Quinta da Regaleira | Lissabon '18

Jatketaan jälleen Lissabon -postauksilla ja tällä kertaa olisi taianomaiseen Quinta da Regaleiraan tutustumista luvassa. Tuo Quinta da Regaleira on palatsi, jonka yhteydessä on valtava puisto täynnä erilaisia pienempiä rakennuksia, torneja, tunneleita ja vesialtaita. Se myös kuuluu Sintran yhteydessä osaksi Unescon maailmanperintökohteita. 
Sintrassa on useita upeita linnoituksia, joihin saisi upotettua kokonaisen päivän jokaiseen. Meidän opas tekikin päätöksen meidän puolesta ja vei meidät tänne Quinta da Regaleiraan, sillä siellä on paljon vähemmän jonottamista ja paljon tilaa tutkiskella rauhassa. Mennessämme autolla Palacio Nacional de Penan ohi näimme melko ison väkimäärän pelkästään jonottamassa sisään ja muutamista kuvista väenpaljouden myös alueella, joten olimme melko tyytyväisiä tuohon hieman rauhallisempaan, mutta upeaan palatsiin puutarhoineen. Sisäänpääsyn hintakaan ei ollut kovin kallis; 6 euroa ja sisään pääsimme ilman jonottamista.

Meillä oli runsas kaksi tuntia aikaa tuolla palatsin alueella ja se riitti todella hyvin, että ehdimme kurkkaamaan ne tärkeimmät paikat puutarhan alueella sekä palatsin sisällä. Lisäksi nautimme upeissa maisemissa herkulliset täytetyt croissantit, sillä alueelta löytyi myös mukava pieni kahvila. 
Alueella liikkuessa mulla tuli aina välillä mieleen, että tuolla pystyisi mahdollisesti kuvaamaan paljonkin keskiaikaisia leffoja ja sarjoja, sillä alue on hyvin säilynyt ja siellä on useita upeita 'hengailupaikkoja'. Mun mielestä oli todella hienoa, että suurimpaan osaan torneista pystyi menemään käymään sisällä ja luontoon kivistä rakennetut portaat olivat hyvässä kunnossa. Lisäksi alueella oli jo mainitsemiani tunneleita. Ne eivät tosin olleet kovinkaan mun mieleen, sillä ahtaanpaikankammo sekä pelko jäämisestä sortuviin tunneleihin iski aina tunneleihin mennessä. Niissä oli lisäksi välillä niin pimeä, että onneksi nykyajan puhelimissa on taskulamput mukana! Onneksi kuitenkaan tunnelit eivät olleet sellaisia, että niihin olisi kovin helposti eksynyt. 

Me tehtiin alkuun se virhe, että kierreltiin vähän päämäärättömästi paikasta toiseen aluetta, joten jotain saattoi jäädä näkemättä. Toisaalta nähtiin todella paljon lyhyeen aikaan nähden, sillä jokaisen nurkan takana oli jotain nähtävää ja, jos rohkeasti kurkisti erilaisiin luoliin ja koloihin koki jotain uutta jälleen. 
Palatsi itsessään ei ollut kovin suuri ja siitä oli auki vain pieni osa. Sisälle mentäessä kierrettiin naruin ohjastettu reitti eli itsekseen ei palatsia päässyt tutkiskelemaan. Siksi me kävelimmekin aika nopeasti reitin läpi, vaikka siellä olisikin ollut erilaisia opastauluja kertomassa historiasta ja palatsista. Meillä oli siihen mennessä ollut kuitenkin jo aika pitkä ja tapahtumarikas päivä, joten pitkien tekstinpätkien lukemiseen ei riittänyt keskittyminen. Toisaalta jälkeenpäin harmittaa, sillä olisi voinut oppia jotain mielenkiintoista, mutta oltiin kuitenkin jo meidän oppaalta saatu pieni tietoisku tuosta palatsista ennen sinne menoa. 

Kaikkiaan tuo oli erittäin mielenkiintoinen kokemus ja todellakin rauhallinen muutamaa suosituinta kohdetta lukuunottamatta. Voinkin erittäin lämpimästi suositella tuolla vierailua, jos Sintrassa päin liikkuu ja haluaa hetkeksi kauemmas suurista turistilaumoista. 

Ihastuttiko teitä Quinta da Regaleira tämän postauksen perusteella? ♥


4 kommenttia

 1. Vaaaau! Satumaisen upeeta! :D Varmasti ollut kaikin puolin jännäri reissu tuo. Tuollaisista mä tykkään ja ehdottomasti muistan tämän kunhan Lissaboniin eksyn ;)
  Mä muuten aika monesti otan sellaisista opastauluista kuvat ja luen sitten ajan kanssa kun kerkiää. Esimerkiksi Pafoksella Arkeologisessa puistossa ei jaksanut keskittyä enää ja lueskella niitä tietopläjäyksiä, kun helle puski päälle ja oli muutenkin rankka reissu siellä kiertää - plussana kun englanniksi luen niin pitää vähän enemmän keskittyäkin - niin otinpahan kuvat jotta sain lueskella ne sitten myöhemmin ihan kotosalla koneella 8) Ja jos joku sana ei ole päässä niin sen saapi helpommin sit tarkistettuakin sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookkin? ♥ Kannattaa joo ehdottomasti pitää mielessä, sillä on varmasti kokemuksen arvoinen. Joo mäkin oon välillä ottanut opastetauluista kuvia, jotta muistan myöhemminkin, mitä niissä oli :D

   Poista
 2. Mikä matkakuume iskee! 😍 Todella ihanan näköinen paikka, just sellainen jossa nauttisin vain kävelystä ja upeista maisemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että iski suhun myös ♥ Tuolla oli kyllä ihana seikkailla ja kävellä ympäriinsä :)

   Poista