Keväistä Yyteriä ja unimaailmaa

Pari päivää sitten näytti kovasti siltä, että kevät olisi kaikessa loistossaan saapunut meille tänne. Käytiin sen kunniaksi yhdessä mun lempparipaikoista eli Yyterissä. Ja onneksi käytiin, sillä eilen saatiin pieni lumiannos takaisin yhdessä voimakkaan tuulen kanssa. Käytiin aiemmin talvella tuolla kanssa ja silloin siellä ei pystynyt olemaan viittä minuuttia kauempaa, sillä merellä on aina kylmempää ja tuulisempaa. Nyt siellä olisi hyvin viihtynyt kauemmankin aikaa auringon paistaessa ja raikkaasta meri-ilmasta nauttien. Kaiken lisäksi tuolla ei näkynyt yhtään ketään muita ellei mennessä ja tullessa vastaantulleita lasketa. Ihana rauha siis. 


Tämän ihanan maiseman jaon lisäksi halusin tällä kertaa keskustella myös unista. Mä olen aina nähnyt todella paljon unia, jotka suurimman osan muistan myös herätessäni. Osa unista jää mun mieleen pitkiksi ajoiksi, sillä muistan erään painajaisen, jonka näin ollessani pieni esikoululainen. Mun unissa sekoittuvat mun elämässä tapahtuvat asiat yhdessä pelkojen kanssa, mutta myös muut ajankohtaiset asiat sekä historialliset tapahtumat. Mä usein saatan kuluttaa päivästä useammankin hetken miettien edellisen yön unia ja sitä mistä ne ovat mun uniin päätynyt. 


Unethan tosiaan muodostuvat alitajunnassa sijaitsevista mietteistä ja saattavat sisältää piilotettuja merkityksiä omasta elämästä ja sen tapahtumista ja tekemisistä. Luin joskus, että unien kautta meidän on mahdollista päästä kurkistamaan meidän menneisiin elämiin ja sen jälkeen välillä olenkin unien jälkeen pohtinut sitä mahdollisuutta. Varsinkin muutama toistuva uni on saanut mut miettimään, että olenkohan mahdollisesti kuollut edellisessä elämässäni kyseisellä tavalla, josta unia usein näen. Välillä puolestaan jään niin kiinni unen maailmaan, että tekisi mieli jatkaa unia, jotta tarinan näkisi loppuun saakka. 


Näitä mun toistuvia unia on periaatteessa kaksi. Ensimmäisessä unessa matkustan laivalla, joka muistuttaa Titanicia. Laiva tosiaan joutuu onnettomuuteen ja mä yritän parhaani mukaan siinä unessa pelastaa itseäni ja muita ihmisiä. Mun muistamat pätkät unesta vaihtelevat, mutta niitä yhdistelemällä olen saanut hyvän kokonaisuuden siitä, että ne kaikki tapahtuvat aina samoin unessa. Toinen toistuva uni on lento-onnettomuus, mutta sen uskon enemmänkin johtuvan mun lentopelosta yhdistettynä mun intohimoiseen Lentoturmatutkinta -ohjelman katseluun. Nämä kaksi toistuvaa unta kummittelevat aika usein mielessä, mutta myös monet muut unet jäävät pitkiksi ajoiksi mieleen. Mun mielestä tälläiset asiat ovat vain niin jänniä, että mistä ne tulevat ja tarkoittavatko ne mitään erityistä. 


Toisin kuin nukkuessa, Yyterissä mielestä katoavat kaikki ajatukset ja rauha laskeutuu koko kroppaan. Siksi tuolla on aina ihana käydä ihmettelemässä ja lievittämässä turhaa stressiä. Meri on mulle aina sellainen paikka, jossa mieli lepää ja saa uutta virtaa arkeen. Ja kyllä tuntee itsensä ja ongelmansa pieniksi ison meren äärellä autiolla kuuden kilometrin mittaisella rannalla. 

Näettekö te erikoisia unia? Entä mikä paikka tuo teille rauhan ? :)

Ps. Käykää myös kurkkaamassa eilen julkaistu Tyylimatka vuodelta 2010. 

12 kommenttia

 1. Kauniin näköistä tuolla! :) Toisten unista on kyllä mielenkiintoista lukea, ja kiva tietää että muillakin ihmisillä toistuu samat unet. Mulle rauhan tuo luonto ja metsässä patikoiminen yleensäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosiaan ihan älyttömän upean näköistä tuolla aina :) Unista on kyllä aina mielenkiintoista puhua, koska ne vaihtelee kaikilla niin paljon ja itseäni ärsyttää, kun ei tiedä mistä ne oikeasti tulevat :D Luonto ja metsä on kanssa ihania rauhan paikkoja, vaikka itse tosiaan rakastan meren äärellä olla ♥

   Poista
 2. Oii miten kivan näköistä <3 Tuolla kelpais käydä kävelyllä! Ihania kuvia oot ottanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ♥ Kaikkina muina aikoina paitsi kesällä tuolla on ihanan rauhallista ja tosiaan käveltävää useampi kilometri. Kannattaa ehdottomasti, jos joskus ajelee länsirannikolla käydä Yyterissä :)

   Poista
 3. Oi että ompa kauniin näköistä siellä. ♥ Mä nään kans todella paljon unia nykyään, mutta läheskään kaikkia en muista edes aamulla herätessän, tiedän vaan, että jotain unta olen nähnyt.. Joskus olisi kiva kirjoittaa kaikki näkemänsä unet ylös johonkin, jos sattuu aamulla muistamaan kyseistä unta ja joskus ois niin kiva lueskella jälkeenpäin että millaisia unia on tullut nähtyä. :D Mulle rauhan tuo myös meri sekä toisena sitten luonto ylipäätään. :) Tykkään kyllä oleilla luonnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ♥ Tuo ylöskirjaaminen on ollut usein itselläkin mielessä, mutta ei ole koskaan saanut aikaiseksi :/ Meri ja luonto ovat kyllä rauhaa etsiessä loistavia paikkoja, jos siellä ei ole kovin muita ihmisiä :)

   Poista
 4. Mahtavia kuvia olet kyl saanut ikuistettua ja kauniina jälleen ^_^ Mä en oo rentoja unia täs kiireen keskellä nähnykään, työ- ja koulujutuista vain :D Oispa ihana nukkua vaan levollisesti ja rauhallisesti piiitkästä aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ♥ Aika extempore reissu oli tuonne kuten huomaa arkisemmasta lookistakin :D Stressiaikaan unetkin kyllä saattavat olla kaikkea muuta kuin rentoja, mutta ehkäpä teidän reissussa tulee ihania unia nähtyä vain trooppisessa ilmastossa :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Sekopäiset unet on tullut mulle uuden unilääkkeen myötä enemmän kuin tutuksi, sen sivuvaikutus on nimittäin elävät unet ja painajaiset :D Herään välillä keskellä yötä niin järkystä painajaisesta että pakko selailla facebookia hetki ennen kuin uskallan alkaa taas nukkua :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, ou nou! :D Itse kyllä näen ilman mitään lääkkeitäkään todella eläviä unia, joten tiedän kuinka ei oo yhtään kivaa :/ Onneksi fb pelastaa ja saa rauhoittumaan :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Yyteria on tosi kaunis paikka, harmi että oon käynyt vain talvella. Kesällä tuo ranta nimittäin houkuttaisi paljon enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mun mielestä yyteri on ympäri vuoden tosi kiva vierailukohde, mutta ehdottomasti kannattaa kesälläkin käydä! Päiväaikaan kesäisin ranta on kyllä täynnä, mutta iltasella aivan ihana, jos enemmän rauhassa haluaa käydä :)

   Poista