Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kesällä on paljon kauniita paikkoja tutkittavaksi, kun luonto oikeasti puhkeaa kukkaan sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Treffattiin jokin aika sitten Niinan kanssa ja päätettiin lähteä kurkkaamaan Kaisaniemessä sijaitsevaa kasvitieteellistä puutarhaa. Tuo muodostuu niin ilmaisesta ulkopuutarhasta sekä sisäänpääsymaksullisesta kasvihuone -puutarhasta. Koska me oltiin melko myöhään liikkeellä, päädyttiin kiertelemään ainoastaan tuossa ulkopuutarhassa, mutta pakko kyllä päästä kurkkaamaan nuo kasvihuoneet paremmalla ajalla. 
Suurimmalta osalta tuo ulkopuutarha on puulajipuistoa, mutta pieninä alueina siellä ovat sammal-, jäkälä- ja kivikkopuutarhat, aistien puutarha sekä evoluutiopuu. Alueella on lisäksi kauniita vesialueita ja erilaisia rakennuksia, joiden ympärille nuo kasvit sopivat erinomaisesti. Tuolla sisällä olevissa kasvihuoneissa on ihan tavallisen suomalaisen kasvillisuuden lisäksi kaikkia eksoottisia teemoja, joita olisi ihana käydä myöskin katsomassa. Opiskelijoille tuo sisäänpääsymaksu on ainoastaan 5 euroa ja normaali lippukin vain 10 euroa, joten kovin kalliista lystistä ei ole kyse. Kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa lisätietoa paikasta heidän omalta nettisivultaan. 
Tuossa ulkopuutarhassa tykkäsin eniten tuosta alueesta, jossa näkyi nuo kasvihuoneet yhdessä kauniiden kukkien kanssa. Lisäksi tuo suihkulähteen alue oli todella kaunis ja mun mielestä tuossa kuvassa, jossa yhdistyvät kaukana näkyvä rakennus, kasvihuoneet sekä suihkulähde kuvainnollistaa tuon alueen upeuden. 

Haluan ehdottomasti käydä tuolla vielä loppukesästä, jos vain ehdin, sillä osa kasveista eivät olleet vielä päässeet täyteen loistoonsa. Varsinkin, koska vierailumme sijoittui tuolle paahtavalle helteelle toukokuussa ja se alkoi pikkuhiljaa näkymään jo luonnossa, joka kärsi turhasta kuivuudesta. Onneksi vesisateet toivat luonnolle pientä helpotusta ja jälleen on ulkona hieman vehreämpää. Onkohan musta tullut oikeasti aikuinen, kun toivon vesisateita kesälle? 

Oletteko te vierailleet tuolla kasvitieteellisessä puutarhassa? ♥

8 kommenttia

 1. En ole kyllä koskaan käynyt, mutta pakko päästä joskus - näyttää niin kauniilta paikalta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kaunis paikka eli ehdottomasti suosittelen käymään ♥

   Poista
 2. Ompa kaunis paikka, tuolla olisi ihana käydä joskus! ♥ Nättejä kuvia oot napsinut :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihania kuvia♥ En oo käynyt tuolla, vaikka vierailu onkin ollut monta kertaa mielessä. Toi viiden euron sisäänpääsykään ei liikaa kevennä kukkaroa, joten eiköhän tonne tule suunnattua jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kannattaa kyllä ja varsinkin kun ei kovin kallis ole :) Talvella tuo sisätilakin voi olla ihan viihtyisä ;D

   Poista
 4. Todella kivoja kuvia oot ottanut! :) Tuo on mun mielestä myös ihana paikka etenkin näin kesällä <3 Mutta myös tuolla sisällä olisi joskus kiva mennä käymään :D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ja kiitos kun veit mut sinne <3 Ehdottomasti täytyy tuo sisätila kanssa käydä kurkkaamassa, ensi kerralla sinne? :)

   Poista