Tyylimatka: 2013

Tyylimatka -postaussarjassa kuljetaan ajassa taaksepäin ja tutkaillaan mun tyylin kehittymistä virheineen ja onnistumisineen. Joka toinen perjantai ilmestyvässä postauksessa käydään yhden vuoden tyyliä läpi alkaen vuodesta 2008 aina vuoteen 2014 saakka. Postaussarjan kuvien laatu vaihtelee paljonkin kuvanottolaitteista johtuen. Koko postaussarja löytyy tagin 'tyylimatka' alta. 

Tyylimatkan tokavikassa osassa keskitytään vuoteen 2013. Vuosi on vieläkin mielessäni yksi tapahtumarikkaimmista ja lemppareimmista, jonka muistan varmaan vielä kiikkustuolissakin. Vaatetuksellakin alettiin jo olemaan suurinpiirtein siellä missä haluan. 

1. Opiskelijaristeilyllä napattu kuva asusta, joka jo silloin tuntui itsestä liian paljastavalta ja kävin vaihtamassa vaatteet. 2. On asu, johon edellisen asun vaihdoin. Oikeastaan ainoa vaihdos oli hameen sijaan heittää päälle vaaleanpunaiset housut ja huivi kaulaan. Söpöt seeprakengät sopivat molempiin asuihin.

3. Samaiselta risteilyltä otettu kuva. Mä vieläkin rakastan tästä asusta otettuja kuvia, koska tässä iskee ihan kaikki. High-low mekko, paljettiset korkkarit ja statement -koru kuorrutettuna pitkillä laineilla hiuksissa. Asussa ainoana miinuksena ovat nuo pakolliset bussi - ja laiva-rannekkeet :D

4. Toimistomamma liikkeellä. Tykkään tästä asusta edelleen ja se on juuri sellainen, jollaisiin haluaisin voida tulevassa työssäni pukeutumaan. Välillä on kiva pukeutua rennomminkin, mutta ominta mua on mun mielestä tälläiset toimistotyyliin viittaavat asut. 5. Toinen ihana toimistotyylinen asu. Tämä ja edellinen on otettu samalla viikolla oleskellessani Helsingissä ja muistan vieläkin tapailleeni yhtä herraa, jolle koitin kovasti vakuuttaa olevani classy ja fiksu. Molempiahan mä olen, mutta ehkei sitä kuitenkaan tarvitse liikaa esilletuoda... 

6. Erään koulupäivän asua. Tykkään kovasti tuon pinkin bleiserin ja kukkahameen yhdistelmästä, mutta ei iske enää niin kovin. 7. Yksi ihania rentoja asuja, joka muodostui heittämällä kaikkia mahdollisia vaatteita ja materiaaleja keskenään. Farkkua, sifonkia, khakia ja neuletta yhteensointuvissa värityksissä. 

8. Syysasu, joka oli todella usein päällä. Tykkään vieläkin tuosta peplum -paidasta, mutta punaiset housut ovat ikäväkseni jo rikkoutuneet. 9. Yksi suosikkeja myöskin. Mun mielestä mustavalkoiseen kokonaisuuteen sopii niin hyvin tehosteeksi jokin väripilkku, tuolloin se oli punainen. 

10. Pastellisävyinen asu, joka oli täyttä rakkautta. Pukisin kyllä ehdottomasti päälleni uudestaankin. Housut tosin olivat hölmöt laadultaan ja hetken oltua päällä muuttuivat muodottomiksi ja näyttivät rumilta. 11. Tykkään tästä asusta myös sen sävyjen vuoksi. Mulla harvemmin näkyy enää tuollaisia farkkuja ja kaipaisinkin vaatekaappiini uutta samantyylistä paria. 

12. Kuten jo aiemmin mainitsin, on mun mielestä kiva yhdistää mustavalkoiseen kokonaisuuteen jokin väripilkku. Pinkki toppi ja samanväriset avokkaat toivat kivasti väriä muuten simppeliin asuun. Pukisin päälle uudelleenkin, mutta vaihtaisin tuubitopin johonkin paremmin istuvaan, sillä mikään ei ole rumempaa kuin kokoajan alasvaluva tuubitoppi. 13. Kokonaan musta alaosa ei toimi mun mielestä nykyäänkään ja tässä asussa jotenkin vartalo jakautuu kahteen osaan. Muistan kuitenkin tuolloin tykänneeni todella tuosta asusta. 

14. Mustaan asuun yhdistettynä ruskean eri sävyjä. Tämä on kyllä vieläkin yksiä mun lemppari syysasuja ikinä! Harmittaa vaan nuo asun kengät joiden pohja irtosi varmaan pari päivää kuvanoton jälkeen, vaikka oisin niitä varmaan enemmänkin käyttänyt. 15. Perusasu, jossa farkut, paita ja jakku. Tykkään edelleen, että on kiva asu arkeen. 

Vuonna 2013 näiden kuvien ja muistikuvien mukaan mun tyyli koostui:
○ Erivärisistä jakuista
○ Väripilkuista muuten neutraaleissa asuissa
○ Aloin pitämään ripsipidennyksiä
○ Konjakinruskea laukku melkein kaikissa näissä asuissa ainakin
○ Enemmän 'toimistotyyliä'

Yleisesti ottaen vuonna 2013 on nähtävissä juuri sellaista tyyliä, jonka koen omakseni. Jokainen haluaa varmasti jossain vaiheessa löytää sellaisen tyylin, jonka perusteella tietää heti, mitä haluaa ja mitä ei halua vaatekaappiinsa.  Mä pidän eniten juuri sellaisista klassisista vaatteista pienellä twistillä sekä väreistä vaatteissa. Mä en varmaan koskaan haluaisi pukeutua liian neutraalisti pelkkään mustavalkoharmaaseen, mitä useissa klassisissa tyyleissä näkee. Näin jälkeenpäin kuitenkin hieman naureskelen noille mun jakuille, sillä ne olivat kaikki melko paksuja pitää, mutta silti kuumillakin ilmoilla olen sellaisen tunkenut päälleni (esim. asu 5 ja 11). Tyylin vuoksi vissiin pitää välillä kärsiä...

Entä, mitä näistä ei enää löydy mun vaatekaapista? Kuten edellisessäkin postauksessa tuli ilmi, omistan suurimmaksi osaksi vielä vaatteet noilta ajoilta, vaikkakin osan kirppiskasassa olen pitänyt jo pienen hetken. Kaikkien kuvien housut ovat jo sinne kasaan löytäneet tai muuten kadonneet mun uusien luottohousujen tieltä. Värikkyys housuissa puolestaan on säilynyt. Paidat ja mekot ovat kaikki vielä käytössä, mutta hameista puolet ovat  kadonneet jäädessään liian pieniksi. Farkkupaidastakin on pari nappia lennellyt pois eikä paita nyt muutenkaan enää mahdu päälle. En tiedä olenko tässä parissa vuodessa oikeasti sen verran turvonnut vai onko mun pesukone muuttunut kutistajaksi.

Miten iskee teihin mun vuoden 2013 tyyli? Löytyikö lempparia asua? ♥


10 kommenttia

 1. Iiihana toi risteilytyyli *_* <3 Niin kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä tykkään vieläkin noista kuvista ihan älyttömästi ja tunnenkin itseni niissä kauniiksi :)

   Poista
 2. Oi aivan ihania kaikki näistä! ♥ Mutta mun silmään pisti ehottomasti ensimmäisenä toi kuvan 9 asu, ihanat noi pinkit housut. :3 Mäkin itseasiassa omistan vieläkin parit pinkit farkut, nykyään niitä kylläkään ei tuu enään niin käytettyä, mutta pinkki on niin ihana väri! Ja tollanen väripilkku on just hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Pinkit housut on kyllä tosi kivat varsinkin kesää kohden :) Kannattaa napata ne sieltä kaapista käyttöön vain ;) Itse täytyisi löytää uusi pari rikki menneiden tilalle...

   Poista
 3. Aivan upea tyyli ihan kaikissa kuvissa ja tyylin tuleekin muuttua vuosien varrella! :-) Mutta kyllä mun oma lemppari on tuo 14.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tyyli saa kyllä muuttua ja onkin ihanaa löytää se oma juttu :) Tuo 14 on ehdottomasti omiakin suosikkejani!

   Poista
 4. Vähänkö hyvä postaus idea!!! Musta noi on todella yviä asukokonaisuuksia ja ne on sopinut todella yvin sinun päällesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tälläinen kyllä kannattaa toteuttaa, sillä nopeasti huomaa sen eron menneeseen :D

   Poista
 5. Toi 3. kuvan mekko on aivan ihana<3 Ja myös punaset housut sopii sulle tosi hyvin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, kiitos ♥ Ja täytyy varmaan jossain vaiheessa käydä shoppailemassa uudet punaiset :D

   Poista