Inspiraatiota lumisiin asuihin

Ollaan tällä viikolla saatu vihdoin nauttia pienestä lumikerroksesta sekä pakkaslukemista. Itsellä nää ensimmäiset pakkaspäivät ovat menneet mahdollisimman paksuissa ja lämpimissä kerroksissa, sillä jotenkin joka talvi joutuu hetken tottumaan jälleen tuohon kylmempään ilmaan ulkona. Väittäisin myös, että paluu Lissabonista kuun alussa vaikutti siihen, että joutui taas tottumaan Suomen viileämpään säähän ja se edelleen vaikuttaa pakkasen sietokykyyn. Hassua miten se oma kroppa onkin niin altis erilaisille lämpötilan vaihteluille, vaikka olisi lyhyemmänkin ajan eri lämpötilassa.

Mutta postauksen aiheena ei pitänyt olla puhua pelkästään pakkasesta ja siihen tottumisesta vaan tuoda lumista asuinspiraatiota. Keräsin muutamalta viime talvelta lemppareita talviasuja, joissa on oikeasti liikuttu lumisessa säässä. Samalla huomasin, että mun talvipukeutumisessa selkeästi toistuu muutamat tietyt ominaisuudet. Nyt jaankin teille kolme talvipukeutumisen kulmakiveä esimerkein:
Muhkea huivi. Tämä trendi saapui muutama vuosi sitten kaikkien kauppojen valikoimiin ja muhkeat huivit löytyivät kaikissa upeissa väreissä. Mun talvipukeutumisen kulmakivenä onkin siitä saakka ollut nuo muhkeat huivit, sillä hieman ohuemmalla villakangastakilla pärjää paljon mukavammin, kun huivilla saa lisää lämpöä kaulan ja rintamuksen alueelle. Itselläni ainakin se on sormien ja varpaiden lisäksi ainoa oikeasti paleleva osa vartalossa. 

Itse omistan näitä huiveja kaksi; valkoisen Cubuksesta ja vaaleanpunaisen Tommy Hilfigeriltä. Mun mielestä ne ovat juuri sopivat mun jokaikiseen asuun väriensä puolesta, sillä jokaiseen asuun voi aina yhdistää valkoista ja suurimpaan osaan vaaleanpunaisenkin. 
Pipo päässä pakkasella. Kaikista kylmimmillä keleillä on mukava saada päähän lämpöä, koska sitä kautta kuitenkin katoaa niin paljon lämpöä kropasta. Suloinen pipo sopii osaksi monia erilaisia talvisia lookkeja tai sen sijasta voi laittaa myös tyylikkäämpiä hattu vaihtoehtoja kuten tuossa toinen vasemmalta olevassa asussa voi huomata. Muutama vuosi sitten itseasiassa nuo erilaiset tyylikkäät hatut olivat melkein jokaisessa blogissa esillä ja niistä puhuttiinkin blogihattuina. Mutta mun mielestä juuri hyvä, että hatut yleistyivät ja yleistyvät asukuvissa blogeissa, sillä päälaen peittäminen talvella edes hieman ohuemmalla päähineellä on parempi kuin pää paljaana kulkeminen. 
Väripilkkuja valkoiseen taustaan. Valkoinen tausta itsessään lumen ansiosta on ihana tyhjä kangas, joten miksi sitä valkoisuutta ei korostaisi kauniin värikkäillä vaatteilla? Ulkona liikkuessa huomaa, että talven tullessa vielä entisestään näkee vain mustaa ja harmaata talvipukeutumisessa ja ehkä vuodenaika siihen osaltaan vaikuttaa myös. Mun mielestä kesän lisäksi kirkkaat värit sopivat myös erinomaisesti talveen, ehkä jopa enemmän kuin pastelliset hempeät värit, jotka on omassa mielessäni enemmän kevään juttu. 

Ja koko asun ei todellakaan tarvitse olla täynnä väriä vaan pienikin pilkahdus sopii hyvin siihen muuten melko mustavalkoiseen komboon. Yllä olevissa neljässä asussa olen yhdistänyt juurikin pääasiassa yhden kirkkaan värisen vaatteen muuten melko neutraaliin värimaailmaan. 

Mitä teidän talvityyliin kuuluu? ♥


6 kommenttia

 1. Vitsi miten ihana tyyli sulla on! Oon pitkään ettinyt blogeja joissa tuotaisiin esille tyttömäistä tyyliä jossa on vähän väriäkin mutta näitä tyylejä näkyy harvemmassa. Kolmannen kollaasin mekossa on kivat yksityiskohdat ja tykkään miten kaikissa asuissa kengät sopii takin/yläosan kanssa tosi hyvin! Täällä odotellaan lunta, että pääsee ottamaan talvisia asukuvia, tuolla harmaudessa kun ei hirveesti innosta kuvailla :/

  dressedforhappiness.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Joo tuo harmaus saisi siirtyä pois, jotta oikeasti pääsisi ottamaan ihania valoisia asukuvia :/ Ihana kuulla, että mun tyylini iskee suhun ja varsinkin kun tiedän sen olevan aika erilainen verrattuna suurimpiin trendeihin :)

   Poista
 2. Aika huikee postausidea! Mä vaan en talvipakkasilla oikein ota asukuvia, joten itse en ehken tällaista voi valitettavasti luoda - muuten olisin lainannut postausideaasi ;)

  Talvi on just hankalaa aikaa pukeutua ja mä en osaa kuvata ns. "sisäasuja" talvella. Lisäksi minä myös vuoraudun mahdollisimman paksuihin vaatteisiin kun on kovat pakkaset, sillä palelen myös tosi herkästä ja lämpötilaerot huomaan herkästi. Tänä vuonna vois kokeilla kuvailla vähän enempi jos sää sallii ja mä vaan tarkenen :D

  Pipot, hatut ja muhkeat huivit, niille sanon kyllä <3 Mua harmittaa kun en osaa enää kovin värikkäitä vaatekappaleita pitää, joskus yhdistelin ihan todella paljon värikkäitä osia kokonaisuuksiin :D Toi alin kollaasi näyttää nimittäin ihanan virkeeltä! Sulla on kyllä tosi kaunis ja tyttömäinen tyyli, ilo katsella asujasi :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Haha, joo kyllä sitä välillä miettii, että jotain vikaa pitää itsessään olla, että vapaaehtoisesti palelee talvella asukuvien eteen :DD Tosin kyllä arjessa paljon tulee liikuttua mahdollisimman paksuissa vaatteissa eli ei välttämättä asukuvat ole todellisuus kaikista kylmimmistä päivistä!

   Mä muistan kanssa seurailleeni aikoinaan sulla erittäin värikkäitä asuja, harmi, ettei se enää tunnu olevan niin värikästä :/ Mutta jokaisen tyyli kehittyy ja muotoutuu, mistä tietää vaikka vielä joskus tulisi puettua kunnon värikkäästi :D

   Poista
 3. Aivan ihania asuja! Muhkeat huivit on parhautta pakkasilla! Miulla talviasuun kuuluu aina villasukat, paksu pipo ja kaulahuivi sekä jotkut hanskat. Sitten riippuu loppu siitä, minne olen menossa; töissä se on toppa-asu ja vapaa-ajalla saapikkaat, farkut ja joku kiva takki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo kyllä se vaikuttaa mihin on menossa, että miten pukeutuu! Lämpimästi pkeutuminen kuuluu kyllä talveen ehdottomasti, hanskat yms usein vain uupuu kuvista vaikka oikeasti ovatkin käytössä :D

   Poista