8 asiaa, joissa olen hyvä

Useissa blogeissa on jo hetken pyörinyt haaste, jossa tulee listata kahdeksan hyvää puolta itsestänsä tai vaihtoehtoisesti kahdeksan asiaa, joissa on hyvä. Itse toteutan ensin tuon jälkimmäisen eli listaan asioita, jotka koen osaavani tavallista paremmin. Jossain vaiheessa toteutan tuon toisenkin haasteen. Kaipasin kuitenkin tätä haastetta enemmän tähän elämäntilanteeseeni, jossa olen päivittäin joutunut miettimään niitä asioita, joissa olen hyvä ja joilla tuon mahdollisille työnantajille lisäarvoa. Välillä tulee olo, ettei ole yhtään missään hyvä, joten niille päiville tämä listaus on itselleni kyllä pelastus! Eli aloitetaan. 

Olen hyvä...

1.Nukkumisessa. Mä sopisin erittäin hyvin sellaiseen vanhoista leffoista tuttuun työhön, jossa huonekaluliikkeen ikkunassa prinsessa nukkuu tukevasti vällyjen välissä. Mä meinaan olen todella hyvä nukkuja ja pystyn metelistä huolimatta nukkumaan, jos vain haluan. Unien pituuskin voi olla halusta riippuen liiankin pitkä... 

2. Tiedonhaussa. Oon todella utelias ihminen ja mua häiritsee kovasti, jos en jotain tiedä. Taivaan kiitos siitä, että Internet tuli joskus puhelimiin, sillä mä päivittäin käytän googlea etsiessäni jotain mieltä vaivaavaa tietoa. Esimerkiksi sarjoja katsoessa jonkun näyttelijän näyttäessä tutulta googlaan heti, että missä olen sen aiemmin nähnyt. Muutenkin, jos jonkin asian haluan tietää, voin käyttää montakin tuntia erilaisilla sivustoilla, jotta saan vastauksen tiedonjanooni. Tärkeintä tiedonhaussa on käyttää oikeita hakusanoja saadakseen nopeasti tarvitun tiedon. Tämä taidon hioin todella hyväksi työskennellessäni numeropalvelussa, jossa asiakkaille piti haluttu tieto löytää silmänräpäyksessä.

3. Tekemään maailman parasta pannaria. Kaikki mun tekemää pannaria maistaneet ovat sanoneet sen olevan parhainta, mitä he ovat ikinä maistaneet. Siitä siis titteli maailman parasta. Mun pannari on ihanan pehmeää, suussa sulavaa ja sen pinta on karamellisoitunut. 

4. Mielikuvituksen käytössä. Mulla on lapsesta asti ollut aivan liikaa mielikuvitusta ja mun leikit ovat olleet astetta lennokkaammat. Myös mun päänsisällä tapahtuu kokoajan erilaisia kuvitelmia ja jos vaan olisin viitseliäämpi ja parempi kirjoittaja, olisin varmaan luonut oman kirjamaailmani. Mielikuvitukseni auttaa myös välillä nukahtamisessa, sillä näen mielessäni itseluomiani 'ohjelmia'.

5. Päättelemisessä. Tämä kyky liittyy vahvasti mun tiedonjanoisuuteen ja mielikuvituksen käyttöön, sillä usein tietäessäni jonkin asian pystyn myös päättelemään asiaa eteenpäin. Todella vaikea selittää ehkä, mutta itse koen tämän taidon todella hyödylliseksi. Esimerkiksi useat kouluraporttini ovat olleet aika potaskaa siksi, että pienen tiedonjyvän kanssa olen päätellyt kappaleen verran asiaa ja usein päätynyt ihan oikeaan lopputulokseen myöhemmin tarkistaessani tekstini paikkaansapitävyyden. 

6. Letittämisessä. Osaan varsinkin toisten hiuksiin tehdä kivoja lettejä, mutta myös itselleni tulee usein näperreltyä tylsyyksissä erilaisia kokeiluja. Omat kädet olisivat vain sellaisessa solmussa, että harvemmin omiin hiuksiin tehdyistä tulee julkaisukelpoisia. Tykkän kyllä siitä, että letit ovat taas pinnalla ja joka puolella on erilaisia tutoriaaleja tarjolla. 

7. Alennuksien metsästämisessä. Tästä olen ajatellut tehdä ihan oman postauksensa myöhemmin, mutta tosiaan melko usein löydän haluamani tuottet halvemmalla. En ole todellakaan kärsivällinen ihminen, mutta shoppailussa osaan odottaa miettien ja pohtien, jotten tuhlaa kaikkia rahoja turhuuksiin. 

8. Muistamaan turhia yksityiskohtia. Mä olen todella huonomuistinen koskien tärkeitä tapaamisia, deadlinejä yms., mutta kaikki turhamainen ja ylimääräinen jää mieleen. Muistan esimerkiksi erään tosi tärkeän tapaamisen koulujutuissa ja informaatiota tuli aimo annos. Mä kuitenkin muistin siitä kaikesta tietotulvasta päivämäärät, mutten yhtään, että mitä niihin päivämääriin liittyi... Muutenkin päivämäärät jää aina mun mieleen, mutta en osaa yhdistää, että miksi juuri ne päivämäärät on mun mielessä. 

Tulee kyllä itsevarmempi olo nopeasti listatessaan asioita, joissa on hyvä. Osaa sai pohtia hieman pidempää kuin taas osassa on aina ajatellut olevansa hyvä. Olen aina koulusta puhuttaessa ollut todella keskiverto eli en ole saanut surkeita arvosanoja, mutten ole koskaan tavoitellut niitä parempiakaan. Se taas voi johtua viittimisestäkin, sillä en esimerkiksi lukenut ylppäreihin melkein ollenkaan ja sekin johtui vain siitä, että en uskonut sen auttavan mitään. Uskoin, että tulen koko loppuelämäni olemaan keskiverto kaikessa enkä hyvä yhtään missään. 

Palataanpa vielä hetkeksi kuvissa esiintyvään ihanaan uuteen kevättakkiini. Se saapui yhdessä mun kauniin korurasian kanssa viime viikolla. Luonnonvalkoinen takki on mukavaa vaihtelua mun mustan ja ruskean sävyisille takeille. Ulkona on niin ihanat ilmat saapuneet ja kaapista tuntuu iskeytyvän päälle enemmän vaaleita sävyjä. Lisäksi etsiessäni yksiä toisia kenkiä löysin mun kaksi kertaa käytetyt tennarit ja ihastuin. Todella erikoinen kenkävalinta itselleni ja olenkin nuo hankkinut opiskelijahaalareiden kaveriksi kunnes unohdin ne vallan laatikon pohjalle.

Missä te olette hyviä? ♥

14 kommenttia

 1. Olipa ihanan positiivinen postaus! <3 samaistun kyllä vahvasti 2 ja 8 kohtiin! :D Täähän toimi samalla myös faktapostauksena, sillä mä ainakin "opin" susta kaikkea uutta!:P Pitääkin laittaa tää toteutukseen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kiva huomata, että löytyy toisistakin samoja piirteitä :) Nyt kevään aikana on kyllä tullut täällä blogissa paljon fakta -tyylisiä postauksia, joissa varmasti oppii vähän enemmän musta :D Laita ihmeessä omaankin blogiin, täähän tavallaan on haaste vaikken ketään haastanutkaan ;)

   Poista
 2. Ihana postaus! :) Osaan niin samaistua tohon tiedonjanoon! Kaikki täytyisi tietää mahdollisimman pian ja se näkyy niin arjessa kuin työelämässäkin :D luulen, että tiedonjanoisuus on yksi suuri syy siihen, miksi ole päätynyt freelancetoimittajaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tiedonjanoisuus on mun mielestä vain hyvä piirre kenessä tahansa, sillä tiedonhaluinen ihminen nopeasti opettaa itseänsä ja yleissivistykseenkin vaikuttaa paljolti. Itselle vain välillä meinaa mennä liian maaniseksi tuo hakeminen ja saatan oikeasti vierailla sadoilla sivustoilla useamman tunnin aikana jollen jotain tietoa heti löydä... :s Teini-iässä olisin halunnut yksityisetsiväksi tästä johtuen :D

   Poista
 3. Jeeee, ihanaa, että säkin teit tämän! :) <3 Hauskoja ja hyviä juttuja, etenkin tuo pannarikohta, sillä kukapa ei haluaisi olla maailman parhaimman pannarin tekijä ;P Tiedonjanoisuus kulkee täälläkin suonissa, ei lähinnä sen vuoksi, että haluaisin tietää jotain, vaan koska se asia jää kuitenkin vaivaamaan päätä, haha! :D Ja tuohon sun ylempään vastaukseen vittaten, yksityisetsivä on ainakin mun mielestä yksi mkeimmista ammateista, eikun tekemään uraa alalle! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sulta taisin ensimmäisenä sen bongata ♥ Itsellä kanssa jää kyllä helposti vaivaamaan päätä, jos ei sitä tietoa löydä ja sepä vasta ihan kamala tunne on :D Ois joo yksityisetsivän ammatti aika magee, mut suomessa ne hommat on pääasiassa yrityspainoitteisia ja tarvitsisi vartijakortin eli ei kovinkaan hohdokasta ;D

   Poista
 4. Ihanan hyväntuulinen postaus ja vitsit, mun mielenkiinto heräsi erityisesti ton pannarin kohdalla! :P Voisitko tehdä tuosta pannukakusta reseptipostausta, vai löytyykö sellainen jo täältä? :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) En ole täällä pannariohjetta koskaan jakanut ja en tiedä tulenko edes... Mä meinaan käytän ihan perusreseptiä, mutta saan siitä jotenkin vain täysin erilaisen kuin muiden tekeminä :D Voisin kuitenkin ehkä tehdä reseptipostausta pannareihin, jos vain luulenkin tekeväni sen normaalisti :)

   Poista
 5. Ihana säkin toteutit tän postauksen!! <3 Tosin naurahdin hiukan tolle "olen hyvä nukkumisessa", ihana <3 :D Voit lisää kyl kans et oot hyvä laittautumaan ja tekemään asukokonaisuuksia ^_^<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä mukava toteuttaa tää postaus ♥ Ja todella isot kiitokset ihanasta kommentistasi ♥ Mä olen kyllä älyttömän hyvä nukkumisessa ;D

   Poista
 6. Oi, samaistun googlailuun ja mielikuvitukseen! Voisin helposti kirjoittaa milloin tahansa kauhuleffaan juonen (sairas mielikuvitus...) ja nappaan googlen käteen monta kertaa päivässä kun pitää tietää just heti jotain tosi tärkeää niinku vaikka mitä on reikihoito... :'D Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva huomata, että löytyy samoja juttuja! :) Mielikuvitus on silti yksi ihanimpia asioita olla olemassa, sillä juurikin leffat ja kirjat ovat tulleet mielikuvituksen tuotteina... Osaisinpa vain itse sanoiksi muotoilla nuo seikkailut ja tulla miljonääriksi ;D

   Poista
 7. Ihanaa, että mun haaste on levinnyt niin pitkälle, ja että monet ovat tarttuneet siihen! *o*
  Ihanaa luettavaa! :) Hajosin vähän tolle nukkumiselle, olen nimittäin itse aika hiton hyvä siinä XD

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat haasteet leviää pitkälle ♥ Nukkumisessa kannattaakin olla hyvä niin ei jää hyvät unet näkemättä ;)

   Poista