Luetuimmat ja tykätyimmät vuonna 2018

Samallailla kuin asukoonti, on mulla toisena perinteenä vuosittain ollut jakaa ne vuoden aikana kaikista luetuimmat postaukset. On mielenkiintoista tarkkailla, että mitkä postaukset ovat kiinnostaneet kaikista eniten ja toisaalta myös, mitkä eivät ole. Välillä tässä saa yllättyä, että mitkä yltävät sinne korkeimmalle, koska usein sieltä saattaa löytyä niitä kaikista spontaaneimmin kirjoitettuja juttuja. Mä olen aikaa sitten jo lakannut miettimästä postauksia niin, että jostain tulisi suositumpi kuin muista, sillä oma makuni on selkeästi täysin päinvastainen moneen muuhun. 

Postauksen loppuun jaoin myös yhdeksän tykätyintä Instagram -kuvaa ja pientä tarinaa niiden takaa. Pohdin tekeväni aluksi siitä oman postauksensa, jollaisia olen nähnyt useammassa blogissa, mutta omasta mielestäni se sopi kuitenkin paremmin yhteen näiden luetuimpien postauksien kanssa. 
 Midi on uusi mini | ootd
Olin aika yllättynyt huomatessani tämän kaikista luetuimpana postauksena koko vuonna, mutta toisaalta kesän aikana tuli erittäin selkeäksi, että midihameet olivat syrjäyttäneet muut hamemitat kesäpukeutumisessa. Mun mielestä postauksessa ollut asu ei ehkä ollut se kaikista onnistunein, sillä tuo kyseinen päivä oli e r i t t ä i n kuuma. Toisaalta sellaiseen kuumuuteen ei voi pukea yhtään mitään. Nämä kuvat napsi Inka, jonka kameran edessä en ollut koskaan aiemmin ollut, mutta vitsit tuli kivoja kuvia! 

 10 x matkakuva | #reissukuvahaaste
Alkuvuodesta blogeissa pyöri reissukuvahaaste, jossa oli tarkoitus koota kymmeneen eri kategoriaan kuva. Itselleni haaste oli oikeasti haastava, sillä olin alkuvuonna ollut Mallorcalla ja sitä ennen oli useamman vuoden väli oikeissa matkoissa Tallinnaa ja Tukholmaa kauemmas, joten moni kuvista tulikin kyseiseltä Mallorcan reissulta. Itseasiassa nyt nähdessä tämän postauksen tekisi mieli tehdä se tänä vuonna uudelleen. En yhtään ihmettele tämän postauksen suosiota, sillä tällä haasteella sai todella mielenkiintoisia matkatarinoita koottua yhteen postaukseen ja muutenkin matkailuun liittyvät postaukset keräävät aina runsaasti lukijoita. 
 Business casualisti viileään kesäpäivään | ootd
Tämä postaus on jälleen sellainen, jota ihmettelen top kolmosessa. Kuvissa ollut asu oli erittäin nopeasti napsittu Saran kanssa eikä ollut koskaan oikeastaan tarkoitus päätyä blogiin. Kuitenkin uskon monen etsivän inspiraatiota business casual -tyyppiseen pukeutumiseen, jota itsekkin ihannoin. Tämä asu on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs ja business casualin ilmentymä. 
Maaliskuussa julkaisin postauksen mun omasta koulutusalasta ja vinkkejä yhteishakuun. Siitä lähtien kyseinen postaus oli mun koko blogihistorian luetuin postaus, kunnes syksymmällä alkoivat nuo tämän voittaneet nousta listalla. Yhtenä suurimpana syynä tämän postauksen suosioon oli se, että oma kouluni oli jakanut kyseisen postauksen linkin Facebook -sivullaan. Ja aivan täysin mun tietämättä! Oli aika hauska yhteensattuma, että oltiin juuri edellisiltana oltu viettämässä iltaa luokkakavereideni kanssa ennen meidän kesäloman alkua ja vihdoin kerroin kaikista läheisimmille luokkakavereilleni blogista. Ja onneksi kerroin, sillä olisi ollut aika noloa, jos he olisivat siitä kuulleet meidän koulun Facebookista. Muutama kyselikin aamulla, että olinko tiennyt tuosta linkkauksesta, kun niin hyvään aikaan kerroin itse heille. Tosin, jos olisin tiennyt postauksen olevan sivustolla, jolla on tykkääjiä 15 tuhatta, niin olisin ehkä miettinyt postauksen kuvia hieman paremmin...
Viidenneksi luetuin postaus on jälleen asupostaus. Tämä asu on kyllä ansainnut paikkansa täysin tässä listauksessa, sillä siinä on omasta mielestäni mielenkiintoinen kombinaatio pastellista vaaleanpunaista ja sinistä, joita ei välttämättä heti osaisi yhdistää keskenään. Näistä kolmesta top5 -listaukseen päätyneestä asusta tämän olisin voinutkin hyvin kuvitella tänne toisin kuin noita kahta ylempänä ollutta. Yllätyin kuitenkin, että tässä listauksessa oli kolme asupostausta, sillä kollektiivisesti matkailupostaukset keräävät enemmän lukijoita. Toisaalta kuitenkin olen iloinen asukuvien suosiosta, sillä itse rakastan jakaa omaa tyyliäni, joka eroaa aika paljon siitä, mitä kaupoissa näkee mallinukeilla. 
Tein jälleen tänä vuonna Best Nine -sovelluksella vuoden tykätyimmistä kuvista kollaasin. Muutaman kuvan tiesin jo valmiiksi päätyvän tähän kollaasiin, mutta muutama oli yllätys ja muutama jäi pois, vaikka toisin luulin. Nyt jaankin pieniä tarinoita näiden kuvien takaa: 

1. Ihana kuva Sintrasta Portugalista. Lisäsin tämän kuvan meidän upean päiväretken jälkeen ja se keräsi nopeasti tykkäyksiä niinkuin usein matkakuvat keräävät. Me löydettiin ihanan rauhallinen paikka Sintrassa tuollaisen terassin reunalta, jossa napsittiin meistä jokaisesta paljon kuvia. Tausta oli vaan niin upea; värikkäitä vanhoja taloja ja taivaisiin kurkottava 'vuori' takana. Kuvasta onkin suuri kiitos Mealle ja Nealle, joista toinen napsi mun kameralla kuvia ja toinen puhelimella enkä kuolemaksikaan tiedä kummasta tämä oli. 

2. Sain jaettavaksi pari lippua I Love Me -messuille ja päädyin pitämään pienen arvonnan Instagrammissa. Tuon ilmapallokuvan olin ottanut edellisiltä messuilta ja olin ihan innoissani menossa viime vuonnakin bloggaajapassilla. Toisin kuitenkin kävi, sillä mulla iski ihan kamala flunssa juuri silloin ja joka päivä mietin, että huomenna olen terve, että pääsen messuille, mutta kaikki messupäivät menivätkin sängyn pohjalla. Onneksi kuitenkin sain ilahdetuttua yhtä seuraajistani mukavilla messuilla. 

3. Viime keväänä mentiin tyttöporukalla Tallinnaan ja vihdoin meillä oli mukana henkilö, joka tiesi vaaleanpunaisen oven koordinaatit. Olen ihaillut tuota ovea jo vuosia kaikkien kuvissa ja vihdoin pääsin itse seisomaan sen eteen. Huvittavinta kuitenkin, että olen mennyt monet kerrat melkein sen ohi ihan huomaamattani. 

4. Inspiration Blog Awardsiin pukemani asu keräsi paljon tykkäyksiä luultavimmin myös tapahtuman oman hashtagin vuoksi. Vitsailinkin kuvatekstissä, että asulla odotin myös kutsua kuninkaallisen vauvan ristiäisiin. Tämä asu oli täysin mua ja olen onnellinen, että uskaltauduin pukeutumaan siihen, sillä vain pari päivää ennen tapahtumaa mulle iski kauhea epävarmuus valitsemaani kokonaisuutta kohtaan. Onneksi kuitenkin luotin itseeni. 

5. Viime alkuvuonna matkustettiin Mallorcalle Magalufiin, joka oli täysi autiokaupunki siihen aikaa vuotta. Tämän kuvan laitoin Instagrammiin saatesanoilla holiday mood, sillä olin ehkä yhden päivän pois koulusta lomaillakseni, joten monelle tuli yllätyksenä mun loma. Vaikka kuvassa näyttää todella lämpimältä, ei tuolla oikeasti tarjennut ihan noin ohuella paidalla vaan vaati se takin päällensä. Tuo laituri oli näkynyt meidän hotellihuoneen parvekkeelta ja olin jo mielessäni visioinnut, kuinka upealta tuo paita itsessään näyttää vasten tuota merta, joten siksi takitta mentiin tuuliselle rannalle ja niin muodostui yksi omista lempparikuvistani. 

6. Tämä kuva on itseasiassa osa kuuden kuvan kokonaisuutta, jonka ensimmäisenä se vain on. Nuo kuusi kuvaa ovat Sintrassa olevasta Quinta da Regaleira -palatsissa otettuja ja loivat sen satumaisen tunnelman, joka me paikan päällä kohdattiin. Tätä 'kansikuvaa' otettiin Mean kanssa ja oltiin saatu muutama kuva otettua ennenkuin tuo kaunis katos keräsi hieman enemmän ihmisiä, jolloin ei enää oltaisi saatu yhtä rauhallisia kuvia otettua. Onneksi ne pari ensimmäistä onnistui, joten ei haitannut. 

7. Syksyn kiireiden keskellä postasin erittäin syksyisen kuvan tosin vuoden takaa. Tämän mainitsinkin jo kuvatekstissä, että syksy oli niin kiireinen ettei uusia kuvia ole saatu vielä syksystä otettua. 

8. Käytiin Lindan kanssa Haagan alppiruusupuistossa kuvailemassa samallailla kuin monet muutkin. Tuolla oli silloin todella paljon ihmisiä kuvailemassa ja bongattiin jopa kuvaukset ihan kunnon kalustolla aina valonheijastimista alkaen. Tuolla kulkiessa mä visioin, että voisi näyttää kivalta istua rennosti noilla pitkospuilla puiden alla ja kuva onnistui erinomaisesti kiitos loistavan kuvauskaverin. 

9. Samaisella Tallinnan matkalla kuin kolmas kuva on otettu, käytiin Telliskivin alueella, jossa oli erilaisia upeita katumaalauksia. Tuo vaaleanpunainen tausta suloisella kissalla nousikin meistä jokaisen Instagrammiin saakka. Itseäni huvitti hieman, että kuvautin itseäni kaikkien vaaleanpunaisten taustojen edessä ihan huomaamattani, mutta ainakin ne sointuivat kauniisti mun huivin väritykseen. 

Löytyikö näiltä listoilta sun tykkäämiä postauksia tai kuvia? ♥


Ei kommentteja