Matkani vuonna 2018

Mun vuosi 2018 oli matkailun suhteen paljon vilkkaampi verrattuna edellisiin vuosiin. Mä en tiedä inspiroiko mun opinnot osaltaan tuohon matkainnostukseen vai oliko viime vuonna vaan enemmän mahdollisuuksia ihaniin matkoihin. Siksi ensimmäistä kertaa ikinä sainkin mahdollisuuden myös tehdä viime vuoden matkoista pienen koonnin blogin puolelle. 

Palma de Mallorca, Mallorca

Aivan alkuvuodesta tammikuun lopulla lähdettiin pidennetylle viikonloppumatkalle Mallorcalle. Meidän majoitus sijaitsi Magalufissa, mutta se oli täysin aavekaupunki tuohon aikaan vuotta, joten napattiin aamuisin bussi kohti Palma de Mallorcaa. Rakastuin ihan täysin tuohon Mallorcan pääkaupunkiin, sillä siellä oli paljon vanhoja upeita rakennuksia 1500 -luvulta sekä mun lemppareita värikkäitä rakennuksia hieman myöhemmältä ajalta. Tuonne haluaisinkin palata uudelleen vielä monen monta kertaa ja varsinkin juuri alkuvuodesta, jolloin turisteja ei kovinkaan ole liikkeellä, mutta lämpötila on sopiva noin 15 astetta. 
Kirjoittelinkin tuolta useamman postauksen liittyen Palma de Mallorcaan ja Magalufiin erikseen. Lisäksi kirjoitin turismin kääntöpuolista huomattuani kesäisin turisteja täynnä olevan Magalufin autioituneena. 

Postauksia Mallorcalta:

Tallinna, Viro

Viime vuonna tuli vierailtua myös useamman kerran jo vanhassa tutussa paikassa eli Tallinnassa. Huhtikuun alussa lähdettiin blogityttöjen kanssa päiväreissulle, jolta ei todellakaan naurua ja kuvailuja puuttunut. Pääsin tutustumaan heidän kanssaan myös Telliskivin alueelle, jonne en varmaan olisi ilman osannut päätyä. Kesäkuussa puolestaan toteutettiin monta vuotta puhuttu päiväreissu Tallinnaan Maarian kanssa. Ollaan useasti puhuttu, että lähdettäisiin aina seuraavana kesänä siellä käymään, mutta syksyn tullen aina huomattu kesän vilahtaneen ohi. Siksi olikin ihanaa, että nyt saatiin kyseinen matka toteutettua. Syyskuussa käväistiin jälleen Tallinnassa päivän verran, sillä mamma kaipasi makutuomaria ostoksilleen.
Jokainen näistä päivistä oli täysin erilainen ja täysin eri seurassa. Musta se oli kivaa vaihtelua ja valmiiksi tutun kaupungin näki uusin silmin. Olen vuosien saatossa kirjoittanut useita postauksia Tallinnasta ja ne löytyvät kaikki täältä. Useista matkoista tuonne johtuen en niin kovin kirjoittanut viime vuonna postauksia blogiin; ainoastaan, jos oli jotain uutta kerrottavaa. Viime vuoden Tallinna postaukset linkkaan tähän alas:


 Berliini, Saksa

Kesän lopulla elokuussa kutsui Berliini. Katseltiin enne koulujen alkua edullisia kaupunkilomia ja Berliiniin löytyi mukavanhintaiset lennot, joten päädyttiin sinne. Mulla oli kyllä toinen taka-ajatus myöskin tuossa Saksaan lähdössä eli tutustuminen saksalaiseen arkipäiväiseen elämiseen. Mutta miksi? Se selviää ehkä joskus... Berliini oli myös erittäin mielenkiintoinen kohde historiasta kiinnostuneille matkailijoille, sillä Berliinillä on aika vaikuttava historia maailman historiassa. Oli mieletöntä päästä käymään paikoilla, joilla on ollut merkitys isoissa historiallisissa tapahtumissa. 
Mua hieman harmittaa, että koulu vei heti alkusyksystä mun aikaa todella paljon enkä ehtinyt ihan kaikkia suunniteltuja Berliinin postauksia julkaisemaan. Niitä saattaakin vielä tuolta luonnoksista ilmestyä blogiin, vaikka tuo melkein 30 asteinen kesäkuumuus ei välttämättä lumiseen talvipakkaseen sovikaan. 

Postauksia Berliinistä:

Lissabon, Portugali

Viimeisin matka oli loka-marraskuun vaihteessa ollut Lissabonin opintomatka. Reissussa oltiin melkein viikko, joten sieltä riitti paljon kerrottavaa eikä kaikki ole edes ehtinyt blogiin saakka. Tuo viikko oli todella opettavainen, mutta myös kokemusrikas. Viimeistään tuolla matkalla mun sydämeni sai kipinän matkustaa entisestään ja muuttaa jonain päivänä ulkomaille. Ja ai että, kuinka tällä hetkellä kaipaan lämpötilaan, joka on selkeästi plussan puolella, muttei liikaa. Vaikka Lissabon olikin tuo virallinen kohde Portugalissa, tuli viikon aikana käytyä myös Sintrassa ja Cascaissa ihailemassa pienempiä kaupunkeja. 
Lissabon on näistä kaikista kohteista sellainen, josta on joutunut kaikista eniten pohtimaan matkaa etukäteen sekä jälkikäteen sen ollessa osa meidän opintoja. Sen ollessa opintomatka tuli aivan erilailla oltua myös matkalla niin hyvässä kuin pahassa. Yhtenä tulevana postauksena käynkin läpi näitä eroja opintomatkan ja oman matkan välillä. 

Postauksia Portugalista:

***

Itseasiassa on ihan mukava, ettei kaikki reissupostaukset ole vielä saavuttaneet blogia, sillä olen jo hetken pohtinut lisääväni matkailuun liittyviä postauksia blogissa. Siksi onkin hyvä, että erilaisia aiheita on jäljellä vielä runsaasti. Tänä vuonna on myöskin suunnitteilla muutamakin matka, mutta varmoja varauksia ei ole vielä. Esimerkiksi Lontoo ja Budapest ovat ainakin jollain suunnitteluasteella, mutta vaikkeivat ne toteutuisi niin matkakärpäsen purtua jonnekkin kuitenkin suunnataan. 

Mikä näistä kohteista olisi eniten sun mieleen? Entä tykkäisitkö lukea enemmän matkailuun liittyviä postauksia? ♥


6 kommenttia

 1. Lissabon ja berliini on omalla matkahaave listalla! Oot kyllä paljon päässyt reissaamaan:) itselläki hirveä matka kuume, mutta elokuuhun pitäisi odottaa sitten kutsuu thaimaa:) saa nähdä pääsisikö täSsä välissä käymään jossai kaupunkilomalla euroopassa:) matka postauksia on kyllä aina kiva lukea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sun matkahaaveita löytyi tästä listalta! ♥ Kannattaakin pitää mielessä jos kaipailet vinkkejä joskus niihin :) Oon itsekkin yllättynyt ja onnellinen, että viime vuonna oli mahdllisuus näin moneen reissuun. Oi Thaimaa kuulostaa ihanan lämpimältä tässä pakkasten keskellä, mutta on varmast ihana vielä elokuussakin <3

   Poista
 2. Niin kiva postaus! :) Matkapostaukset on kyl varmaan mun lemppareita varsinkin näin talvisin kun pystyy hetkeksi uppoutumaan ihaniin loma kuviin ja siihen loma tunnelmaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Samoin, tykkään lueskella ja katsella ihania lomakuvia, vaikkakin se nostattaa samalla matkakuumetta :D

   Poista
 3. Musta on just kiva katsella matkapostauksia vaikka siitä matkasta olisikin aikaa kun siellä on käynyt. Eli ei yhtään haittaa esimerkiksi Berliinistä lukea! ;) Talvisin onkin mukava lueskella näitä matkailuja, kun ulkona on pakkasta niin kovasti ja mieli halajaa muualle muutenkin. Talsivin myös (ainakin itsellä) on vähemmän postattavaa kun ei pääse asukuvailemaan, niin onpahan jotain mielenkiintoista postattavaa ;)

  Sä oot kyllä kokenut ihanan matkailuvuoden 2018 ja toivoisin itse, että pääsisin 2-3 kohteeseen aina vuoden aikana. Tukholmaa ja Viroa en itse osaa jostain syystä laskea, mutta ne mukaan heitettynä taidankin matkustella sit sen verran mitä haluankin :D Tänä vuonna itsellä olis ainakin suunnitelmissa Kööpenhamina, Lontoo ja Skotlanti - mistä ollaan siis ihan mahdollisten matkaseurankin kanssa keskusteltu. Saa silti nähdä, mitään kun ei oo varattu, niin ei oo mun mielestä lukkoon lyötykään! :D Kohde voi ainakin täällä muuttua ihan lennosta ennen varausta :')

  Ihana postaus kerta kaikkiaan, mä haluan myös matkapostauksia lisää blogiini, ne ovat asujen rinnalla mun lemppareita <3 Joten niitä vaan tulemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, talvisin ei jotenkaan tyylijutut ole niin pinnalla kuin taas matkajutut on ympärivuotisempia erilaisten ilmastojen vuoksi :D Mä itse rakastan lukea matkapostauksia ja nyt on ihanaa, että on mahdollisuus toteutttaa itsellökin kunhan aika antaa myöden, sillä näistä kaikista paikoista olisi niin paljon kerrottavaa! Lisäksi omat matkailu-alan opinnot ovat lisänneet tietynlaista perehtymistä pintaa syvemmälle.

   Tuo 2-3 olisi aika unelma jos siis pidemmällekkin kuin Tallinna ja Tukholma, jotka samallailla en osaa itse laskea, mutta teknisiesti kuitenkin kuuluu kategoriaan :D Oi köpis on omalla haavelistalla kllä korkeella! Lontoo ja skotlanti kuulostavat kanssa ihanilta <3

   Poista