Hitusen keltaista | ootd

Parin viikon erittäin kiire aikataulu on vihdoin selätetty ja nyt on aikaa muuhunkin. Mulla oli jo eilen tarkoitus tulla kirjoittelemaan teille maanantainen asukuvapostaus, mutta jotenkin ensimmäinen vapaapäivä pitkään aikaan tuntui mukavammalta viettää hemmotellen itseä ilman turhia paineita mistään. Viileässä suihkussa mietinkin, kuinka ihana oli vain olla suihkussa ilman aikataulua ja rauhassa levitellä kahvikuorintaa iholle. Tuollaiset pienet arjen luksukset unohtuvat helposti kiireessä, jossa ainoastaan perustarpeet tulee täytettyä. Nyt olisi kuitenkin luvassa mun eilisen kaupungilla käynnin asua, jolla jälleen kerran ylitin omia mukavuusalueita. Tuntuu, että se on tämän kesän teema pukeutumisessa!
Ja mikähän tuo mukavuusalueen ulkopuolinen asia voisi tässä ihan perusasussa olla? No tuo keltainen väri. Olen jo jokin vuosi sitten julkisesti todennut, että mun päällä ei tulla koskaan näkemään mitään keltaista. Sen jouduin jo perumaan uuden uimapukuni myötä, mutta se keltakuume ei päättynyt siihen. Ei todellakaan vaan se jatkui tällä kertaa asusteisiin saakka. Keväämmällä mainitsinkin, että jotenkin oudosti mun mieli on vaatekaupoissa vetänyt kohti punasta ja vältellessäni sen ostamista olenkin huomaamatta innostunut keltaisesta.  Onneksi tuo ei ole kuitenkaan karannut käsistä vaan keltaista ei vieläkään ole muutamaa asiaa lukuunottamatta enempää kaapeissa pyörimässä. 

Tuo keltainen laukku on itseasiassa tuliainen Bulgariasta ja siten ei edes oma päähänpistoni hankkia. Kengistä toisaalta olen täysin vastuussa. Mä ihastelin jo näitä kenkiä aivan siitä hetkestä asti, kun H&M somessaan esitteli kesän uutuuksia. Ne jäivät kummittelemaan mun mieleen pitkäksi aikaan, mutta sain kaikella järjelläni seliteltyä itselleni etten a) käytä keltaista ja b) käytä tuon mallisia kenkiä. Mutta sitten tapahtui se uimapuvun osto. Ensimmäinen itse hankittu keltainen asia kesään oli siinä. Sitten tuli se eräs päivä, kun ihan viattomana kävelin kaupungilla ja nuo kengät jälleen kiinnittivät mun huomion.  Hintalappuun oli ilmestynyt alennustarra ja huomaamattani olin jo kassalla niiden kanssa. Ja siis ovathan nämä älyttömän kauniit kengät! Ei ehkä ne käytännöllisimmät, mutta täydelliset esimerkiksi keltaisen uimapuvun kanssa...
Tämä koko asu oli itseasiassa aika hetkessä mietitty eikä edes lähelläkään alkuperäistä valintaani. Tuo helleaalto ulkona oli pakottamassa mua heittämään vaan ohuimman kukkamekon päälleni, mutta jotenkaan se ei vain tuntunut yhtään hyvälle päällä. Päätinkin siis olla tyylikäs nainen ja pukeutua juuri haluamaani helteestä huolimatta. Sitten silmäni bongasi nuo kengät ja ajattelin, kuinka kivasti mun tummansiniset 'puvunhousut' sopisivat niiden kanssa yhteen. Paidaksi pohdin ylläri kyllä valkoista, mutta sitten mieleen tuli eräs kokeilu, jota olen jo tammikuusta saakka pohtinut ja päätinkin valita tuon vaaleansinisen off shoulder -paidan. Se sopi noiden housujen kanssa juuri niin hyvin kuin kuvitelmissani olin ajatellut. 

Ja toisaalta mun mielestä keltainen ja sininen sopivat keskenään hyvin yhteen, vaikka joissain tapauksissa lopputulos voikin muistuttaa Ruotsin lippua. Onneksi tässä tapauksessa en ainakaan itse huomaa yhteneväisyyttä siihen. Oon myös siinä mielessä erittäin ylpeä itsestäni etten vain yhdistänyt keltaista valkoiseen niin kuin yleensä teen kirkkaille ja varsinkin itselleni vieraille väreille.
Koska mulla on pyrkimyksenä yhtenäistää vaatekaappiani ja päästä eroon ainoastaan yhden asian kanssa yhteensopivista asioista, pohdin aika paljon näiden keltaisten järkevyyttä. Kuitenkin mulla on mielessä parikin asua ainakin noiden kenkien kanssa, joten näin ollen voisin väittää ettei ostos täyttänyt turhuuden kriteereitä. Ja jos muuten ei tule käyttöä niin ainakin noita voi käyttää kotona slipareina. Laukku puolestaan on hieman erilaisempaa keltaista, mutta onneksi malliltaan ihana ja sopii esimerkiksi täydellisesti kokomustan asun kanssa, vaikka sellaisia tosiasiassa todella harvoin käytän. Plussaa kuitenkin suloisesta huivi -yksityiskohdasta ja saa nähdä, kun en ole vielä kokeillu, että saako huivin kauniisti laukusta poiskin. Tähän asuun se kuitenkin toi yhteneväisyyttä kuviossa ollessa myös vaaleansinistä. 

Iskeekö suhun keltainen vai ei? ♥ 

6 kommenttia

 1. Ihana asu! Keltainen pukee sua! :) Mulle sopii keltainen jos olen ruskettunut, mutta muuten ei. Noi kengät ja laukku on ihanan kesäiset. Kunnon kesäasusteet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Musta tuntuu, että keltainen sopii kaikille parhaiten juuri rusketuksen kanssa :)

   Poista
 2. Mä en tykkää keltaisesta itselläni, mutta muille se tuntuu sopivan paremmin kuin hyvin! <3 Varsinkin just sulle :) Ihana idea yhdistää keltaiset kengät ja laukku, sopii hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana ♥ Joo pohdin aika kauan, että pystynkö yhdistämään ne keskenään, mutta näköjään toimi ihan hyvin :D

   Poista
 3. Keltanen iskee ja kovaa! Noi kengät on ihan täydelliset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ♥ Sulla onkin hieman enemmän keltaista näkynyt kuin mulla, joten en epäile yhtään etteikö sulla iskisi se ;)

   Poista