Härmälänsaaressa

Varoitan jo etukäteen, että tämä postaus on täynnä höpötystä erilaisista aiheista, joista en koe tarpeellista tehdä omia pieniä postauksia. Olen nyt ollut neljä päivää Tampereella ja mulla oli tarkoituksena suunnata sunnuntaina takaisin kotiin Poriin. Suunnitelmiin tuli pienoinen muutos ja olenkin nyt juhannukseen saakka täällä, jolloin yhdessä S:n kanssa lähdetään autolla juhannuksen viettoon. Tosin tänään lähden Onnibusin kyydissä viikonlopuksi Helsinkiin, sillä mies viettää kyseisen ajan golf -kentällä eikä mua kovinkaan huvita yksikseni aikaa viettää. 


Meidän suhde S:n kanssa on koko seurustelun ajan ollut kahden kaupungin ravaamista, kun molemmilla omat asunnot. Mun mielestä tää on rikkaus saada viettää aikaa kahdessa erilaisessa kaupungissa, vaikka aiemmin olisin muutenkin oleskellut Raumalla, josta S muutti tänne Tampereelle. Mulle Tampere on hieman vieraampi kaupunki ja en ole useampaan vuoteen edes käynyt juna-asemaa enempää siellä. Nuorempana käytiin perheen kanssa silloin tällöin shoppailemassa Stockmannilla ja sen lähistöllä, mutta silloinkaan kaupunki ei koskaan tuntunut tutulle vaan olisin eksynyt heti ensimmäisen väärän käännöksen tehtyäni. Ja eksyinpä mä siellä stokkallakin muutaman kerran!

Ollaankin hieman käyty ajelemassa lähimaastossa sekä keskustassakin, jotta mäkin tutustuisin paremmin tähän kaupunkiin. Ja pakko sanoa, etten olisi koskaan uskonut myöntäväni ihastuneeni näihin upeisiin järvimaisemiin, joita näkyy silmänkantamattomiin. Mä olen aina pitänyt itseäni enemmän meri-ihmisenä, mutta täällä tuo järvi on vain niin läsnä. S:n asunto sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja käveltiinkin nappaamaan kuvia Härmälänsaaressa, johon pääsi ylittämällä aivan älyttömän suloisen sillan tuolta rannasta. 


Päivärytmihän täällä ollessa on mennyt täysin nurin kurin, sillä S on töissä illasta aamuun. Pienessä yksiössä on hieman hankala lähteä elämään erilaista vuorokausirytmiä, joten mullakin on mennyt illat valvoessa siihen saakka, että tuo tulee töistä. Onneksi mulla on aika hyvin hommaa mun opinnäytetyön parissa, sillä olen pyrkinyt saamaan sen loppusuoralle tämän kuun aikana, koska heinäkuussa alkaa näillä näkymin työnteko. Elokuun lopussa haluaisinkin päästä pitämään siitä seminaaria, joten hyvissä ajoin olen liikkeellä. 

Olen laittanut muutaman hakemuksen tällekkin seudulle, vaikka en satavarma ole siitä haluaisinko täällä enemmänkin viettää aikaa. Ainoa hyvä puoli täällä työskentelyssä olisi se, että saataisiin viettää arkea S:n kanssa. Edelliset kaksi kesää on menneet niin, että ollaan nähty ehkä kolmen päivän ajan KOKO kesän aikana töiden takia ja se rasitti suhdetta melkoisesti. 


Meidän piti lauantaina mennä käymään Ikeassa shoppailemassa, mutta nyt lähdenkin sinne Helsinkiin ja S olisi varmaan kiirehtinyt ennätysvauhtia kaupasta ulos, jotta pääsee golffaamaan. Päätettin sitten mennä vasta alkuviikosta. Haluan ehdottomasti ennen juhannusta siellä käydä kokeilemassa heidän mainostaman kesäbuffetin, koska kuvissa se ainakin näyttää todella herkulliselta eikä ole hinnalla pilattu. Onko joku käynyt kokeilemassa? Lisäksi sieltä olisi tietenkin tarkoitus ostaa kaikenlaista tarpeellista sisustuskrääsää niin Tampereen kuin Porinkin asuntoihin. 

Meinasin kyllä 'vahingossa' käyttää mun Ikea -budjetin uuteen kameraan, sillä vanha alka nyt oikeasti vetelemään viimeisiään. Ja mun tuurilla unohdin sen laturin Poriin ja kokoajan saa pelätä, että mikä on viimeinen kuva tältä reissulta. Uusi kamera olisi tähän saumaan ollut täydellinen, sillä tiedän sen käytön opettelemisen vievän pienen hetken ja kesällä kaikkea kaunista kuvattavaa olisi rutkasti enemmän. Kuitenkin vielä kamera jäi kauppaan, mutta kesän aikana sen käyn sieltä mun hellään huomaan hakemassa!


Mun olo on ollut jotenkin todella paljon onnellisempi täällä ollessa. Ehkä tää maisemanvaihdos tuli juuri oikeaan aikaan. Mulla on ollut energiaa vaikka muille jakaa, kun olen leikkinyt kodinhengetärtä kokatessani hyvää ruokaa ja siivoillessa. Ja kaiken kodinlaiton lisäksi energiaa on riittänyt omiin pakollisiin koneella tehtäviin töihin. Tällä viikolla en vielä uskaltautunut yksin lähteä tutustumaan Tampereen keskustaan, vaikka niin suunnittelin, mutta ensi viikolla ehdottomasti menen! Ajattelin ihan rauhassa kävellä keskustaa tutuksi ja etsiä jonkin kivan kahvilan, jossa kahvin lomassa voin katsella ohikulkevia ihmisiä. Haluan nauttia parhaani mukaan näistä ihanista kesäpäivistä täällä ollessani ennenkuin arki kotona taas palaa. 

Helsingissä mulla puolestaan ei ole mitään muita suunnitelmia kuin lihoa mummun pöperöistä ja käydä keskustassa nauttimassa pääkaupungin kesäfiiliksestä. Toivottavasti vain sadepilvet ovat siirtyneen mahdollisimman kauas suomen rajojen ulkopuolelle! :)

Ihanaa viikonloppua kaikille! ♥

12 kommenttia

 1. Kivoja kuvia :) Mäkin tykästyin Tampereeseen, sinne olis joskus kiva mennä vaikka yöksi. Mielenkiintosta lukea enemmän sun ja S:n suhteesta, mä tosiaan luulin että asutte yhdessä, mutta kävin lukemassa sun vastauksen mun kysymykseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tampere on kyllä yllättävän kaunis paikka <3 (varsinkin silloin kun ei tartte olla tamperelaisten kanssa tekemisissä ;) )
   Mä en varmaan olekkaan kovin tuonut esille sitä, ettei asuta yhdessä, vaikka välillä maininnut erikseen hänen asunnon :D

   Poista
 2. Kahden kaupungin välillä ravaaminen on kyllä rankkaa, mutta miten ihanaa onkaan, kun joskus pääsee asumaan samaan kaupunkiin! :) Olen kokenut kaukosuhteessa elämisen ja nykyisin olen niin onnellinen, että asun miehen kanssa saman katon alla :) Tosin nyt minulla on "kaukosuhde" perheeseeni :/

  Ihania kuvia olet onnistunut nappaamaan ja toivottavasti kameran akku kestää vielä jonkin aikaa :) Mie olen taas tykästynyt ihan jokimaisemiin muutettuani Joensuuhun - vaikka ei entisen kotikaupunkini Ylöjärven (joka muuten sijaitsee juuri Tampereen vieressä) maisemissakaan ole mitään vikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä välillä rankkaa ravata, mutta mä tykkään saada vaihtelua :) Ja rakastan omaa rauhaa, jota aina välillä on riittämiin! Saa nähdä päädytäänkö ikinä samaan asuntoon asuttamaan, kun molemmat kaivataan omaakin aikaa :D

   Mun tuurilla akku loppuu siinä vaiheessa, kun olen jossain todella kivassa paikassa ottamassa kuvia :D Mä oon aina tykännyt vesistöistä <3 Oon itseasiassa käynyt muutaman kerran Ylöjärvellä sukulaisissa, joten vähäsen ainakin tuttu paikka ja osaan hahmottaa kartalla paikan :)

   Poista
 3. Kiva lukea näin laajasti sun kuulumisia ja höpöttelyitä <3 Nättejä kuvia ja ihana toi sun mekko. :) Voi, sä oot kyllä puhunu siitä uudesta kamerasta jo kauan, kyllä sun pitää se saada jossain vaiheessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva kuulla <3 Mä oon kyllä ihan rakastunut tuohon mekkoon! :) Oon joo aika kauan puhunut uudesta kamerasta, mutta aina ostotilanteessa nuukuus ottaa vallan ja kuvittelen pärjääväni vielä vanhalla :D

   Poista
 4. Mä uskon, että pirteyttä ja energiaa tuo lisää myös rakkaan läsnäolo <3 Mä huomaan ainakin itse olevani paljon paremissa fiiliksissä kun toinen on läsnä :) Muttamutta, tuo ravaaminen kuulostaa kyllä kurjalta ja sekin, ettei toisen kanssa voi viettää niin paljoa aikaa kuin haluaisi :( Toivottavasti asiat järjestyvät parhain päin <3 Ja ai vitsit kun pk-seudulla on just nyt kurja sää :( Toisaalta keskustassa nyt pääsee aika hyvin pakoon sadepilviä kauppoihin ;) PS. Vinkkaa jos kaipaat shoppailuseuraa ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan sekin tosiaan enemmän rauhaa, että toinen on vieressä :) Onhan siinä ikäviä ja hyviä puolia molempia, ettei pysty näkemään kokoaikaa, mutta tässä elämässä onneksi vielä (*koputtaa puuta) aikaa :)

   Joo on kyllä todella kamala ilma, kun vettä tulee kaatamalla ja tuulikin on omiaan kaatamaan kumoon :(( Huomenna kuitenkin uhmaan säätä kuin säätä ja aion mennä kaupungille kiertelemään! Seura kelpaa aina :)

   Poista
 5. Aivan upeita kuvia susta jälleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Noin kauniissa paikassa ei voi saada muita kuin upeita kuvia ;)

   Poista
 6. Toi mekko sopii sulle todella hyvin <3

  VastaaPoista