollut arjessa melko suuri merkitys koulun sijaitessa siellä sekä aiemmin S:n asunto oli siellä. Raumalla tuli tosiaan vietettyä arjesta suuri osa ja paikka onkin tuntunut melko kaukaiselta nyt kesän aikana S:n muutettua Tampereelle. Meidän piti koko kesän aikana käydä tuolla päiväreissulla, mutta saatiin se aikaiseksi vasta nyt. Onneksi meitä siunattiin aivan älyttömän kauniilla säällä, vaikka Porista lähtiessä näyttikin todella synkältä ja pilviseltä. Oltiin jo ennen reissuun lähtöä mietitty ne muutamat paikat, joissa ehdottomasti halutaan käydä ja samalla oltiin myös päätetty ruokailupaikka. Ensimmäisenä päästyämme Raumalle oli meidän tarkoitus mennä kahveille vesitorniin ja ihailemaan kauas kantavia maisemia, mutta päästyämme tornille oli siellä älytön määrä autoja jonkin tilaisuuden vuoksi, joten kuopattiin se ajatus. Vaihdettiinkin aikataulun seuraavaan kohteeseen eli jätettiin auto Vanhan Rauman laidalle ja käveltiin sen läpi kohti Mr. Jonesia, jonne haluttiin mennä syömään. Tuolla tuli käytyä yhteen aikaan todella paljon opku -juttujen vuoksi ja sitä ei muualta löydy, joten syyt sen valitsemiselle oli melko selvät. Ensimmäinen yhteiskuva blogissa ;) S ei tosiaankaan viihdy kameran edessä eikä muutenkaan tykkää jakaa kuviaan sosiaalisessa mediassa. Ollaan siis melko vastakohtia tässä asiassa, mutta mua se ei ole koskaan oikeastaan haitannut vaan enemmänkin tasapainotetaan toisiamme tässä. 
Kävin kesän aikana pari kertaa moikkaamassa Saraa Raumalla, mutta Vanhassa Raumassa ei tullut poikettua ollenkaan tuolloin. Mun mielestä tuo on vain jotenkin niin idyllinen paikka, jossa vieläkin on historian tuntua. Tykkään, että sitä vanhojen aikojen tuntua pidetään yllä tuolla asuvien ja putiikkeja pitävien toimesta. Esimerkiksi useat näyteikkunat ja yritysten kyltit jäljittelevät rakennusten aikaista tyyliä. Myös kaikki kadun ja kujan pätkät ovat joko mukulakivetystä, laatoitusta tai hiekkaisia eikä asfalttia näy alueella ollenkaan. Juuri niin vanhojen kaupunkejen pitäisikin olla, että pyritään mahdollisuuksien mukaan pitämään se nostalginen julkisivu, koska nykyään muutenkin jyrätään vanhoja rakennuksia pois kartalta uusien tieltä. Onneksi me S:n kanssa molemmat tykätään kierrellä vanhoissa kaupungeissa, joten mentiin kaikkien pikkukujien kautta kierrellen takaisin autolle syötyämme vatsamme täyteen. Kierreltiin autolla myös muutenkin Raumaa ympäri katselemassa vanhoja tuttuja kulmia. Pysähdyttiin myös Otanlahdessa rannalla sekä istuskeltiin kanalin varrella syöden jälkiruuaksi jätskit. Kuitenkin säästääkseni teidät isommalta kuvaoksennukselta jätin niiden kuvien julkaisemisen tuonnemmaksi. Toisaalta meillä oli puhetta, että täytyisi tämän kuun puolella keretä vielä käymään uudelleen Raumalla, sillä halutaan ehdottomasti käydä Tornissa ennen sen sulkeutumista talven ajaksi. Ja no itse joudun Raumalla syksyn aikana käymään muutamaankin otteeseen opiskelujuttujen vuoksi, mutta tuskin tulee yksin tuolla kovinkaan kierreltyä vaan kuljettua suoraa reittiä asema-koulu-asema. 

Ps. Kerrankin taitaa postauksessa olla enemmän kuvia kuin tekstiä ;)


Muita, jotka tykkäävät kierrellä vanhoissa kaupungeissa? ♥

Kuvat: Ane, S
Kuvauspaikka: Vanha Rauma, Rauma

14 kommenttia

 1. Onpas kivoja kuvia! Mä oon käynyt Raumalla vaan kerran elämässäni enkä silloinkaan tuolla Vanhassa Raumassa, pitäis ottaa vaikka ens kesänä ohjelmaan, sillä uusiin paikkoihin tutustuminen on musta aina mielenkiintoista :)

  Erika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa ehdottomasti käydä vaikka edes päiväreissulla Raumalla ja varsinkin tuolla Vanhassa Raumassa! Mä tykkään kanssa tutustua uusiin paikkoihin, mutta myös palata niihin tuttuihin uudestaan ja uudestaan :D

   Poista
 2. Kuulostipas kivalta reissulta! :) ihania kuvia <3

  VastaaPoista
 3. Ompa kivoja kuvia, alkoi Rauma kiinnostaa heti enemmän :D Kuulostaa kivalta reissulta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kiva reissu ♥ Rauma on kyllä vierailemisen arvoinen paikka :)

   Poista
 4. Nuo talot ovat kyllä niin nättejä tuolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä on todella nättejä ja löytyy niin pastellisävyisiä kuin kirkassävyisiä värikkäitä taloja :)

   Poista
 5. Vanhat kaupungit ovat ihania ja itsekin olen käynyt esimerkiksi Raumalla :) jotenkin tunnelmallisia kesäkaupunkeja, talvella ei ole tullut juurikaan käytyä - tosin olisi mielenkiintoista nähdä, millaista noin vanhassa kaupungissa on hankien keskellä! Ehkä tästä saisi joskus postausta? ;)

  Lisäksi olen käynyt Naantalissa varmaan satoja kertoja, koska tykkään siitä kaupungista ihan älyttömästi! Se on jotenkin niin romanttinen, täynnä hyviä muistoja ja kauniita maisemia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa kaupungeissa on jotenkin kyllä aivan oma fiiliksensä ♥ Itse olen käynyt Naantalissa vain kerran ja täytyisi kyllä joku kesä käydä siellä pienellä reissulla :) Talvisin nuo eivät ihan samaa fiilistä tuo, mutta mun piti jo viime talvena käydä kuvailemassa tuolla jouluvaloista kuvia, mutta kiireen keskellä unohtui. Ehkäpä tänä vuonna tulisi lumisia ja talvisia kuvia myös tuolta ;)

   Poista
 6. Vanhoissa kaupungeissa on kyllä ihana kierrellä, just sen takia kun niissä se historia on niin lähellä♥ Mä en oo käynyt ikinä Rauman vanhassa kaupungissa- itseasiassa en oo tainnut käydä Raumallakaan ikinä! :o Pitää lisätä toi Raumalla käyminen to do- listalle :D Vitsit toi kuva missä istu portailla on tosi ihana!!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä, itse ainakin tykkään älyttömästi juuri siitä historian tunnusta! ♥ Harva kyllä ilman mitään kunnon syytä eksyy Raumalle, mutta kannattaa ehdottomasti lisätä se to do -listalle ja varsinkin kesäaikana :) Kiitos ihana ♥

   Poista
 7. Oii, onpa kivan näköisiä taloja!:) Ja ihanan värisiä. Muutenkin kauniin näköistä ja kivan kuuloinen reissu <3 Mä tykkään kans vanhoista kaupungeista ja taloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Ajattelinkin sun kuuluvan myös näihin vanhojen kaupunkejen tykkääjiin ;) Oli kyllä todella mukava reissu ja kauniin ilman ansiosta kuvatkin näyttävät paljon kivemmilta :)

   Poista