Kesäistä juhla-asua | ootd

Olenko ainoa, jonka mielestä nämä paahtavat helteet voisivat jo pikkuhiljaa loppua? Mulla ainakin on aivan veto poissa eikä oikein minkään tekemisestä tule mitään tukahduttavan kuumuuden vuoksi. Perjantaina matkustin Raumalle muutaman tunnin bussimatkan bussissa, jonka ilmastointi ei toiminut. Voin kertoa, että +30 astetta tuntui bussissa paljon kuumemmalta ja vieläkin tuon matkan jäljiltä olo on ihan kamala. Kuumuudesta johtuen ei myöskään postaustahti ole pysynyt totutussa enkä ole edes välittänytkään, vaikka nyt hieman kirpaisee julkaista tämän viikon asupostaus edellisen viikon vastaavan perään. 
Tällä kertaa olisi hieman juhlavampaa, mutta kesäistä asua luvassa. Vietettiin sunnuntai-päivä rippijuhlissa ja helleaallon ohella onneksi saatiin nauttia myös pienistä sadekuuroista. Kesäisten juhlien luottovaate on tietenkin kevyt kukkamekko, jollaisen kävin hankkimassa aika kiireisellä shoppailureissulla. Mulla on Helsingissä kotona parikin juhlamekkoa, joita suunnittelin tuonne laittavani, mutta se sitten jäi. Siksi tulikin hieman kiireinen ostosreissu, kun ei ihan viitsinyt arkivaatteilla lähteä kirkkoon ja juhlimaan. 

Jouduin aika monessa liikkeessä pyörähtämään ennen kuin löysin kesäisen juhlamekon. Eräässä liikkeessä myyjäkin pahoitteli, että kyseisten mekkojen sesonki on jo ohi. Voisin väitellä olevani hieman eri mieltä, mutta toisaalta onhan tää helteiden jatkuminen ollut aika ihme Suomessa eikä mikään vaatekauppa pysty aikaisin keväällä varautua siihen. Loppujen lopuksi löysin Cubuksen alennusrekistä parikin varteenotettavaa mekkoa sovitukseen, joista sitten tämä vaaleanpunainen kukkamekko päätyi kassan kautta mukaan. Mulla oli sovituksessa tosin myös keltaisia mekkoja mukana ja tässäkin mekossa on keltaisia kukkia. Ehkä tuo viime postauksen keltaisuus on edelleen mun mielessä. Kiiresovituksesta saattaa kertoa se, että lauantai-illalla laittaessani mekkoa valmiiksi aamua varten huomasin mekossa reiän vetoketjun ja sauman välillä! Olin luultavasti sovittaessani repäissyt hieman huolimattomasti tuon vetoketjun auki ja sitä sain sitten lauantaina paikkailla ettei peppu vilkkuen tarvinnut lähteä juhlimaan. 
Pakko sanoa, että huomaan tietynlaisen kaavan mun juhlapukeutumisessa, jos vertaa esimerkiksi Inspiration Blog Awards -asuun. Vaatteissa toistuu suloinen pastellisuus ja asusteissa lämmin kultaisuus. Toisaalta koen sen omakseni eikä nämä asut muuten ole lähelläkään samanlaista. Tai no, korvikset ovat samat, laukku samanvärinen, mutta pienemmässä koossa ja kengät samat erivärisinä... Ja ellen ole väärässä, niin meikkikin on huulipunaa myöten sama. Hiuksia ajattelin aluksi samanlailla kuin IBA:ssa, mutta kuumuus pakotti luopumaan ajatuksesta kuumalla kihartamisesta sekä tietenkin pitämästä paksua avonaista hiuspehkoa kuumentamassa.

Mekot puolestaan eivät ole yhtään samantyyliset sävyä lukuunottamatta. Kun IBA -mekko oli jäykkä ja struktuurinen, on tämän asun mekko liehuva ja kevyt. Toinen oli hihaton, tässä puolestaan on ihanat liehuvat hihat. Mutta erilaisuuksistaan huolimatta molemmat sopivat omiin tilaisuuksiinsa täydellisesti. Tuollaisena helteisenä päivänä tämä kevyt mekko oli huomattavasti parempi vaihtoehto kuin hieman paksummasta kankaasta valmistettu pitsimekko. Lisäksi tämä mekko sopi sellaisenaan kirkkoon erinomaisesti ilman, että olisi tarvinnut miettiä olkapäät peittävää suojaa takista tai huivista. Ensi viikonloppuna olisi jälleet kesäiset juhlat, joihin pitäisi päättää asu. Saa nähdä toistuuko siinä jälleen tämä mun toistama kaava ;)
Mä luultavasti toistan itseäni sanoessani, että lemppari asia tässä asussa on juurikin nuo liehuvat hihat ja liehuva helma. Jokainen pienikin tuulenvire tuntui ihanalta tuon mekon ansiosta. Hieman naurahdan itselleni, kun mietin sitä hetkeä sovituskopissa ja olin itselleni siellä, että saa kelvata. En siis rakastunut tuohon mekkoon heti ensisovituksella vaan enemmänkin tyydyin kohtalooni huonon valikoiman edessä. Ja nyt jälkeenpäin tää mekko nousi yhdeksi lemppariksi kesän juhlavaatteista ja mua ärsyttää jo valmiiksi pukeutua ensi viikonloppuna johonkin muuhun kesäiseen juhlamekkoon. 

Vaikka juhlapukeutuminen on mulle mieleen, on se aina yhtä stressaavaa pohtia tilaisuuteen sopiva kokonaisuus. Nytkin pohtiessa tätä asua ja kuinka täydellisesti se sopi noihin rippijuhliin en voisi olla tyytyväisempi. Olen aiemminkin blogissa maininnut, että mä mietin vaatteiden kautta todella liikaa. Mun mielestä vaatteet kertoo niin paljon ihmisestä, vaikka toisaalta jokainen lukee niitä vaatteita eri tavalla. Siksi juhlapukeutumisessa olevat etiketit on mun mielestä vieläkin tarpeen ja joita pitäisi noudattaa. Taidan niin ollen olla hieman vanhanaikainen. Mutta ainakin itse haluan pukeutumisellani osoittaa kunnioitusta toisen tärkeälle päivälle ♥

Miten mun juhla-asu onnistui teidän mielestä? ♥ 


14 kommenttia

 1. Tosi onnistunut asukokonaisuus! Aivan ihana mekko :)

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! <3 Huomasin kans, et näille helteillä ei löydy enää kunnolla vaatteita kaupoista.. mikä on vähän ärsyttävää, jos hakee jotain tiettyä.. ehkä ens kesälle pitäis ollavähän nopeampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo helle tyhjensi aika hyvin kaikenlaisia hyllyjä kaupoista :D

   Poista
 3. Kaunis asu :). Alkaa kyllä nämä helteet jo riittämään, mutta näillä tietoo ensiviikon pitäisi olla viileämpi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Joo onneksi helteet siirtyivät ainakin hetkeksi pois ja viilemmät kelit saapuivat <3

   Poista
 4. Todella kaunis tuo mekko! <3 Tuo kuosi ja väri on niin ihanat :) Juuri hyvä valita kesäisiin juhliin :)

  VastaaPoista
 5. Todella ihana mekko ja kaunis asukokonaisuus ♥

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana mekko ja kaunis sinä! <3 Mie rakastan hellettä ja kuumuutta, mutta alkaa kyllä omatkin voimat olla aika vähissä, kun koko ajan on paahtavan kuuma. Nytkin tuuletin pörisee ihan 20 sentin päässä, koska muuten läkähdyn! Ja itsekin etsin kesämekkoa tälle kesää, mutta tarjolla oli vain makkarankuoria ja olisin halunnut juuri jonkin tuollaisen kevyen, hulmuavan ja vähän löysemmän mallin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Joo yllättävän huono valikoima ollut tänä kesänä juhlamekoissa :( Tuollainen kevyt sopi noille helteille pikkasen paremmin kuin läkähdyttävä makkarankuori :D Joo helteet kyllä meni ihan yli, pari päivää on ihan kiva, mutta sen jälkeen ihan liikaa :/

   Poista
 7. Vau miten taianomaisia nämä kuvat ja upea mekko! <3

  VastaaPoista