Kesän loppu

Miten musta tuntuu, että kirjoitan jälleen kerran ajan kiitämisestä ja sen loppumisesta kesken? Nyt ollaan saavuttu jo aivan viimeisille metreille elokuuta ja virallinen kesäaika alkaa olla ohi tältä vuodelta. Tietenkin syyskuun puolelle saattaa eksyä muutama päivä, jolloin ei ole ihan varma muisteleeko edellisiä kuukausia lämmöllä vai onko matkustanut ajassa seuraavaan kesään. Mä silti olen aina rakastanut syksyn ensipäiviä ja sen mukanaan tuomia uusia alkuja, mutta tänä vuonna olisin vain halunnut jäädä tähän hetkeen hieman kauemmaksi aikaa. 

Päästiin perjantaina nauttimaan yhden yön reissu ystävän mökillä ja luovuin näin vasta syksyn kynnyksellä talviturkista. Niin nopeasti se kesä meni, että vasta sen ollessa lopussa kerkesin mökkeilemään ja vesistöön pulahtamaan, vaikka sellaisia tulee yleensä harrastettua keskikesän paikkeilla. Oli kuitenkin ihanan rentouttavaa olla mökillä meikittä ja löhöilyvaatteet päällä, pelata lautapelejä, saunoa, höpöttää, nauraa sekä nauttia luonnon läsnäolosta ja ihanista ihmisistä. 

Ja olihan edestakaiset parin tunnin matkat mökille kesäiset roadtrip -seikkailut. Menomatkalla kummemmilta kommelluksilta säästyttiin samoin kuin liian kalliilta pysähdykseltä käytyämme sotilaskodissa munkeilla ja kahveilla vessatauon lomassa. Oli melko nostalgista käydä tuolla Niinisalossa, sillä olen siellä muutamat valat käynyt todistamassa ja eräässä tammikuisessa valassa melkein luopunut varpaistani niiden tipahtaessa kylmyydenpuremina pois. Matkakumppaneistani molemmat olivat myös kyseisen paikan asukkeina olleet palvelusaikoinaan ja itse olen yhden mukavan toukokuisen viikonlopun viettänyt puolijoukkueteltassa kyseisen varuskunnan alueella saadakseni viimeiset kurssisuoritukset lukioaikana. 

Paluumatkalla oli kuitenkin hieman enemmän jännitystä Rauli -myrskyn ansiosta, sillä tuulen tunsi pienessä autossa ja matkan varrella sai varoa kaatuvia puita sekä muita tuulen mukana lentäviä kappaleita. Tuurillamme ainoastaan kerran jouduttiin pysähtymään kaatuneen puun siirron ajaksi, sillä melko unettoman yön jälkeen energiaa ei olisi ollut useampaan raskaaseen pysähdykseen. Kotiin päästyäni nukuinkin melkein 15 tuntia putkeen väsymyksen ja flunssan painamana. 

Alkuviikon Rauman visiitin jälkeen olin muutaman päivän korkeassa kuumeessa odottaen tuota kunnon flunssaa, joka saapuikin viiveellä enemmän odotetun ohjelman oltua ohi. Onneksi niin päin, vaikka tuntuu viikko menneen ennätysvauhtia sängynpohjalla maatessa. Mulla ei ole ollut pääasiassa energiaa avata konetta Netflixiä enempää ja tuntuu kuin olisi jäänyt kaikesta maailmalla tapahtuneesta jälkeen. 

Nyt on kuitenkin uusi viikko ja viimeinen kesän viikko edessä. Sitten onkin aika nostaa katse kohti syksyä ja sen haasteita. Kuten postauksen alussa mainitsin; haluaisin jäädä juuri tähän hetkeen vielä ihan pikkuruiseksi hetkeksi, vaikka kuinka rakastankin syksyä. Aika ei vain ikävä kyllä pysähdy ajatuksenvoimalla tai millään voimalla ylipäätänsä. Mä toivon ja mä uskon silti, että syksy tuo mulle ja teille kaikille mukanaan meidän kaipaamia uusia tuulia, uusia haasteita, uusia alkuja. Niitä asioita, joita itse ainakin syksyltä joka vuosi odotan. 

Ihanaa syksyn alkua ♥

6 kommenttia

 1. Huuhhu, 15 tuntia unta... :D Mut toisaalta hyvä vaan että nukkuu sillon ku nukuttaa. ITekin vedin varmaan 11 tunnin yöunet viime yönä, ku oli ollu niin tajuttoman täys viikonloppu ^^

  T: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tulee kyllä nukuttua vanhoja univelkoja pois varsinkin kiireempien aikojen jälkeen :) Itsellä tosin tuo 15 on melko pieni 30h ennätyksen kanssa :DD

   Poista
 2. Tollaset mökkireissut on vaan niin parhaita <3 Kuulostaa, että oot rentoutunut ja ollut mukava reissu :) Ja mullakin meni kesä niin nopeasti, että ihme kun itsekki kerkesi sen talviturkin heittämään kesällä haha :D Mulle tää syksy tulee olee kiireinen, mutta varmasti myös mukava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä ovat ♥ Mukava kuulla, etten ole ainoa, jonka kesä meni liian nopeasti :) Ja syksyyn kuuluu aina hieman kiireisyyttä, joten uskon siitä tulevan mukavan sulle :)

   Poista
 3. Tämä syksy on tuonut jo haasteita itselleni hyvin kouluni puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu yleensä tuokin haasteita ja onnistumisen tunne on mieletön haasteista selvitessään :)

   Poista