Mistä ystäviä?

Ystävänpäivä on huomenna ja itse rakastamani päivä ei välttämättä ole kaikille niin mukava. Se voi toimia ilkeänä muistutuksena, jos ei lähellä ole kovinkaan ystäviä saati omaa kultaa. Päivästä on tehty vaaleanpunaista rakkaushömppää sisältävä rakkauden juhla, mutta Suomessa silloin muistetaan myös niitä ihania ja rakkaita ystäviä. Mutta entäs niille joiden kaveriluku näyttää pienempää kuin toiveissa olisi tai ystäviin ei enää olla niinkään yhteyksissä? 

Itse ainakin olen huomannut, että vanhempiin ystäviin tulee heikosti pidettyä yhteyttä välimatkojen ja erilaisten kiinnostustenkohteiden vuoksi. Silti he kaikki ovat vieläkin tärkeitä ystäviä, joiden kanssa nähdessä ei välissä ollutta ajankulua edes muista. Kaikki kuitenkin kasvavat ihmisinä ja niin ollen samat ystävät eivät välttämättä sovikkaan uusiin elämäntilanteisiin. Eri ystävien kanssa tulee tehtyä eri asioita, koska kaikkia ei voi kiinnostaa samat asiat. Leffoissa, baareissa, kahvitteluilla ja harrastuksissa käynnit saattavat kaikki tapahtua eri ystävien kanssa. Ja toisien kanssa ei voisi edes kuvitella tekevänsä samoja asioita. 


Ja vaikka olisikin tonnettain ystäviä, ei kenelläkään ole liikaa ystäviä. Uuusien ystävien hankkiminen ei vähennä vanhempien ystävien merkitystä elämässä, mutta tuo uutta sisältöä omaan elämään. Varsinkin jos omat mielenkiinnonkohteet eivät saa kannatusta omilta ystäviltä. Kuka haluaisikaan mennä yksin katsomaan leffaa, kun ystäviä ei kyseiset leffat kiinnosta. Mieluummin tulee etsittyä uusia ystäviä, joiden kanssa voisikin käydä katsomassa niitä.

Ajattelinkin kirjoittaa ylös paikkoja ja tapoja löytää itselleen uusia ystäviä. Silmät kannattaa pitää aina auki ystävien kohdalla, sillä koskaan ei voi tietää, missä heidät kohtaa :)

Koulusta. Parhaiten uusia ystäviä tapaa koulussa riippumatta onko kyseessä peruskoulu, lukio, ammattikoulu, yliopisto tai ammattikorkeakoulu. Itsellä suurin osa ystävistä on tullut opiskelujen myötä. Välillä kannattaa mennä vieraan ihmisen viereen tunneilla ja yrittää tutustua. Myös nähdessään jonkun yksin ruokalassa tai välitunnilla voi mennä kysymään saisiko liittyä seuraan. Itselleni sain ison porukan ystäviä lukiossa mennessäni melkein täydessä ruokalassa istumaan pöytään, jossa oli yksi puolikaveri, johon olin tunneilla tutustunut. Ja näiden tyttöjen kanssa ollaan vieläkin tekemisissä monta vuotta lukion jälkeen. 

Työpaikalta. Monissa työpaikoissa tulee tutustuttua myös työkavereihin. Varsinkin paikoissa, joissa tauot ovat samaan aikaan ja yhteinen taukotila on täynnä puhetta ja höpinää. Ystävien hankkiminen työpaikoilta voi tietenkin riippua työnkestostakin, sillä pitkäaikaisemmassa paikassa tulee paljon helpommin pikkuhiljaa tutustuttua työkavereihin ja heihin saattaa pitää enemmän yhteyttä töiden ulkopuolellakin. Myös lyhyemmissä työsuhteissa voi saada hyviäkin ystäviä, jos löytyy heti yhteinen mielenkiinnonkohde ja muutenkin aikaa tutustua. 

Baarista. Jos haluat itsellesi ystävää, jonka kanssa käydä viihteellä, on baarista helppo löytää kyseisiä ystäviä. Varsinkin naistenvessassassa jonottaessa vapaata koppia kerkeää vaihtamaan kuulumisia ja ajatuksia muiden naisten kanssa. Itse menin kerran yksinäni baariin, sillä minun piti nähdä siellä ystäviäni. Jonottaessani baariin sisään tapasin pari mukavaa tyttöä, joiden kanssa tulikin vietettyä koko ilta, kun ystäväni olivatkin eri paikassa. 

Netistä. Monet etsivät itsellensä kumppania netistä, mutta sieltä voi etsiä myös ystäviä. Demi.fi -sivustolla näkee usein keskusteluja, joissa etsitään uusia ystäviä tietyltä alueelta. Joillekkin netistä ystävien etsiminen voi kuulostaa säälittävältä, mutta tosiasiassa sieltä voi löytää täsmälleen samoista mielenkiinnonkohteista kiinnostuneita ihmisiä. Mulla on muutama todella hyvä ystävä löytynyt netin välityksellä juurikin vastaamalla keskusteluun uusista ystävistä. Myös blogin kautta on tullut uusia ihmisiä, joiden kanssa tulee juteltua ainakin netin välityksellä. 

Ystävien kautta. Vanhoilla ystävilläsi saattaa olla ystäväpiirissään sinulle tuntemattomia ihmisiä, joista voisi tulla myös sinun ystäviäsi. Heihin tulee tutustuttua yhteisissä illanistujaisissa, kuten tupareissa ja synttärijuhlilla. Kannattaakin siis saadessaan kutsun juhliin, joissa on tuntemattomiakin ihmisiä, yrittää tutustua siellä oleviin vieraisiin. Jos tutustut ystäväsi kautta uuteen ystävään, täytyy myös kohteliaisuudesta varmistaa vanhalta ystävältäsi, että hänelle sopii sinun näkevän hänen ystäväänsä ilman häntä. Ei olisi mukavaa sotkea useampaa ystävyyssuhdetta sellaisella. Yksi mun parhaimmista ystävistä tuli mun luokse käymään toisen ystäväni kanssa, jolloin tutustuttiin ja huomattiin monia yhtäläisyyksiä ja ollaankin siitä illasta saakka oltu todella hyviä ystäviä. 

Harrastuksista. Helpoin tapa löytää samasta harrastuksesta kiinnostuneita on etsiä niitä kyseisen harrastuksen parista. Yksin meneminen voikin olla kannattavaa, jos ystäviä ei kyseinen asia kiinnosta. Miksi jäädä paitsi zumbatunnilta, taidenäyttelystä, espanjankurssilta tai sählypelistä vain siksi, että ei saa itselleen seuraa mukaan? Sinne vain yksin tutustumaan muihin harrastajiin!

Miten sinä olet tutustunut ystäviisi? :)

12 kommenttia

 1. Ystävänpäivä on ihana päivä. <3 Se on totta, että vanhempiin ystäviin tulee välimatkojen takia pidettyä vähän vähemmän yhteyttä, mutta ainakin itsellä myös vanhemmat ystävät säilyvät sydämessä aina. <3 Itse olen myös tutustunut suurimmaksi osaksi koulujen kautta ystäviini. Osaan tietysti sitten mun ystävien kautta. :-) Nyt ammattikorkeakoulustakin olen saanut paljon uusia ystäviä. Toisaalta tuntuu, että ammattikoulussa olevat ystäväni on vähän jäänyt myös taka-alalle.. Näinkin voi käydä. Mutta uusia ystäviä mahtuu aina mukaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäviä ei tosiaan voi olla liikaa ja kyllä ne vanhemmatkin ystävät pysyy mukana, vaikkei aina kerkeisi nähdä :) Koulun kautta tutustuu kyllä nopeasti uusiin ystäviin :)

   Poista
 2. Ihana postaus <3 Mulle on, päinvastoin kuin monelle muulle, ollu helpompaa alkaa luomaan vasta nyt wanhemmalla iällä niitä ystävyyssuhteita. Olin niin saamarin ujo silloin joskus ettei sitä tullut edes puhuttua kenellekään silloin joskus teininpänä. Vanhoihin ystäviin on kyllä välit säilyneet tosiaankin vaikkei piiiitkään aikaan nähtäisi, ja sitten uusia on tullut mukaan messiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ♥ Mulla myös on vanhemmiten ollu helpompaa ystävystyä ja nuorempana mulla ei kovinkaan edes ollut ystäviä :/ Vanhat ystävät kyllä pysyvät elämässä, kunhan silloin tällöin kerkeää heitäkin treffaamaan :)

   Poista
 3. Oi ihana postaus :) Mä tykkään suomalaisessa ystävänpäivässä siitä, että se on selkeästi enemmän ystävien kuin jenkkityyliin rakastavaisten päivä. Omasta mielestä ystävät on kaikkein tärkeimpiä, kumppaniakin ilman pärjää mutta ei ystäviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Samaa mieltä! Suomessa onneksi ystävänpäivän nimessä on jo sen tärkein ajatuksen kohde. Silti onhan se kiva muistaa niin ystäviään kuin kumppaniaankin kyseisenä päivänä ♥

   Poista
 4. Ihana postaus ja todella hyviä pointteja :) Olen oikeastaan löytänyt todella monesta paikasta itselleni ystäviä ja olen kiitollinen jokaisesta ympärilläni olevasta ystävästä :) Ihanaa ystävänpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus! :) musta on jotenkin nurinkurista, että usein on vaikeampaa pyytää jotain mielenkiintoista ihmistä kahville kaverimielessä, kuin treffeille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Se on kyllä vaikeata oli kummasta tahansa kyse... Mutta rohkeudella ansaitsee itsellensä uusia yllättäviä ystäviä :)

   Poista
 6. Kiva postaus! :) Nyt kun aloin miettimään niin mulla ei taida olla yhtään ystävää johon en olisi tutustunut koulussa :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Koulun kautta kyllä saa helpoiten ystäviä ja mullakin 90% ystävistä on sitä kautta haalittuja :)

   Poista